Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kostýmní výtvarnice Eva (Eliška Balzerová) nečekaně ovdověla.  Ludvík se jí ani nestačil svěřit s tím, že kromě jejich dcery Terezy (Tatiana Vilhelmová), má ještě stejně starého nemanželského syna. To alespoň naznačuje pečlivě ukrytá a náhodně objevená dětská kresba. Eva je rozhodnutá nečekané odhalení velkoryse ignorovat, ale Tereza, které se vlastní život sype pod rukama, se k přízraku nevlastního bratra upne. Společně s matkou se vydávají Ludvíkovým veteránem volha GAZ 21 po stopách jeho bývalých milenek (Vilma Cibulková, Eva Holubová, Hana Maciuchová) a přátel (Boleslav Polívka, Emília Vášáryová), aby o tajemství zjistily víc... (CinemArt)

(více)

Recenze (363)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Chvilkami jsem se smála tak, až jsem slzela smíchy. Pak jsem se pro změnu zase dojímala nad vážnými věcmi a událostmi, které hlavní postavy v podání skvělé Elišky Balzerové a Táni Vilhelmové řešily. Role matky a dcery jim sedly. Došlo i na černý humor, který zde v mnoha ohledech působil jako vítané koření a dokonale vše odlehčil a odstřelil. Stejně tak to měl i můj doprovod (maminka). Trefně byly obsazeny role bývalých milenek, které hrály Vilma Cibulková, Eva Holubová a Hana Maciuchová. Zvláště pak přestřelka mezi Vilmou Cibulkovou a Eliškou Balzerovou neměla chybu. Takhle si představuju, že podobné situace řeší skutečné dámy. O Evě Holubové jsem si říkala, koho tady bude hrát se svou osobitou vizáží. Bylo příjemné zase po nějaké době vidět na velkém plátně Hanu Maciuchovou. Měla jsem ji v hlavě zapsanou jako paní profesorku z Ulice. Mezilidské vztahy a vazby v rodině jsou kolikrát pěkně zapeklité a zamotané. Z takového rozmotávání vzešlo právě toto road movie, které s lehkostí vypráví o vážných věcech a ty i když jsou bolestné, tak se dají řešit s nadhledem, protože jinak by člověku z toho muselo zákonitě hrábnout. Stejně tak splnilo i jiný účel, matka s dcerou k sobě znovu našly cestu a taky dcera s manželem. Pro mně spokojenost na všech frontách. Pro Carevnu mám zvláštní slabost. Já jsem tady zase tolik toho product placementu neviděla nebo jsem se nevěnovala jeho lovení, ale nemyslím si, že by si taková Diakonie Broumov mohla dovolit zaplatit reklamu ve filmu nebo někomu na ten film dokonce přispět, když sama potřebuje finanční prostředky a další věci včetně nepoužívaného oblečení, které dává potřebným. Viděno 28.2.2018 jako novinářská projekce v kině Atlas. . ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Vejdělek mě prostě baví. Balzerová s Vilhelmkou skvěle táhnou další film, který má nápad, styl a šarm, spád. Rozhodně nenudí, občas příjemně pobaví. Na konci vše rozštípne Polívka a já můžu říct, že Tátova volha je v tuzemských vodách rozhodně slušný komediální nadprůměr. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Laskavý humor se někde v půlce filmu vyčerpal a zůstal jen krkolomný lehce ponudnělý příběh. Hezky nasnímané, hezky poskládané, ale o ničem. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem přinejmenším "příjemnou" (jakkoliv to slovo ve spojitosti s filmem nesnáším) road movie a dostal jsem zbytečně natáhnutou bakalářskou povídku, kde se vlastně nic pořádného nestane a nic se nevyřeší. Hrdinky (čerstvá vdova a její dcera, onkologická pacientka, nad níž visí hrozba potenciálně špatné prognózy) vyrážejí hledat nemanželského syna/bratra. To v praxi znamená, že čerstvá vdova se postupně potkává s bývalými milenkami svého zesnulého manžela. Povídají si jako staré známé a ne jako sokyně, které se léta neviděly. Ani z jednoho ze setkání nevzejde kloudná informace či stopa, až jsou konečně nasměrovány na nejlepšího nebožtíkova kamaráda. Ten je sice již mentálně značně indisponován, ale pro účely jejich pátrání má náhle světlou chvilku a prozradí.... (pozor, blíží se rozuzlení a vrchol filmu!).... že si nebožtík u něj schoval dopisy od svého nevlastní syna! Nakonec ale vyjde najevo, že čerstvá vdova o levobočkovi vlastně celou věděla a celá tato cesta jí tak byla prostředkem, jak aspoň na chvíli uniknout realitě a přivést dceru na jiné myšlenky. Co by v reálném životě mohlo být velkou křivdou a důvodem k velké rodinné rozepři, je zde odbyto několika větami, aby obě hrdinky konečně nasedly do auta a vyrazili za... Závěrečné titulky. Tády-dády-dá. A je mi to vlastně líto. Film je výborně obsazen, kamera je velmi zdařilá, hudba vytváří výbornou atmosféru a i ta tátova Volha je nádherný veterán. Ale celé je vám to poněkud jedno. Film mnou prošuměl a nezanechal hlubší dojem. Škoda.... ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Jiří Vejdělek vcelku umí. Zklamání jsem zažil jen jednou a tak ač trailer vyloženě nelákal tak jiskřička naděje tam nějaká byla. Ono vsadit na Elišku Balzerovou a Tatianu Vilhelmovou tak divácky už máte vlastně skoro vyhráno. A jaký byl samotný film? Určitě není špatný, ale ubrat na humoru a přidat na dramatičnosti tak bych šel určitě o * více. Za druhou půli, která se mi líbila o dost více má tahle fajn road movie 7/10. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to mnohem hůř, než to nakonec dopadlo. První polovina filmu (kterou v podstatě odvyprávěl trailer) se strašlivě táhne, nestane se v ní nic zásadního, nebaví ani nedojímá (ono vůbec to žánrové označení docela mate, rozhodně si nepředstavujte takovou zábavu jako v jiných Vejdělkových komediích). Příliš to nezachraňuje ani Vilhelmová, jejíž herecký projev mi nikdy k srdci nepřirostl. Paní Balzerová si odehraje svůj standard, ale babičku z "Žen v pokušení" už asi stejně nepřebije. Naštěstí se v poslední třetině konečně začne dít něco zajímavého než jenom "cesta od milenky k milence" a asi mi dáte za pravdu, že scény s Bolkem Polívkou filmu hodně pomohly v budování nejen nějakého napětí, ale hlavně kloudné dějové linky. Tu třetí hvězdičku dávám s přimhouřeným okem. Rozhodně nejhorší Vejdělek. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Lapidárně řečeno: čekala jsem opravdu víc. Víc všeho. Na film to bylo slabé i námětově. Ale aspoň jsem z toho neměla vyloženě negativní pocit. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Tys o tom celou tu dobu věděla(?) Film o věcech vážných stejně jako absurdních. Film vesele smutný i smutně veselý. Film o matce a dceři, o mladosti a stáří, o životě a smrti. Film jako život, stejně barevný jako černobílý. Čekající po temné noci na východ slunce. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Potěšil mě tu pohled postavy Elišky Balzerové na hřbitovy a celou tu šaškárnu po smrti blízkého člověka. Přesný - hrob - do prdele, co bych tam chodil? Místo na vzpomínání? Ale no tak, vzpomínat můžu kdekoli, kde jsme s tím člověkem byli, něco zažili... Ale kus žulový desky ve "městečku" dalších žulovejch desek? Proč? ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Nudný milý film, který nemá koule na to jít do hloubky. Na takový film hned každý zapomene a podruhé si ho už nikdo nepustí. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dalo by se řící,že tohle je typická Vejdělkovina....není to ani komedie,ani regulérní drama,není to ani vyložená blbost,ale ani žádný skvost který by člověk musel vidět opakovaně.Tátova volha se pozvolna rozjíždí,aby se pak překlopila v koukatelnou oddechovku se střídáním nálad.Škoda,že konec (alespoň pro mě) vyšuměl do ztracena...50% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zlomene Kvetiny po cesku ? Mno asi aj jo, kazdopadne Vejdelek je lepsi reziser nez Troska, netoci Babovredy, ani Kamenák, a uz toboz ne Bastardy. Film len priemerny, ale ma kludne tempo, nikam sa neponahla, dialogy tiez v ramci normy. Herecky je to slusne, vladnu dve baby, konkretne Balzerova /Zlati Uhori, Slunicko na Houpacce/ a Vilhelmova /Kajinek, Divoke Vcely, Indianske leto/. Videl som aj Vilmu Cibulkovu /Cas Sluhu, Smich se lepi na Paty/ a Evu Holubovu /Obecni Skola, Pupendo/. Vasaryovu a Polivku fakt nemusim, za mna jednoznacne ne. 56 % ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, ale zas ani nejaké úžasné. Základ príbehu v podstate celkom zaujímavý a plný potenciálu, ale čo sa týka deju a prevedenia, tak mi to prišlo celé akési mdlé a fádne. Ku koncu sa konečne začalo diať niečo zásadnejšie, ale v tom sa film končí a išlo to viacmenej do stratena (hoci bolo naznačené, ako by sa to asi ďalej vyvíjalo). Herecké obsadenie bolo naozaj lákavé, ale v celom tom tragikomickom pátose väčšiny postáv sa to aj tak rozplynulo. Neviem, akosi mi to prišlo celé nevyvážené, dialógy priemerné, dej ústrednej časti filmu slabučký, a koniec odstrihnutý. Pritom potenciál v tom bol určite vyšší. Takže 2*. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Téměř z ničeho vytvořit příběh, který mě usadí až do konce titulků, tomu říkám umění. První polovina filmu byla trestuhodně promrhaná. Návštěvy u kamarádek a jízda k nim, říkal jsem si. Párkrát jsem se pousmál a čekal na konec. Najednou se ale děj zlomil v solidní rodinné drama. Bohužel mě nepotěšil konec, zasloužili bychom si udělat ten nejtěžší krok. Herecké obsazení bylo příjemné, dialogy mezi dcerou a matkou byly ale vůbec nejsilnější stránkou příběhu. Tři a půl za pohlazení na duši. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Opět jsem film viděla v rámci dámské jízdy a i když se jedná o český snímek, tak jsem se na něj velmi těšila. Zahrálo si v něm pár mých oblíbených hereček například Eliška, Táňa, Eva a také Emília, která mě snad potěšila nejvíce. Je to takova ta typická česká oddychovka, u které si odpočinete, občas se zasmějete nebo popláčete a sledujete vztah mezi matkou a dcerou, jak se po tolika letech sbližují. Všechno krásně plyne, ale bohužel jen v jedné rovné lince, která se nijak nezvedá. Všechny nejlepší a nejvtipnější scény tvůrci vložili do traileru, takže to nejlepší už jsme mohli vidět a ten zbytek byl jen doplnění. Škoda i toho konce, protože jsem doufala, že tam přeci jen nějaké vyřešení nakonec bude. ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Český film posledních pár let skomírá a natočit dnes aspoň průměrný film je asi na naše poměry dost těžké. Od filmu jsem neměl moc očekávání, ale ve finále jsem dostal asi to, co jsem zhruba chtěll. Ale ten konec, do pr.... to už jako dneska dělají všichni otevřený konec, aby si divák představil jak to dopadne, tak oni půlku filmu pátrají po synovi a ani se neobtěžují ho nakonec najít, s tím ať jdou do míst kam slunce nesvítí. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

V tý bídě,která v první půlce tohodle roku zatim na plátnech v českejch filmech byla,je tohle ještě hodně slušný.60%. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Není to nic extra, ale dá se to. Sice ten začátek je strašně nudný, ale jak se dámy vypraví na cestu, je to zajímavější. Komedie to vlastně taky moc není, takže to je jen další české drama, co nic moc nevypráví, ale dívat se na to dalo. Některé scénky překvapivě fungují a ačkoli mě finále zklamalo, přesto to asi bude jeden z nejlepších letošních českých filmů. Což je na jednu stranu celkem na nic, protože tohle je tak strašně průměrný film... Hastrman se mi teda líbil o něco víc. Slabé 3*. A to to ještě zachraňuje fakt, že je to vlastně road movie a to já můžu. ()

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama