Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Liam se probere po autonehodě a nepamatuje si, kdo je. Když se vydá do města pro pomoc, nachází jen mrtvá těla s podivně bledýma očima. Liam se nejprve domnívá, že to způsobil virus, který je přítomen ve vzduchu. Záhy však odhalí děsivou pravdu – každý, kdo se k němu přiblíží na vzdálenost 15 metrů, okamžitě zemře. (Cinemax)

Recenze (89)

moriero 

všechny recenze uživatele

Ježiš, to mi udělalo dneska radost. Největší pecka je, když nečekáte nic - jako fakt nic - a dostanete místo rohlíku s paštikou malý steak. Jj, jasně. Je to levné, komorní a skoro až televizní. Ale čert to vem. Dneska stačí i originální námět. Vlastně je to jediná devíza laciných béček. Moje nízké očekávání mělo hlavně postupné odhalování pointy. Dokud jsem si neuvědomil, že ona pointa až tak moc cool nebude. Daleko zajímavější bylo, jak se Rose dostala do Liamova auta? A co se mělo dít potom? Závěr mě dokonale převezl. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Lidi, ptáky... kozu taky. Smrťák vše kol pokosí, až se divák orosí." I já se orosil, smrtelným WTF potem, při zkousávání proměn Liama. Z hodného člobrdy s dost nepraktickou superschopností (tu bych fakt mít nechtěl), přes hrdinného zachránce sebevražedkyně na mostě, až po sadistického psychopata par excellence, který se nakonec polepšil a "šel do sebe" :-), čímž pomohl rejžovi zamezit dalšímu nadměrnému úhynu komparzistů i zvěře všeho druhu. Tímto zároveň zdravím kolegy Ufouny, kterým prdnul jistič u laserového děla nemlich nad hajzlíkem a vystresovanou pozůstalou, což způsobilo vznik napínavého a docela zábavného, byť WTF filmu. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, který byl víc než polovinu filmu dobře rozvedený. Pokud by se pokračovalo v tomto duchu, tzn. žádný záporný hrdina, ale spíš mysteriózní sci-fi se vztahovou zápletkou, bylo by vše OK. Jenže tvůrci chtěli vyprávět jiný příběh. Chtěli udělat na diváka dojem nějakým twistem...jehož výsledkem je podivná zavlasypřitaženost. Díky tomu, že se tvůrcům nepodařilo vztahy mezi postavami vyprofilovat, nedávalo jejich jednání smysl. Ono vám dojde, jak to asi scénáristi mysleli, jenže jako režiséři to nebyli schopni zprostředkovat divákovi Je to škoda, že je to tak nedotažené...potenciál tam byl. ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Je to úplně jasný béčko po všech stránkách, nemá cenu v tom hledat něco bombastickýho. Ale je obdivuhodný, že s tak minimálníma vstupníma datama dokázali úspěšně hrát hru s divákem dobrou hodinu dvacet. Vždycky je hezký když to ve filmu u hlavní dvojice romanticky zajiskří jen náznakem. Nosné téma filmu podle mě totiž není ten jev s rádiusem, ale to, že oba dva se od sebe nemůžou vzdálit a potřebují se. Takové romantické prokletí. ()

Scanerior 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem narazil náhodou a ačkoliv bylo vidět, že se nebude jednat o nějaký velkofilm, tak mě tento příběh ihned upoutal. Hlavní postavy se chovají uvěřitelně a naprosto logicky. Celý film má zajímavou myšlenku, která je zároveň opravdu dobře zpracovaná. Následující část obsahuje spoilery: Sci-Fi část je tu výborně zakomponovaná a vlastně především rozpoutává nadpřirozený jev v tomto filmu. Líbí se mi i myšlenka s infekcí, která podtrhává to, jak se film snaží jít především logickým vysvětlením celé věci. Výborně zvolené je tu pak i prostředí, ve kterém se postavy v jednotlivé scény nacházejí, a které působí opravdu dobře pro film. Liam je postava, na které se mi od začátku trochu něco nezdálo a tento pocit chvílemi stoupal a chvílemi naopak mizel a to až do jednoho zásadního flashbacku. Každopádně se mi líbilo to, jak se najednou tato postava změnila po ztrátě paměti, i přesto že jsem tento zvrat viděl již v několika filmech. Abych se však ještě rychle vrátil k druhé hlavní postavě a to Jane, tak ta dodává filmu zásadně jinou atmosféru a myšlenky, než kdybychom sledovali jen Liama. Navíc Jane zastupuje v tomto filmu v podstatě dobro a je skvělé, jak zde působí vztah mezi postavami Jane a Liamem nebo také řekněme mezi dobrem a zlem. Nicméně proplétání minulosti respektive vzpomínek a současnosti je skvěle podáno a postupně posouvá příběh až do finálního vyústění. Samotný závěr je pak velice rozporuplný a vlastně jsem vůbec nevěděl, jak se cítit u toho konce, ale myslím, že to byl asi jeden z těch nejlepších závěrů, který mohli podat. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Selkirku a Winnipegu (Manitoba, Canada). (ČSFD)

Reklama

Reklama