Reklama

Reklama

Šerifská hvězda

(seriál)
  • Velká Británie Tin Star
Trailer
Velká Británie, (2017–2020), 20 h 15 min (Minutáž: 43–53 min)

Hudba:

Adrian Corker

Hrají:

Tim Roth, Christina Hendricks, Abigail Lawrie, Christopher Heyerdahl, Lynda Boyd, Kevin Hanchard, Ian Puleston-Davies, Stephen Walters, Dan McDougall (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál Šerifská hvězda se odehrává v idylickém horském městečku, zaplaveném přistěhovalci těžícími ropu v nedalekém frakovacím zařízení, a čelícím rostoucí vlně zločinu. Vypráví emocemi nabitý a místy i zábavný příběh Jima Wortha (Tim Roth), abstinenta s dobrým smyslem pro humor i pro rodinu a horlivého náčelníka policie, jehož poklidný život naruší příchod bandy zločinců. Ti při zpackaném pokusu o Jimovu vraždu zabijí jeho malého synka. Tento čin – a Jimova ostudná odpovědnost za to, že se zbaběle vyhnul smrtící kulce – u něj vede v kombinaci s odmítáním přijmout minulost až k alkoholizmu. Jimovo nezřízené pití posléze nabyde formu jeho alter ega - nasávajícího, okouzlujícího, falešného a nelítostně brutálního druhého já jménem Jack Devlin. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DOČKÁTE SE SPRAVEDLNOSTI…“ /// Kurevsky dobrej úvod. A vlastně výbornej celej první díl! Městečko závislý na drobný turistice stojí před rozhodnutím – mít či nemít tady těžební rafinerii? Šerif je proti… ale koho zajímá jeho názor…, takže se brzo místo turistů vystrašených grizzlim, budou řešit jiný věci. Amazon překvapuje. Nesází na hvězdy (soráč Rothe), ale snaží se do mrtě vyždímat téma Nebojej se drsnosti a v tom je síla tohodle seriálu. Jen to začíná bej trošku blbý – jakože moc náhod nebo debilních rozhodnutí… všechno se to odehrává na malým prostoru, takže je to rychle vidět a celkem mě to začíná srát. Ale napětí udržet uměj. Sice sympatie (ty postavy) nemaj, ale na druhou stranu, jsou to slušní lidi. (Jen se v těžkých okamžicích rozhodujou divně.) Je tady dost záporáků, neutrálních postav. Ti kladní se projevujou pomaličku. Vlastně jich moc není – což je celkově dost smutný, když nemám komu fandit. Špinavý praktiky naftařský korporace, šéfka PR, která má svědomí, polda, kterej má žízeň a svým chováním zadělá na drama celýho serálu, vrah co je podivnej, rodina utápějící se v depresích… takovej nestandartní příběh, kterej stejně jak sere, tak baví. Zajímá mě, jak to vlastně je. Trochu blbý, hodně drsný…takže jestli máte rádi napínavost nade vše, bude vám dobře. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky když chci, aby někdo rychle utekl, prostřelím mu nohu. 2.) Jsem polda, co má žížu. 3.) Na seriály koukám proto, abych byl nasranej. 4.) Thx za titule „98765“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Nejspíš lehce spoileroidní: Ve stejném tempu, v jakém mé nadšení během prvních dílů stoupalo, začalo zhruba od půlky série klesat. Je to silné a dobře natočené od začátku do konce, ale když se z napínavého krimi thrilleru během pár dílů stane téměř absurdní gangsterka, z nichž jsou ZE VŠECH POSTAV nejsympatičtější dva záporáci, je to sice úsměvný twist, ale při ohlédnutí zpět na celou sérii to působí spíš nesourodě než promyšleně. Co seriál nasliboval v několika prvních dílech nenaplnil. Ne, že by se o to pokusil a ono se to nepovedlo, jen se na to prostě vysral a šel úplně jinou cestou, podle mě ne zrovna šťastnou. Roth je boží a uvnitř vlastně zcela ploché postavě dodává zajímavou texturu, až by člověk skoro uvěřil, že je pod ní velká hloubka, ale když si odmyslíte Rotha, příliš toho nezůstane. V tom ohledu jsou manželka i dcera mnohem zajímavější. ()

Reklama

zahadum 

všechny recenze uživatele

Miestami skutočne snaha kopírovať Fargo, nie je to ale tak absurdné a skôr sa to drží pri zemi...má to silnú atmosféru a ktovie ako by to celé dopadlo ak by to stlačili do 7 dielov. Určite ale seriál ktorý má svoje čaro a som zvedavý na druhú sériu aj keď si po pravde neviem predstaviť pokračovanie. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie som síce notorický alkoholik, no taktiež, podobne ako Jim Worth, milujem ten relaxujúci zvuk prudkého dotyku poloplnej fľaše dobrého amerického bourbonu o dubové drevo na barovom pulte. Podobná uvoľňujúca atmosféra sa nesie celou prvou sériou, najmä kvôli majestátnej kanadskej prírode a skvelej hudobnej zložke. To je doplnené o perfektnú kameru a strih, podtrhnuté suverénnym výkonom a charizmou Tima Rotha, kde niekedy vyzerá, akoby bol aj v skutočnosti alkoholikom s démonmi vo vnútri. Tin Star je v podstate také mierne psycho svojim vlastným spôsobom. Nikto z rodiny Worthových vlastne nevie, čo chce a všetci štyria by mali radšej preventívne obývať istú malú kockovanú miestnosť čalúnenú kožou a dverami s malou mriežkou. --- (Komentár k 2. sérii) ()

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Zvláštny seriál. Zvládol som len 6 dielov, ale nie kvôli tomu že by to bolo zlé, ale pretože som sa v ňom nedokázal zorientovať. Nedokážem odhadnúť čo autory od tohoto seriálu chcú - nové Twin Pieks?, príbeh Dr. Jekkyla a pána Hyda šmrncnutého ekologickou agitkou, korporátnych trilerom, detektívkou alebo nejaký psychologický rozbor duše alkoholika? Tém je tu strašne vela a to som len tak-tak pozrel 6 dielov. Vážne by som chcel aby sa mi to páčilo už len kvôli Timovy... ()

Galerie (356)

Zajímavosti (9)

  • Ve 13. minutě vidíme živé karaoke vystoupení v podání matky a dcery na píseň „I Only Want to Be with You“ od britské zpěvačky Dusty Springfield, která vyšla v roce 1963 a kterou později přezpívala Helena Vondráčková pod názvem „Chytila jsem na pasece motýlka“ a taktéž tuto skladbu přezpívala Dagmar Patrasová pod názvem „Chytila jsem na pasece žížalu“. (Trajektt)
  • V úvodní scéně slyšíme píseň „It Seemed the Better Way“ od kanadského hudebníka Leonarda Cohena. (Trajektt)
  • Natáčení probíhalo v kanadské provincii Alberta. (Duoscop)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama