Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

V daleké budoucnosti opustily mikroorganismy svou domovskou planetu, která se proměnila v pustinu, aby našly nový domov. Pro tento účel převzaly zcela novou humanoidní formu – tzv. Hōseki. Jenže nový svět s sebou přinesl i nové nepřátele. V současnosti existuje pouze 28 příslušníků této rasy, kteří jsou obdařeni nejrůznějšími schopnostmi vycházejícími z jejich minerálového základu, podle nichž jim jsou přiřazovány určité role v komunitě. Někdo bojuje, někdo léčí, a to vše jen proto, aby se mohli bránit proti neustálým nájezdům „Měsíčňanů“ – bytostí, které loví a tříští Hōseki a úlomky z jejich těl používají jako dekorace. Mezi Hōseki patří i dívka jménem Phos, která nemá, na rozdíl od ostatních, vlohy prakticky k ničemu. Je křehká, má malou výdrž a je neohrabaná. Pro boj se tedy vůbec nehodí. Její nadřízený, mistr Kongou, jí však nakonec přeci jen zadá úkol – sepsat encyklopedii jejich světa. (EMIA)

(více)

Recenze (11)

Hromino 

všechny recenze uživatele

Velmi neotřelý a poutavý námět, vynikající CG animace, z níž se vám při akčních sekvencích přímo tají dech, krásně padnoucí atmosferická hudba a příběh plný tajemství. Potud to zní přesně jako to anime, na které čekáte jak slepice na zrní a které míří hodně vysoko. Potud bych byl naprosto spokojen, leč co naplat – oč vypiplanější je audiovizuální stránka, o to otřesnější je scénář spolu s až neuvěřitelně špatně napsanými postavami. Ty se v čele s uřvanou neschopnou hlavní hrdinkou, kterou bych si skromně dovolil nominovat na jednu z nejotravnějších a nejhůře napsaných hlavních postav anime všech dob, chovají s prominutím jak po lobotomii a jejich chování a výroky mají mnohdy asi takovou vnitřní logiku jako Jolandiny věštby. To, co u hlavní hrdinky mělo zřejmě představovat vývoj charakteru, ve skutečnosti žádný plynulý vývoj není, ale pouze změna chování o 180 stupňů pomocí lusknutí prstů hlavního scenáristy; přichází úplně zničehonic z dílu na díl a působí zcela nevěrohodně. Stejně tak i původní cíl hlavní hrdinky po pár dílech mizí, místo toho dělá celou dobu naprosté blbosti, což však nikomu z ostatních postav nevadí, přičemž když už to vypadá, že se schyluje k nějakému nastínu děje, tak seriál skončí posledním dílem bez jakékoli katarze. A tak se v podstatě za těch 12 dílů téměř nic neodehraje. Pokud se budete na celé anime dívat jako na eye-candy k nějaké hře, pak není v rámci hodnocení co řešit, ale běda vám, jestli se pokusíte nad dějem, pravidly tamního světa a logikou v chování postav hlouběji přemýšlet, běda vám! Ač nerad, musím zde přiznat totální vítězství formy nad obsahem a udělit smutné 3*. Podobný případ jako před léty K a ohromně promrhaný potenciál stát se jedním z nejlepších anime posledních let, škoda. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

CG done right. Zajímavé postavy? Check. Vývoj? Check. Krásné grafické provedení? Check. Hudba, která se dá poslouchat a je pěkná? Check. Nic okopírovaného? Check. Houseki no Kuni jsem začal na doporučení pár internetových uživatelů a musím říci, že absolutně nelituji. Konec je trochu pomalejší, ale prvních 9 episod naprosto úžasných. Bavil jsem se s nadmírou. A svět nabízí tolik otevřených, nezodpovězených odpovědí, že vyloženě dychtím po 2. sérii, která by měla přijít na konci roku 2018. Edit 08.10.2020 Viděno potřetí. Stále úžasné. Kéž by byla druhá sérka... Sparkly 85 % ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Co zaujme na první pohled je vizuální stránka, neb na to, že je to CG, je animace naprosto úchvatná. Stejně tak soundtrack je skvělý. S filozofickým příběhem už to zas až taková sláva není, ale aspoň postavy a svět se jeví zajímavě a obzvlášť ke konci je dění fakt pošušňání. Jestli někdy bude druhá řada, ráda se na ni podívám. 7/10 ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Vizuálne nádherné anime s množstvom zaujímavých postáv a s budovaním nového mysteriózneho sveta. Hlavná hrdinka je jedna z kryštalických bytostí, ktorá sa volá Phosphophyllite. Svojimi rozhodnutiami pripomína občas hlavne zo začiatku príbehu dieťa a postupne sa nejako jej postava vyvíja a začína byť jemne rozumnejšia. Nevyvíja sa, ale príbeh, ktorý stojí a padá na tom, že vlastne toho vieme v tomto mysterióznom svete naozaj veľmi málo, prečo sa deje čo sa deje a kto sú vlastne dané postavy. Ak sa niečo dozvieme môžeme len tápať o čo vlastne ide tak teda je tu možnosť na potencionálnu druhú sériu? Ja dúfam, že áno, lebo svet, ktorý sa tu vytvoril má potenciál a rozhodne sa mi páčili, aj všetky dané postavy a čo má najväčší potenciál je samozrejme už spomenutá vizuálna stránka anime. Anime tiež dosť šikovne pláva medzi veľkým množstvom žánrov a vlastne sa snaží zabaviť svojho diváka určite netradičným spôsobom. Rád by som sa dozvedel viac aj o iných postavách z tohto sveta. ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek mangy bych jen zmínil pár detailů. Nečekejte klasicky vyprávěný příběh a "normální" postavy. Hoseki no Kuni je spíše filozofické a abstraktnější dílo. U anime můžu pochválit nádhernou a netradiční animaci jdoucí v duchu předlohy. ()

biasim1 

všechny recenze uživatele

Zajímavý zážitek to byl, o tom nemůžu pochybovat. První, co vás na tomto anime upoutá, je animace. Jedná se o velice kvalitně a hlavně zajímavě zpracovanou 3D animaci, u které jsem měl bohužel stejný problém, jako u Beastars od stejného studia. Trvalo mi přibližně polovinu série, než jsem si na ni dokázal zvyknout. Do té doby jsem se ale nedokázal pořádně soustředit na samotný příběh a až poté jsem si dokázal animaci užít a pořádně ji ocenit. K zasazení série animace perfektně sedne a nemůžu se tedy dočkat, až se dostanu k druhému zhlédnutí, kdy mě nebude nic rušit. Byl jsem také hodně rád za nepřímočaré vyprávění příběhu, kdy jste opravdu museli dávat pozor na detaily, ale za pozornost jste byli odměněni. Nakonec ale musím dát jen 7,5/10, na opětovné zhlédnutí se ale opravdu těším a očekávám, že hodnocení půjde nahoru. ()

q66 

všechny recenze uživatele

CG zpracování se nejeví nic moc, ale později se objevují i velice dobře animované scény, které netrpí typickým "robotickým" pohybem (hlavně z toho důvodu, že se autoři konečně učí používat plný framerate a neomezovat jej za účelem nesmyslného snažení se přiblížit kreslené animaci) a díky tomu jde nakonec o jeden z lépe zpracovaných CG pokusů (jen škoda, že je to jen občas a zbytek je hluboce průměrný se shadery jak z videohry z roku 2003)... kromě toho tu máme vcelku zajímavý world-building, dobře napsané postavy a mysteriózní stránku ne nepodobnou seriálům jako Shinsekai Yori - perfektní to sice není, ale ukazuje to na potenciálně velice dobrou druhou řadu, pokud to vyjde. Možná bych si měl přečíst mangu... 7-/10 ()

Lastsurvivor 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych tenhle seriál nedoporučil pouze občasným divákům anime, jde spíš o zajímavou variaci této tvorby, jak vizuálně tak příběhem. Ocenit to ale, alespoň si myslím, může člověk až po tom co je důkladně obeznámen s mainstreamem. O zápletce jsem toho příliš nevěděl, Hóseki no kuni jsem si pustil hlavně proto že jsem opakovaně slyšel že jde snad o první případ dobrého využití CGI v anime, a jsem nakloněn s tímto hodnocením souhlasit. S postavami ani dějem nemám žádný větší problém, do popisu bych asi ještě asi přidal žánr "mysteriózní". Plný počet nedávám hlavně proto že čas od času by nebylo na škodu trochu rychlejší tempo děje a uvítal bych více lore z tohoto světa, na 12 epizod je ho přece jen poněkud málo. ()

mp5991 

všechny recenze uživatele

Z tohohle seriálu jsem měl pocit, jakoby pořád začínal. Ne že by měl tak roztahaný úvod, ale protože kdykoliv to vypadalo, že se začne dít něco vážně podstatného, se najednou přešlo k něčemu jinému a v tom nejzajímavějším momentu seriál najednou končí. Jinak svět vypadá zajímavě, animace je velmi pěkná a postavy sympatické, ale jestli mám brát děj vážně, tak to opravdu potřebuje pokračování. ()

McMeg 

všechny recenze uživatele

Jedinečný kousek anime pro náročnější diváky s krásným podkreslenim grafiky, hudby a scénáře. S uměleckým nádechem. A scenáristicky ojedinělou a výjimečnou tvorbou. Jedinou kritiku mohu dát za umělecky roztažné zceny které se snaží diváka vtáhnout do daného světa, což se ne každému divákovi může líbit. ()

Reklama

Reklama