Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja muži, jedna žena. Kým jeden ju miluje, druhý o nej sníva. Ten, čo ju miluje, ju stratí. Ten, čo o nej sníva, ju musí zachrániť. Napriek tomu, že nie sú sokmi, majú spoločného nepriateľa. Napriek tomu, že obaja žijú v inej dobe, musia spojiť svoje sily. Je to totiž jediná možnosť, ako zabrániť tragédii, ktorá by ich obrala o to najcennejšie a zároveň jediné, čo majú spoločné - lásku. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (23)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příliš se mi do filmu z počátku nechtělo, přece jen žánry Drama/Romantický jsou pro mne celkem odpuzující, jakmile jsem si film pustil dostal jsem čistý Thriller řízlý Time Loopem a Slasherem a je to parádní. Příběh je docela komplikovaný, protože je celý v Retrospekci a je problém se místy orientovat, kor když každou chvíli zde někdo umírá. Jsou zde velmi silné momenty,spousta napětí, slušný záporák, skvělé herecké výkony, úžasný soundtrack, který dotváří už tak poměrně hutnou atmosféru, vynikající vizuál a pěkné zvraty. Mám z toho velmi pozitivní dojem.Zábavná a chytlavá podívaná. 80% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

V poslední době je u mě cestování časem na denním pořádku, takže už se mnou jen tak něco nezamává. Tohle byl ale každopádně pěkný nápad, navíc hezky zpracovaný a dobře obsazený. I neobvyklé zkombinování thrilleru a romantiky tu funguje skvěle. Třešničkou na dortu a zároveň nejsilnějším momentem je myslím úplný závěr filmu. Těm, kterým se film líbil, rozhodně doporučuji letošní seriál Signal. 4* ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Kwak Jae-Young, asi môj najobľúbenejší režisér minulej dekády, tvorca niekoľkých prvotriednych filmov, ktoré patria medzi to najlepšie, čo som z juhokórejskej produkcie vôbec videl vrátane toho najlepšieho, Windstruck je doteraz moja juhokórejská jednotka konečne zase natočil plnohodnotný film a síce na jeho pomery je to predsa len hlboký podpriemer, ale inak som celkom spokojný. Kriminálne thrillery, v ktorých sa riešia rôzne časové línie ma vždy zaujímali a síce tu som mal spočiatku trochu problém s celkovou orientáciou, hlavne prepojením oboch línií, ale našťastie netrvalo až tak dlho, kým som sa plne zorientoval a začal si to aj celkom užívať. Obe línie, teda súčasná aj minulá sú aj sami o sebe celkom slušne zvládnuté, no predsa len najlepšie fungujú spoločne, kde sa mi páčilo, ako si hlavní hrdinovia navzájom pomáhajú. Ale časom ide výrazne do popredia práve tá minulá, ktorá ponúka plnohodnotnú kriminálnu líniu so sériovým vrahom. Práve táto fáza je najlepšia, ale poteší aj to, že stále cítiť príchod nejakých zvratov, ktoré to urobia ešte trochu zaujímavejšie, ale toto úplne nevyšlo a pár vecí ma aj trochu sklamalo, vrátane odhalenia vraha, ktorého som síce uhádol, no dúfal som, že to bude niekto iný. Ale aj tak sa na to pozeralo dobre až do konca. Trochu rozporuplne ale pôsobia postavy, paradoxne práve hlavné duo, teda hlavní hrdinovia z oboch línií mi moc nevyhovovali, síce ich postavy boli úplne ideálne, ale typovo sa na ne moc nehodili, ale zachraňuje to moja obľúbená Lim Soo-Jung a charizmatický Jung Jin-Young ako starší a drsnejší detektív. Okrem nich už nikto nemá viac priestoru. Nesklame ani akcia, samozrejme nič výnimočné sa tu ani nedá čakať, ale tých pár naháňačiek a krátkych súbojov bolo celkom slušných a aj napínavých. Ale Kwak Jae-Young sa mi zdal dosť nevýrazný, keby som to nevedel dopredu, nemal by som najmenšiu šancu si uvedomiť, že to točil práve on, je to vlastne len štandardne zrežírovaný film, ale predsa len aj to celkom stačí. Takže ja som spokojný, žiadny žánrový klenot sa tentoraz nekoná a určite sa toho dalo dosť vylepšiť, ale aj tak Time renegades splní približne všetko, čo sa dá od filmu s touto tématikou očakávať, bavilo ma to. 75% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dvaja muži, jedna žena. Kým ju jeden miluje, druhý o nej sníva. Ten čo ju miluje, ten ju stratí. Ten čo o nej sníva, ten ju musí zachrániť. Napriek tomu, že nie sú sokmi, majú spoločného nepriateľa. Napriek tomu, že obaja žijú v inej dobe, musia spojiť svoje sily. Je to totiž jediná možnosť, ako zabrániť tragédii, ktorá ich obrala o to najcennejšie a zároveň jediné, čo majú spoločné - LÁSKU. "Guláš" žánrov so štipkou mysteriózna či sci-fi, kompletne zabalený do časovej slučky tak originálnym spôsobom, že takýto scenár nemohol (NIE NEMOHOL!!) vzniknúť nikde inde, v nijakej inej hlave, než kórejskej. Ja mám pri týchto snímkoch vďaka neopozeraným zápletkám doslova "orgazmus". Skutočne slasť sledovať niektoré filmy z tejto krajiny (kurva ja tam raz pôjdem!!), ktoré sú nie len tématikou, spracovaním či originalitou, tak odlišné od tých európskych či zaoceánskych. Keby mi v závere vypadla slza, dal by som plných päť. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pre mňa rozhodne príjemné prekvapenie. Zo začiatku som mal síce z toho v hlave trochu chaos, no našťastie sa veci postupne vyjasnili. Príbeh zaujímavý a s námetom, ktorý mám veľmi rád - hranie sa s časom, ovplyvňovanie budúcnosti.... A neviem čím to je, ale v tomto prípade som ani nemal veľké problémy rozoznať kto je kto. Spokojnosť, nadpriemer. 75/100 ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu rozpolcený, zda nový počin Jae-young Kwaka má právo na 3 nebo 4 hvězdy, ale nakonec za ten silný závěr dám za 4 hvězdy. Mistr se tentokrát pustil nejen do 2 časových linek, ale tentokrát silně zabrousil do thrillerové krimi složky, přecházející místy až ve slasher. Luxusní herecké obsazení, perfektně zvládnutá kamera, hudební podkres, paradoxně příběh odehrávající se v současnosti je spíše odfláknutý, oproti tomu z 80.let. Lee Jin-wook, Im Soo-jeong hrají, co mají, mají spíše úsporně napsané postavy. Film staví hlavně na napětí, odhalování děje, než romantické lince (což je pro režiséra dost netypické), nicméně provázání příběhů v závěru vyvrcholí v buddhistickém podání. Nevylučuji, že když to uvidím znovu můj názor se změní k lepšímu, tři a půl hvězdy zaokrouhleno na 4 za odvahu autora vydat se vstříc novým zítřkům. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ovplyvniť minulosť, aby ste zmenili budúcnosť to je sakramentsky zodpovedná robota ... skvelý film! ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Ty kráso! Tenhle film jsem si dala za odměnu po dokončení další várky překladů Scarlet Heart: Ryeo a monentálně mám těžký kyslíkový deficit. Napětím jsem nedýchala skoro celé odpoledne a teď znovu. Po začátku, kdy jsem byla trochu zmatená, se děj začal odvíjet jako klubíčko, aby dospěl k úžasnému finále, které mi způsobilo husinu. Kwak Jae-yong i tentokrát dokázal, že je mistrem svého řemesla. Nemám jedinou výtku a jsem prostě naprosto nadšená. Tuhle detektivní romantiku budu chvilku rozdýchávat a asi si ji ještě mockrát zopakuju. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak sa nam legendarny reziser romantik pustil do thrilleru a vysledok je dost rozpacity. Prvych 40 minut to je jeden velky chaos a mal som problem sa orientovat v postavach a v casovych obdobiach. Postupne som sa konecne zorientoval a mohol som zacat doslova tipovat kto je vrah. Kludne som si mohol hodit mincou, kockou alebo cimkolvek. Pretoze film neobsahuje ziadne voditka pre divaka, aby mohol vydedukovat vraha alebo sa aspon rozhodovat medzi niekolkymi moznostami. Takze ked dôjde k jeho odhaleniu, tak vrah musi jednej zo svojich obeti zdlhavo vysvetlovat preco jednotlive predosle obete zabil a preco sa chysta zabit aj tu dalsiu. To je teda logika. Takisto ma srali niektore absurdne vykonstruovane sceny ako ta, ked jednu z obeti nahodou prejde auto, lebo sa to autorom hodilo a na nic lepsie neprisli. A to nehovorim o mnozstve vykonstruovanych spojeni medzi postavami z minulosti a sucasnosti. Vsetko suvisi so vsetkym. Taketo veci by sa dali akceptovat v romantike, kedze by divaka ovladli emocie a na logiku by kaslal ale detektivka by mala pôsobit vierohodne. Napätie podla mna funguje len priemerne a finalny suboj so zaporakom bol beckovo nekonecny a plnych blbych klise, takze zaporaka trochu zmlatia a potom obet od neho odide, aby v zapätí po nej znova vystartoval. Po vsetkych tych blbostiach ma uz ani akoze dojimavy zaver nedojal a bol som rad, ze to mam za sebou. Priemerne hodnotenie davam lebo to nenudi, herci sa snazia, ale je to proste blby thriller. 5/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to působí dost chaoticky, a taky mě štvalo, že se film dost opíral o opravdu stupidní náhody a dementní chování postav. Ta scéna u toho tunelu pro mě celej film fakt zabila. To jsem si film stopl a kýval jsem hlavou do stran. Když už tohle jsem akceptoval, přišel druhý moment s ninja autem, co se objevilo jen tak a dokonalo zkázu filmu. To byl takovej shit, že jsem nechápal! Díky skvělému soundtracku a fenomenálním hercům, mě to však stále bavilo a některé dialogy mě donutili se zamyslet nad celkovým životem. Je to i takovej ten film, kde mi nevadí happy end, protože jsem si ho svým způsobem vymodlil. Ta touha hlavní postavy se dopídit všemu, to byl můj hnací motor proč u filmu zůstat. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Sledování dvou příběhů učitele a detektiva, prolínání času, rozplétání minulosti, nevyřešená vražda, měnící se budoucnost, osudová láska aneb pestrý žánrový koktejl, který plně upoutal mou pozornost. Chvíli mi trvalo, než mi to celé secvaklo a to se mi líbí, když předem nevím. Herecky vydařené + krásná hudba. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Jedna žena, dva muži, záhadná vražda a propletené životy oddělené 32 lety... Zas jeden z povedených JK thrillerů. Připomnělo mi fo film Frekvence s Dennisem Quaidem a Jamesem Caviezelem. Korejci si z toho vzali základ a pak už jeli podle svého. Oproti Frekvenci mi to přišlo tajemnější, napínavější a i se mi to o kousek víc líbilo. Přišlo mi, že postav, který zasahují do děje, je tu víc, takže jsem vůbec nedokázala odtipnout vraha a nevěděla jsem ani, která z postav z roku 1983 ovlivňuje dění ve 2015, dokud to neodhalili. Napínavý až do konce, takže za mě naprostá spokojenost. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Slušná jízda. Začátek je kapánek náročnější na orientaci, ale člověk postupně získá přehled co, kde, jak a proč se děje. Dávka napětí více než solidní, romantika nechybí, hudební složka velmi zdařilá, jen logika sem tam selhává - např. když ženskou někdo sleduje v autě a pak ji vybrzdí, normálně by z něj asi nevylezla aby si šla s řidičem popovídat když je strachy bez sebe. Nebudu tu prozrazovat závěr, ale úplně mi to nesedlo, to už bylo vážně nad úroveň snesitelnosti a že jsem na Koreu zvyklej :-) Celkově tedy hodně zdařilý kousek s pár nedostatky, a právě pro ně jsou to jen velmi silné 4*. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Korejci použili zajímavý nápad (ano, také mám ráda Frekvenci), přidali nadupanou akci ve svižném tempu, trochu mystéria a romantiky tak akorát pro mě. Výsledek mě celou dobu udržel v napětí a nesmírně bavil. Doporučuji soustředěnou pozornost hned od úvodních titulků, čím dříve se zorientujete ve struktuře vyprávění, tím rychleji si to začnete užívat. ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Výborná pointa, originálny príbeh a skvelo zvládnuté hrátky s prelínanim času. K tomu tradične parádna kamera, atmosféra a celkový vizuál. No a hudba ako čerešnička. Ale, nejaký povestný faktor X mi tam chýbal k top zážitku. Inak ale parádny film, fakt že hej. ()

Reklama

Reklama