Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Frankie sice vypadá jako obyčejná puberťačka, ale skrývá jedno velké tajemství – je to nejmodernější experimentální android. Svou pravou identitu musí ovšem před všemi tajit, jinak ji budou muset jednou provždy odpojit. (TV Nickelodeon)

Recenze (5)

lele 

všechny recenze uživatele

Takový zajímavý nápad a tak promarněný. Hrozná nuda. Vlastně nic se tam neděje. Všechno se hned nějak unyle vyřeší a vůbec to neláká na další díl. Kdyby tam místo androida byla nafukovací pana, vyjde to asi nastejno. (Začali to dávat znova. A je to ještě blbější. Navíc jsem minule zapomněla zmínit, že nefunguje spousta vtipů ztracených v překladu.) ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obvykle nesleduji seriály pro teenagery z produkce Walt Disney nebo Nickelodeon. Když se však v České televizi objevila upoutávka na tento seriál, zaujal mne námět. A ten sám o sobě je opravdu suprovní. Jaké to je (či naštěstí by to bylo) mít v rodině robota s lidskou podobou a vlastnostmi. Při sledování mne chtě nechtě napadaly otázky k zamyšlení - nad úrovní současné technologie, jejími možnostmi, nad hranicemi lidského důvtipu, vynalézavosti, snahou o stále další a větší pokrok, etickými problémy, které to přináší... Námět výborný, ale bohužel narazil na zpracování uzpůsobené pro teenagery. Kdyby šlo o klasický dospělácký seriál s tímto námětem, jinak zpracovaný, mohl to být seriálový hit možná i desetiletí. Tohle se zpracování prostě nepovedlo. P.S. I přes výhrady musím říct: Já chci taky domů svoji Frankie! ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Tento příběhový dvojseriál nemůže být posuzován jinak než jako to, co opravdu je: jako pohádka z naší současnosti 21. století. Jako by bokem jsou tu otevírány otázky, před jejichž řešením dnes stojíme počínaje nedávným schválením legislativní úpravy umělé inteligence Evropským parlamentem. Soužití s kybersvětem je naší současností. Pohádkové rozvedení syžetu RUR je v dnešních poměrech pozoruhodné stejně tak jako propojení pohádkového, vědeckofantastického a detektivního žánru. Pro mladé show businessem nepoznamenané americké herce tak vznikla neobvyklá a většinou invenčně nápaditá herecká příležitost. Nevadí ani až příliš dětinské chování představitelů dospělých hereckých úloh. A opět: není náhodou, že toto pozoruhodné, něžně hravé dílko je dáváno v ranních a odpoledních hodinách bez větší propagace mj. pro svoji akcentaci kolektivismu (komunitního soužití). Prolamování dnes už někdejších rasových přehrad je dalším alespoň v českých a středoevropských poměrech průrazným činem. Pro řadu přispěvatelů tohoto fóra je to až příliš veliká přehršle neobvyklých podnětů; tomu odpovídají i jejich reakce. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 3/10 ... Vizuální stránka: 4/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 2/10 ... Celkový dojem: 1/10. Tento seriál nedoporučuji, protože promarnil svůj potenciál. Řeší se v něm otázky dospívání, přátelství a spolupráce. Forma ale není vhodně zvolena. ()

Boyolomouc odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozně afektovaný seriál. Přechytralé děti které jsou na facku. Vše takové umělé. Problémy jsou směšné a řešení se musíte smát. Pro mě nekoukatelný seriál. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama