Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kostýmní výtvarnice Eva (Eliška Balzerová) nečekaně ovdověla.  Ludvík se jí ani nestačil svěřit s tím, že kromě jejich dcery Terezy (Tatiana Vilhelmová), má ještě stejně starého nemanželského syna. To alespoň naznačuje pečlivě ukrytá a náhodně objevená dětská kresba. Eva je rozhodnutá nečekané odhalení velkoryse ignorovat, ale Tereza, které se vlastní život sype pod rukama, se k přízraku nevlastního bratra upne. Společně s matkou se vydávají Ludvíkovým veteránem volha GAZ 21 po stopách jeho bývalých milenek (Vilma Cibulková, Eva Holubová, Hana Maciuchová) a přátel (Boleslav Polívka, Emília Vášáryová), aby o tajemství zjistily víc... (CinemArt)

(více)

Recenze (363)

elimS 

všechny recenze uživatele

35% - komentář 20ti slovy: Až na pár světlých chvilek, takové mdlé road movie, kde ženské jezdí autem po návštěvách a tlachají. Konec střihnutý do prázdna. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Za mě dosti nevýrazné. První hodinu jsem se popravdě dost nudil. Humor dost tlačený a vůbec mi nesedl. Začalo mě to vlastně pořádně bavit až ke konci, kdy už se začalo něco dít a herecky se to rozehrálo. Na Jiřího Vejdělka za mě bohužel slabé. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Ale jo, jako film na večer, u kterého je vám jedno, když na chvíli usnete, celkem se pobavíte, pokocháte pohledem na autoveterána, navíc vrcholí zajímavým zavěrem, mohu s klidným svědomím doporučit. ()

ac1976 

všechny recenze uživatele

Po 100 rokoch opäť v kine, spoločnosť mi robila jedna (stále) mladá pani. 😁 Príjemný roúd múví od Vejdělka, on tie oddychovky skrátka vie. Tých 90 minút ubehne ako nič, škoda len, že sa nedozvieme výsledok cesty, ale o ten vlastne ani nešlo, išlo skôr o cestu samotnú. Pozn.: Zábavná úloha pre Bolka Polívku. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkné tři *. Krásné záběry na krásnou krajinu, hezké auto v super stavu. Film je z kategorie "smích a pláč v jednom pytlíčku", k tomu skvělé herečky nejen v hlavních rolích a jako milý bonus postava Martina Myšičky. Celkový dojem velmi příznivý. (Byla jsem na 5. promítání v našem malém okresním městě a bylo ÚPLNĚ plno.) ()

Coliseum 

všechny recenze uživatele

Další z Vejdělkovejch matnejch pokusů ukázat lakonicky životní trable obyčejnejch lidí, žijících v poměrech lidí vyšší kasty, neboť takhle to je a takhle být má. Jeho pokřivrná optika vidění každodennosti střední vrstvy se hrubě střetává s absurdní vizí Slámovy črty člověka vesnickýho a středostavovskýho. Oba náhledy jsou až dráždivě subjektivní a ad absurdum vágní. Pak je hodně těžký vidět v příběhu potenciální narativní poselství, sblížit se s postavami, neřku-li jim fandit a vytvořit si na ně jinej než povrchní názor. Volha je nakonec jen plytký odvyprávění tvaru, kterej má ambice bejt tragikomickou zpovědí, ale plácá se ode zdi ke zdi, od ničeho nikam. Vlastně je to nádherně nasnímaná středočeská kotlina, kterou projíždí vymazlenej veterán. Právě za kameru a za Bolka, kterej už dávno dospěl v herce, kterej dokáže rozjet parádní čardáš i na pětníku. ()

Luciee113 

všechny recenze uživatele

Film mě moc nebavil. Vcelku to bylo o ničem a očividně už odpočátku tam létalo nějaké tajemství, které se mělo vyplavit na povrch až na konci filmu, ale to čekání bylo nekonečné... Herecky odehrané perfektně! Paní Balzerová je opravdu PANÍ HEREČKA, která dokáže zahrát jakoukoli roli a Tatiana Vilhelmová se samozřejmě udržuje při jejím boku. Nic víc k tomu asi nevymyslím..... ()

Pohodex 

všechny recenze uživatele

Vlastně to bylo docela dobré, ale bohužel panu Vejdělkovi došla invence a ten konec je zralý na odpad, bohužel. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Možná lehce nadhodnocené, ale subjektivní pocit po shlédnutí filmu byl velice příjemný. Děj této smutné komedie (žánr "drama" mi nějak nesedí plyne od vážných věcí k ... zase vážným věcem, ale jaksi formou, která nebudí depresi či pocit beznaděje života. Spíše se snaží hledat i na těch vážných momentech něco k zasmátí a trochu nadhledu. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Ísť po smrti otca hľadať svojho nevlastného brata a zobrať so sebou matku je už trochu strelené. A keď sa na to človek pozerá, tak sa z toho vykľuje veľmi príjemný herecký koncert Balzerovej a Vilhemovej. Pekné ()

Oto10 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem uvažoval, jaké hodnocení dát tomuto filmu. Nicméně jsem se nakonec rozhodl pro čtyři hvězdy, neboť se jedná po dlouhé době o docela povedenou komedii u které se člověk dokáže i zasmát. Výborné herecké obsazení, pal čert, že to není genderově vyváženém, jak někteří poukazují. Film utíká rychle. Je to i tak trochu doják. Skoro vůbec nic filmu nechybí. Snad jen možná trocha lehkosti. Ale jinak jsem se skvěle u filmu bavil a snad se na něj zase někdy podívám. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, o čem to je. Jestli tam Teda něco vůbec je. Vedou se řeči o hovnu, objevují se bývalé milenky, aniž by to pro dej mělo jakýkoli smysl. A hrozně se to vleče. A pak, když se snaží dojimat, tak to jsem si už pozvracel polobotky. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Tak Vejdělek už natočil lepší filmy. V kině bych se asi kousal, ale takhle večer v telce je to docela v poho. 55% ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Nudné drama o matce a dceři. Cílová skupina: žena, 60+. Nezajímavé, dlouhé, nudné, občasné komické pokusy slabé. Další typický výblujek dragicky špatné české kinematografie. ()

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Příběh dosti triviálně pojatý, kontinuita setkávání se s bývalkami těžkopádná bez hlubšího smyslu. Motiv: "který osud je horší než ten můj?" sám o sobě zajímavý je, ale ze všech těch slepených vzpomínkových návštěv plyne spíš nuda než cokoli jiného. Vilhelmová je v takových rodinných záležitostech už tolikrát přečtená, že lze předvídat každou její vrásku kolem mimicky konstantních úst. Cenu za vedlejší roli bych tentokrát rozhodně udělila Bolkovi Polívkovi za excelentní ztvárnění symptomů demence. ()

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama