Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

V daleké budoucnosti opustily mikroorganismy svou domovskou planetu, která se proměnila v pustinu, aby našly nový domov. Pro tento účel převzaly zcela novou humanoidní formu – tzv. Hōseki. Jenže nový svět s sebou přinesl i nové nepřátele. V současnosti existuje pouze 28 příslušníků této rasy, kteří jsou obdařeni nejrůznějšími schopnostmi vycházejícími z jejich minerálového základu, podle nichž jim jsou přiřazovány určité role v komunitě. Někdo bojuje, někdo léčí, a to vše jen proto, aby se mohli bránit proti neustálým nájezdům „Měsíčňanů“ – bytostí, které loví a tříští Hōseki a úlomky z jejich těl používají jako dekorace. Mezi Hōseki patří i dívka jménem Phos, která nemá, na rozdíl od ostatních, vlohy prakticky k ničemu. Je křehká, má malou výdrž a je neohrabaná. Pro boj se tedy vůbec nehodí. Její nadřízený, mistr Kongou, jí však nakonec přeci jen zadá úkol – sepsat encyklopedii jejich světa. (EMIA)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (11)

McMeg 

všechny recenze uživatele

Jedinečný kousek anime pro náročnější diváky s krásným podkreslenim grafiky, hudby a scénáře. S uměleckým nádechem. A scenáristicky ojedinělou a výjimečnou tvorbou. Jedinou kritiku mohu dát za umělecky roztažné zceny které se snaží diváka vtáhnout do daného světa, což se ne každému divákovi může líbit. ()

mp5991 

všechny recenze uživatele

Z tohohle seriálu jsem měl pocit, jakoby pořád začínal. Ne že by měl tak roztahaný úvod, ale protože kdykoliv to vypadalo, že se začne dít něco vážně podstatného, se najednou přešlo k něčemu jinému a v tom nejzajímavějším momentu seriál najednou končí. Jinak svět vypadá zajímavě, animace je velmi pěkná a postavy sympatické, ale jestli mám brát děj vážně, tak to opravdu potřebuje pokračování. ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Vizuálne nádherné anime s množstvom zaujímavých postáv a s budovaním nového mysteriózneho sveta. Hlavná hrdinka je jedna z kryštalických bytostí, ktorá sa volá Phosphophyllite. Svojimi rozhodnutiami pripomína občas hlavne zo začiatku príbehu dieťa a postupne sa nejako jej postava vyvíja a začína byť jemne rozumnejšia. Nevyvíja sa, ale príbeh, ktorý stojí a padá na tom, že vlastne toho vieme v tomto mysterióznom svete naozaj veľmi málo, prečo sa deje čo sa deje a kto sú vlastne dané postavy. Ak sa niečo dozvieme môžeme len tápať o čo vlastne ide tak teda je tu možnosť na potencionálnu druhú sériu? Ja dúfam, že áno, lebo svet, ktorý sa tu vytvoril má potenciál a rozhodne sa mi páčili, aj všetky dané postavy a čo má najväčší potenciál je samozrejme už spomenutá vizuálna stránka anime. Anime tiež dosť šikovne pláva medzi veľkým množstvom žánrov a vlastne sa snaží zabaviť svojho diváka určite netradičným spôsobom. Rád by som sa dozvedel viac aj o iných postavách z tohto sveta. ()

q66 

všechny recenze uživatele

CG zpracování se nejeví nic moc, ale později se objevují i velice dobře animované scény, které netrpí typickým "robotickým" pohybem (hlavně z toho důvodu, že se autoři konečně učí používat plný framerate a neomezovat jej za účelem nesmyslného snažení se přiblížit kreslené animaci) a díky tomu jde nakonec o jeden z lépe zpracovaných CG pokusů (jen škoda, že je to jen občas a zbytek je hluboce průměrný se shadery jak z videohry z roku 2003)... kromě toho tu máme vcelku zajímavý world-building, dobře napsané postavy a mysteriózní stránku ne nepodobnou seriálům jako Shinsekai Yori - perfektní to sice není, ale ukazuje to na potenciálně velice dobrou druhou řadu, pokud to vyjde. Možná bych si měl přečíst mangu... 7-/10 ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

CG done right. Zajímavé postavy? Check. Vývoj? Check. Krásné grafické provedení? Check. Hudba, která se dá poslouchat a je pěkná? Check. Nic okopírovaného? Check. Houseki no Kuni jsem začal na doporučení pár internetových uživatelů a musím říci, že absolutně nelituji. Konec je trochu pomalejší, ale prvních 9 episod naprosto úžasných. Bavil jsem se s nadmírou. A svět nabízí tolik otevřených, nezodpovězených odpovědí, že vyloženě dychtím po 2. sérii, která by měla přijít na konci roku 2018. Edit 08.10.2020 Viděno potřetí. Stále úžasné. Kéž by byla druhá sérka... Sparkly 85 % ()

Galerie (469)

Reklama

Reklama