Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim Worth se společně se svojí manželkou a dvěma dětmi odstěhuje do malého města. Jim se zde stane novým šerifem, to ale neví, co všechno se zde bude dít. Šerif nemá moc co na práci, ve městě se toho moc neděje. Jeho dcera Anna by se dokonce chtěla vrátit zpět do Londýna, jelikož zde není šťastná, Jim tedy v pracovní době chodí například na ryby. Odpoledne pak chodí na shledání alkoholiků, teď už je to 2 roky, co je střízlivý. Jeho manželka se mezitím snaží zapadat do společnosti, na charitativní sbírce, kde měla stánek, se rovnou seznámila se ženou Elizabeth a padli si do noty. To ale neviděla, že je někdo sleduje, a že ti muži patří právě k Elizabeth. Ta totiž pracuje pro společnost North Stream Oil, která shledá město perfektní pro těžbu ropy. Místní lidé s tím nesouhlasí, ale ona toho chce jednoznačně dosáhnout... O rok později už se zde těží ropa. Elizabeth do svého obchodu zatáhla místní obyvatele, s jedním se dokonce šerif popere, následující den je to ihned v novinách. Vedoucí North Stream Oil Louis řekne šerifovi, že s ním chce spolupracovat, ten ale odmítá. Když jsou u něj v kanceláři, nastraží pod stůl štěnici, aby ho mohli odposlouchávat, on to samozřejmě netuší. Když jde večer ke kamarádce Susan, která s ním chodí na sezení, je opilá. Je proti společnosti a říká, že jí stále někdo sleduje. Prosí Jima, aby zůstal u ní, on ale odejde. Další den mu hlásí kolegové, aby za nimi přijel na místo činu. Když tam přijede, v autě je zastřelená jeho kamarádka Susan. Údajně to byla sebevražda, tomu ale Jim nevěří. Zavolá to kolegyni z kanceláře, vedoucí North Stream Oil to tedy slyší a rozhodne se, že je nutné ho odstranit… (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Tedy na pilot to byla vážně slabota.Tim Roth úplně moc nezaujal,ale ještě dám dva díly šanci.Ona totiž krajina není všechno,ale nějaký nástřel tam je,což byl vynikající závěr,který by mohl odstartovat snad lepší druhý díl.PS:Titulky jsou hrozný.Když policista vyzve občana s pistolí aby zvednul ruce.Tak v titulkách přijde"Zvedněte ruce do vzduchu" Tím to celé kazí ještě víc požitek filmu :) 50% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní epizoda na mě působila dost zvláštním dojmem. Chvílemi jsem měl pocit, že to tvůrci trochu přehnali a přeplácali děj záležitostmi, které už tady všechny alespoň jednou byly. Šerif sice není rozvedený, a nemá tak děti ve střídavé péči, toto malé opomenutí bylo nahrazeno alkoholem a první klišé bylo na světě. O potíže nebude nouze kvůli rafinerii/ spalovně/ elektrárně/ továrně/ dolu* (* nehodící se škrtněte), takže půjde zcela jistě o ekonomické zájmy a já jen tiše doufám, že se kvůli Anně nedočkám i hnutí Greenpeace. Třetí hvězdičku utrhla pro úvodní díl Christina Hendricks, protože ji mám rád, a na objektivitu se proto můžu ... ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když dávali minule, nestihla jsem začátek, ale teď jsem fakt ráda. Přiznávám, v pilotu toho je hodně. Ale...asi to je pohledem, že jsme teď víc zvyklý na "netflix style koukání", kde vlastně není důvod nikam spěchat. Jenže tady? Máme tady temnou minulost šerifa. Proč by jinak jel do takový díry? Která bude asi o něčem víc než obvyklé "co jsem dělal, když jsem chlastal", takže ona životní tragédie, která tam musí být, taky přijde. Je tady velkej nepřítel, velké korporace fuj. Trocha vidlaků a původních obyvatel. A tohle všechno má ukočírovat chlápek, na kterýho se, doslova, kouká někdo jinej ze zrcadla? Říkejte mi blázen, klidně. Nenašla jsem jediný důvod, proč se nepodívat na druhý díl... ()

geklon odpad!

všechny recenze uživatele

Uf. Vizuál hledá mystičnost Twin Peaksu, bohužel nachází jen kontrastní lascivnost, která v případě Fortitude je žádáná, ale v tomto případě rozhodně né. Samoúčelnot scén a scénaře jsou neuvěřitelné a předpokládám, že si je během 1. série příběh u mě neobhájí na tolik aby hodnocení pilotu litoval, natož upravil. Roth už je minimálně dekádu úplně mimo. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama