Reklama

Reklama

Úžasný pan Belmondo

  • Francie Belmondo, le magnifique (více)
Francie, 2016, 90 min (Alternativní 52 min)

Režie:

Bruno Sevaistre

Hrají:

Jean-Paul Belmondo (a.z.), Guy Bedos (a.z.), Paul Belmondo (a.z.), Alain Delon (a.z.), Jacques Deray (a.z.), Michel Drucker (a.z.), Raymond Girard (a.z.) (více)

Obsahy(1)

Portrét filmové legendy... S nadsázkou lze tvrdit, že Belmonda zná každý. Možná má ale každý na mysli toho „svého“ Belmonda. Legendární francouzský herec má mnoho tváří a zazářil v mnoha oblíbených žánrech. Přestože na počátku své kariéry toužil po divadle, byl to právě film, který ho katapultoval mezi světové hvězdy. Hrál ve snímcích francouzské nové vlny, hrál v detektivkách a dobrodružných příbězích, je vynikajícím komediálním hercem. A především o velkém žánrovém rozpětí jeho tvorby bude dnešní dokument. Dozvíme se ale také například o Belmondově sporu s přítelem Alainem Delonem ohledně úvodních titulků filmu Borsalino, kde oba herci zazářili, leč Delon, který film navíc produkoval, našel fintu, jak upřednostnit své jméno. (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

To, co si myslím o Belmondovi, přesně vystihuje název tohodle dokumentu. Asi sem se těšil na trošku víc scén, kde je přesně vidět, jakej to byl frajer, když si sám prováděl všechny kaskadérský scény. Odůvodnil to tak, že to bere jako sport, že při natáčení nemá čas sportovat, tak sportuje když dělá kaskadéřinu... Jako, není jinej herec na Světě, kterej by dělal takle riskantní kousky, ani jeden. Jeho filmy můžu a zdaleka sem neviděl všecky a ani neuvidím, ale ty jeho topky mám zmáknutý obstojně :o) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bez neheterosexuálních tendencí si přehrávám v hlavě scénu, byť už nyní technicky nemožnou. Ležím si na lehátku u bazénu v jistém mexickém přímořském letovisku, když se na břehu zjeví ON. Bronzově hnědé vyrýsované tělo, letmé pročísnutí kštice hřebenem vytaženým z plavek, slunící se turistky podléhající jeho prudkému šarmu, elegantní skok na lehátko hned vedle mne. „Jste velký borec,“ vysoukám ze sebe a on mi nenuceně odvětí: „Vím o tom...“ Portrét, co nabídne spoustu zajímavých informací ze soukromí a zpomalí u důležitých milníků kariéry (U konce s dechem, Stavisky, návrat k divadlu). Když disponujete pracovitostí, boxerskou zarputilostí a rošťáckým úsměvem, který umí spolehlivě odzbrojit, nepotřebujte geniální herecký um, aby vám publikum leželo u nohou.. ()

Reklama

nudlis 

všechny recenze uživatele

Za mě o něco slabší než "Belmondo par Belmondo", ale "slabší" není to správné slovo - spíš jiné. Víc faktografické a z jiného pohledu než dokument, ve kterém je průvodcem Paul Belmondo. A když si člověk dá oba dokumenty dohromady, je informací a pocitů o Bébelovi dostatek. Snad. Budiž mu země lehká ... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dokument o Belmondovi, který má klasickou nepřekvapující formu , která vynechává dost hodně podstatných věcí z jeho života, nicméně pozitivem je určitě množství dosud neznámých záběrů včetně těch ze soukromí. Přesto pro mne tento dokument nedosahuje kvalit přehlednějšího a zábavnějšího Belmondo o Belmondovi. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dokument přirozeně nemůže obsáhnout všechno ze života francouzského hereckého velikána. Já jsem ale nadšený, protože jsme mohli vidět spousty archivních nebo málo viděných záběrů. Zajímavý byl i spor mezi Belmondem a Delonem ke kterému se oba vyjádřili. Osobně obdivuji legendu francouzského filmu hlavně za přístup. Podle výpovědí z něj nikdy nebyla namyšlená celebrita. K natáčení přistupoval poctivě a samozřejmě i ty kaskadérské kousky jsou výborné. A taky ten přesah. Hrál v akčních filmech, komediích, ale také vážných filmech. Klobouk dolů před tím, co dokázal. Jeho filmy mě baví dodnes a jen tak nepřestanou. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama