Reklama

Reklama

The Houses October Built 2

Trailer

Obsahy(1)

Rok po tom, čo boli piati návštevníci strašidelných domov unesení, sa opäť vracajú s túžbou nájsť ten najstrašidelnejší dom v Amerike. Tentokrát sa im splní sen a vďaka sláve im za návštevy domy dokonca platia. Čakajú na nich extrémne strašidelné atrakcie plné psychopatov, monštier a zvráteností. (Marceloo)

Recenze (5)

ricci.s odpad!

všechny recenze uživatele

Ešte väčšia kokotina ako jednotka, a to už je čo povedať. Navyše natiahli to na 101 minút, a z toho 80 minút sa deje veľké hovno. To bolo vyložene jedno mlátenie prázdnej slamy. Hovoril som si, že buď nech to sakra skončí, alebo nech je tam už konečne niečo, lebo už som chodil nervózny od nudy dokolečka po izbe. V závere sa síce aspoň niečo diať začne, ale výsledok (alebo nazvime to pointa) je rovnako priblblá ako celý film. O atmosfére tu nemôže byť ani reči, dej to vlastne ani nemalo, a na ľakačky či gore môžeme rovno zabudnúť. A dívať sa takú dlhú dobu na udrístaný a rozťahaný dokument, tak na toto naozaj nemám nervy. Nebolo tu vlastne vôbec nič, takže netuším, čo tu mám doceniť. Šancu som tomu dal, ale márne. Dúfam, že trojka nevznikne. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Rok po tom, čo boli piati návštevníci strašidelných domov unesení, sa opäť vracajú s túžbou nájsť ten najstrašidelnejší dom v Amerike. Tentokrát sa im splní sen a vďaka sláve im za návštevy domy dokonca platia. Čakajú na nich extrémne strašidelné atrakcie plné psychopatov, monštier a zvráteností. - Keby som si minulý týždeň nezopakoval jednotku, zrejme by ma to bavilo trochu menej, ale vďaka tomu, že som bol aktívne oboznámený s dejom, ma sequel potešil. Udržal si svoju dynamiku, priniesol opäť zaujímavý pohlad na rôznorodé Halloweenske atrakcie v USA a dokázal v mnohých momentoch vďaka zaujímavým zvratom príjemne prekvapiť. O postavy som sa kvôli ich osudu z jednotky zaujímal, takže som spokojný, a aj keď to pre človeka, ktorý nie je fanúšikom tejto série, zrejme nebude žiaden dobrý zážitok, ja som sa parádne pobavil a preto dávam slabšie štyri hviezdičky. Tiež ma prekvapilo to, ako rýchlo sa tento sequel objavil na scéne a dočkal sa ihneď releasu. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie 3 roky starého, perfektného a nedoceneného found footage je na tom typovo aj dejovo podobne, len už sa trochu stratilo čaro originálu. Postavy ostali, ozrejmil sa ich „osud“ z minula a v podstate sa na to plynule naviazalo, bez nejakých zásadnejších zmien. Mňa táto tematika baví, tak ako ma zaujíma aj tento špecifický (v našich končinách pomaly až exotický) druh halloweenskej zábavy. Väčšina filmu je odľahčená, v podstate dokumentárne „náučná“, v záverečnej tretine sa potom v duchu originálu pritvrdí a atmosféra zhustne. Miestami sa to však zbytočne naťahuje a finále ma moc nenadchlo, takže minimálne o stupeň slabšie ako jednotka. ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Rozuzlení, které vám přinese konec, dokáže ten předchozí film i tohle pokračování trošku více znechutit. Bylo to dobře stavěné na neznámých osobách, temné a plné očekávání, kdo tohle dělá, kdo je sleduje. Bohužel, tenhle nepovedený závěr dokáže vypovědět, že jde o úplnou v celku blbost.. nekoná se zde žádná zběsilá jízda, vyvražďovačka nebo očekávaný napínavý konec kdo přežije. Masky působí primitivně, neefektivně, nehledně na to, že jsem nedávno shlédnul remake filmu IT a nutí mě to srovnávat i ptát se - čeho bychom se tu vlastně měli bát ? ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Opravdu to začíná tam, kde jednička skončila. A vůbec nechápu, proč ten kousek nedali do ní a nezačali tady rovnou o rok později, k čemuž to stejně do pěti minut dospěje a od té chvíle... je to to samé. Jenom míň cool. Zase je to road trip, zase se tu hledá tajná show a zase je to víc dokument než film, ale tentokrát se filmaři věnují únikovým hrám, lehkým LARPům a podobně, a to, i když jsem rád, že ukazují něco trochu jiného, bohužel nemá takový říz jako extrémní strašidelné domy. Co dalšího nemá takový říz, jsou Blue Skeletoni, kteří jsou samozřejmě zpátky a s nimi i šmírácká kamera s modrým nádechem. Problém je, že jednak už hrdiny postupně neděsí, ale jen si je nenápadně natáčí, bez jakékoliv gradace a s absencí vzrůstající paranoi. Navíc jsou tyhle vložky do filmu nacpané hrozně invazivně a narušují flow už tak minimálního děje. Tedy, ne že by to byl problém jenom jich. Ono je celé THOB2 tak nešťastně zeditované a ozvučené, že víte, že pokud nejsou tvůrci úplně marní, koukáte na záběry, co existují takhle sestříhané a upravené ve filmovém světě. Nehledě na to, že občas je dost nejednoznačné, jestli ještě některá postava točí handheldem, nebo jestli už jde o regulérní filmovou kameru. Prostě guláš. Nicméně, pořád je to zábavné. Není to tak intenzivní a děsivé jako předchůdce a příliš a aspoň v mém případě mylně to sází na to, že vás zajímají vztahy mezi postavami, ale i tahle halloweenská tour má něco do sebe a často ukazuje zajímavá místa a věci, co můžeme Američanům závidět. Velké plus má oproti nové Blair Witch za schopné a hojné využití dronu, sem tam to vytáhne nějakého toho strašáka v davu ve stylu Ghostwatch, což je vždycky fajn, i když ten zbytek ani zdaleka není tak chytrý jako Ghostwatch, a i závěrečný zvrat funguje. A ne, nemyslím ten, co čekáte, ale ten potom. Akorát by se do třetice už Roe a Andrews mohli vykašlat na stejnou formuli a spíš natočit, jak to ti Skeletoni všechno stíhají. A nebo z toho udělat naplno dokument o hororových atrakcích. S tím by si možná i šáhli na vyšší hodnocení. ()

Reklama

Reklama