Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Liam se probere po autonehodě a nepamatuje si, kdo je. Když se vydá do města pro pomoc, nachází jen mrtvá těla s podivně bledýma očima. Liam se nejprve domnívá, že to způsobil virus, který je přítomen ve vzduchu. Záhy však odhalí děsivou pravdu – každý, kdo se k němu přiblíží na vzdálenost 15 metrů, okamžitě zemře. (Cinemax)

Recenze (89)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro divnou Kanadu mám slabost, a tak mě tahle scifárna opravdu bavila. Ptáci padají mrtví s nebe, lidé se nečekaně poroučejí k zemi a bílé oči prozrazují, že už se nejspíš nezvednou. Tedy chvíli jsem čekal zombiárnu, ale byl jsem mile překvapen nápadem tvůrců. Liamovo zjištění, že je nositelem smrti, bylo pro něj hrůzné, i když ještě děsivější byl fakt, jakým způsobem je provázán s pasažérkou, kterou vezl. A aby to nebylo málo, postupně vyplouvá na povrch strašlivá minulost obou postav, které trpí dočasnou ztrátou paměti. Minimalistické drama se sympatickými herci, slušnou kamerou, výbornou atmosferickou hudbou a směřováním k temné budoucnosti je spíše pro okrajové publikum. Klidně bych snesl delší stopáž. Objektivně 4* a jedna navíc za konec. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní fantasy, kterému k dokonalosti chyběl jen krůček. I tak je to ale pecka vpravdě biblických rozměrů. Zde na csfd až trapně podceněný, naprosto originální kousek, který strčí hravě do kapsy většinu z toho, co se na poli mysteriózních snímků za posledních deset let odehrálo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jakási variace na Wedlock, kde kosmická anomálie nahrazuje výbušný obojek a princip vzdálení se od sebe neznamená konec hlavních hrdinů, ale grilování mozků všech, co se objeví v perimetru majitele aury smrti. Nečekejte vrtulníky, co se rozmáznou o silnici a výbuchy policejních aut, rozpočet s něčím takovým evidentně nepočítal. Nečekejte herecké výkony na úrovni Oliviera a Anny Magnani. Nečekejte nějaká vědecká vysvětlení, proč vycpaní holubi padají tuzí do trávy. Nečekejte, že vás twist pošle do kolen. Vlastně od toho nečekejte nic a pak budete možná spokojení.. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jestli všechny béčkový kanadský TV filmy vypadají jako tohle nadmíru solidní scífo, tak to mám teda co dohánět, protože v modrejch číslech s míň než 60% je jich tu na ČSFD tři prdky. Vůbec to nebylo špatný. Neříkám, že vždycky nutně napínavý, to ne, ale furt zajímavý, herecky neurážející, a s profackovávacím finále (v dobrým slova smyslu), ze kterýho se mi panenky protáčej ještě teď. Jo, a nevypadalo to zdaleka tak levně, jak sem se bál. P.S. Momentálně v "poslední šanci" na HBOGO do konce listopadu, tak šupšup. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Namet je chytlavy, zaverecny twist tomu dava fajn novy rozmer, ale ten zvysok je tak strasne (scenaristicky) odflaknuty a (produkcne) lacny. Navyse herci dost nestihaju. 5/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s podobným námetom, s nejakou záhadou, ktorú treba rozlúsknuť. A keď je k tomu aj patričná mysteriózna atmosféra, tak spokojnosť preveliká. V tomto prípade sa však moje očakávania naplnili iba tak na polovicu. Záhada hneď na začiatku bola nainštalovaná veľmi dobre, pričom slušný mysteriózny základ a atmosféru živili aj nezodpovedané otázky a pocit tajomna vychádzajúci z danej témy, no žiaľ toho na čo som sa najviac tešil som sa na záver nedočkal - žiadne vysvetlenia. Moje otázky zostali zväčša nezodpovedané, z čoho som bol samozrejme dosť rozčarovaný. Čo to bol za tajomný blesk, na akej báze fungovalo to "vysávanie" života?... atď...atď. Chcelo to skrátka ešte aspoň na jednej postave pridať, najradšej ak by to bol nejaký vedec, ktorý by vniesol viac svetla do tej tmy. Škoda, film mal na viac. Priemer. 60/100 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Lidi, ptáky... kozu taky. Smrťák vše kol pokosí, až se divák orosí." I já se orosil, smrtelným WTF potem, při zkousávání proměn Liama. Z hodného člobrdy s dost nepraktickou superschopností (tu bych fakt mít nechtěl), přes hrdinného zachránce sebevražedkyně na mostě, až po sadistického psychopata par excellence, který se nakonec polepšil a "šel do sebe" :-), čímž pomohl rejžovi zamezit dalšímu nadměrnému úhynu komparzistů i zvěře všeho druhu. Tímto zároveň zdravím kolegy Ufouny, kterým prdnul jistič u laserového děla nemlich nad hajzlíkem a vystresovanou pozůstalou, což způsobilo vznik napínavého a docela zábavného, byť WTF filmu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak pozrime sa, stačí originálny nápad, dobré spracovanie a máme tu ďalší nábeh na hororový sci-fi kult. Ono spočiatku ten nápad nepôsobí ako bohvieaká genialita, ale vďaka nemu sa film hneď od začiatku slušne rozbehne. Postupne sú nám a postavám hádzané do cesty viaceré náznaky, kam by to celé mohlo smerovať, ale nikdy tak očividne, aby sme na prekvapivý záver mohli vopred prísť sami. A to je rozhodne dobre, pretože ten určite prekvapí, dodá celému uletenému nápadu potrebnú hĺbku a nechá to postavám poriadne vyžrať. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že keby to malo väčší budget a stálo by za tým nejaké veľké štúdio, "Radius" mohol byť veľmi zaujímavým filmom. Má to zaujímavý úvod, dobré uvedenie do deja a zoznámenie s postavami je veľmi dobré. Plus je super, že si nepamätajú nič z toho čo sa udialo a kto sú, čo dáva tomu viac mystický nádych a človek to chce postupne odhaliť. Celý čas som mal pocit, že keby to malo viac peňazí, mohlo sa to lepšie dopracovať a mohlo to aj vyzerať lepšie. A hoci celkové prevedenie filmu je podľa mňa dobré, dalo sa z toho spracovať oveľa viac. Najmä ma však mrzí fakt, že ku koncu sa samozrejme pamäť vráti a odhalia sa určité veci z minulosti, ktoré by obaja hlavní hrdinovia asi chceli, aby ostali navždy pochované. A ja mám s tým osobne problém tiež, lebo si musíme zrazu zvyknúť na niečo, čo sa predtým neobjavilo a nejako sa potrebujeme stotožniť so situáciou. Lenže je to ťažké, keď sme predtým nepoznali túto stránku nášho hrdinu. Nebudem prezrádzať viac, aby som nezachádzal do spoilerov, no pre mňa to bolo asi najväčšie sklamanie v tomto filme. Celý čas bol ten scenár dostatočne dobre spracovaný a potom to na nás vystrelí toto. Nemôžem povedať, že by to následne nedávalo zmysel a všetko sa vysvetlí. Lenže nemyslím si, že to bola najrozumnešjia cesta na to, ako to spracovať. Asi to spracovali tak preto, aby mala Liamova "schopnosť" väčší zmysel. A hoci má, je to ťažké sa s tým stotožniť. Plus sa tu udeje aj pár rozhodnutí od našich postáv, ktoré absolútne neberiem a sú podľa mňa nezmyselné. Ako celok musím povedať, že som rád, že som film videl. Sú v ňom dobré nápady, zaujímavý koncept, no reálne to ostane len jednorazovkou, na ktorú človek neskôr zabudne. Možno mohli ísť tvorcovia viac do atmosféry, ako to spravili napríklad vo filme Paralels. Napriek tomu, že aj v tom filme som mal dosť problémov, tak ten nápad a prevedenie boli skvelé (kým sme nedospeli k tomu, že to bol "pilot", ktorý sa nikdy nedočkal svojej série). Tu to ku koncu trošku nedotiahli. Ale napriek tomu si myslím, že na jedno pozretie ten film je. Zvážte si, rozhodnite sa a uvidíte sami. Hodnotenie: C+ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Hvězdou filmu je příběh se závěrečným obratem, který člověka hodí do neočekávaně hlubokých emocionálních vod, který změní všechno. Jedno z největších sci-fi překvapení tohoto roku. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, který mohl být ale o dvacet minut kratší, aby působil sevřeněji a úderněji. Zajímavý nápad, který je šikovně rozvíjen, včetně postupného odkrývání minulosti, a nabízí poměrně nečekanou pointu. Každopádně, až budu někde číst o blesku Božího hněvu, budu už vědět, co to asi tam může znamenat a jak podivně se dá nakonec dosáhnout spravedlnosti. slušná kamera, atmosféra, nasvícení, hudba, herci (až na manžela), jen to vážně mohlo být kratší a některé jednání obou hrdinů (plus manžela) ne vždy dávalo dokonalý smysl. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ještě se dá přijít s originálním a zajímavým nápadem. I když to asi nutně musí dojít ke klasice, ale výchozí bod je velmi zajímavý. Hlavní postavy neskutečně sympatické. 3.5* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Kanaďanům povedlo, film za pár švestek a přitom za málo peněz hodně muziky. Skvělý béčkový "VHSkový" příběh (už jsem vymýšlel, co by se s takovou superschopností dalo všechno podniknout, kdyby šla ovšem ovládat), zajímavý mix sci-fi a kriminálky, spousta mrtvol s hezkýma mrtvolnýma očičkama, nečekané rozuzlení, to celé pak podbarvováno libými zvuky violoncella... nebo synťáku co hraje jako violoncello, to je fuk. Spíš zamrzí takový jakoby televizní "look" (inu Kanaďani), nemastní neslaní herci (inu Kanaďani), no a taky Jane Doe má po celou dobu dost výrazný a profesionální make up a vůbec je taková celá moc chic, když by přitom měla být po havárce a na útěku trochu víc rozvrkočená. A na tyhle detaily jsem já celkem citlivej. Závěrečný Liamův přerod pak působí možná trochu nevěrohodně, ale rozhodně je to to lepší zakončení scénáře ze spousty jiných možných zakončení. Nejvíc mě ovšem dostalo Liamovo civilní jméno - Diego Klattenhoff, to je fakt síla! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad je výborný a to včetně závěrečného zvratu. Dalo se dívat i na herce a Charlotte Sullivan mě hodně bavila. Jenže tady bylo zoufale znát, že to celé stálo asi tak 10 dolarů a chybějící finance se dvojice tvůrců pokoušela vyrovnat bezobsažným plkáním a zbytečným pobíháním či popojížděním sem a tam. Nicméně by nebylo vůbec od věci, kdyby se k téhle látce po letech nějaké větší studio vrátilo. Mohla by to být pecka. 40% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

!! POZOR! NEČÍTAŤ OBSAHY, hlavne nie ten od TV Prima! Je to samý SPOILER !! ... Film, ktorý ma od začiatku pozitívne prekvapoval. Každým ďalším nápadom či zvratom. Po chvíli som sa tým, už naplno pohltený príbehom, prestal zaoberať. Originálny, svieži nápad, vlastne skoro zjavenie. Chytrá, šikovná a - pozor! - samostatná práca, ktorá nevykráda, necituje (netvári sa, že cituje a pritom iba sprosto vykráda) a ničím nezaostáva za najväčšími klasikami mysteriózneho žánru... čo klasikami - základnými stavebnými kameňmi, minimálne na poli filmovom (či seriálovom), dovolím si tvrdiť! ()

Reklama

Reklama