Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kostýmní výtvarnice Eva (Eliška Balzerová) nečekaně ovdověla.  Ludvík se jí ani nestačil svěřit s tím, že kromě jejich dcery Terezy (Tatiana Vilhelmová), má ještě stejně starého nemanželského syna. To alespoň naznačuje pečlivě ukrytá a náhodně objevená dětská kresba. Eva je rozhodnutá nečekané odhalení velkoryse ignorovat, ale Tereza, které se vlastní život sype pod rukama, se k přízraku nevlastního bratra upne. Společně s matkou se vydávají Ludvíkovým veteránem volha GAZ 21 po stopách jeho bývalých milenek (Vilma Cibulková, Eva Holubová, Hana Maciuchová) a přátel (Boleslav Polívka, Emília Vášáryová), aby o tajemství zjistily víc... (CinemArt)

(více)

Recenze (363)

campix 

všechny recenze uživatele

Taková česká klasika. Vejdělkův generický film, kde je možné libovolně zaměnit některý scény z jeho filmů a vůbec nic byste nepoznali. Pozitivně lze hodnotit nápad, který nabízí spoustu možností plných sentimentu, ale následné provedení až na pár světlých chvil docela pokulhává. Místy scény působí jako lehce nepovedená reklama a korunu všemu dává otravný soundtrack, který kazí jinak pěkné záběry přírody během toulek hlavních protagonistek. Ani vyloženě dobré, ale ani ne vyloženě špatné. Pro konzumního diváka asi ideální, taková ta Vejdělkova poloha, ze které se nehnul už deste let. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Zadny velky pocin, ale zase celkem prijemny. Dej filmu o nicem, ale stoji to na sympatickych postavach a nutno rict, ze Vilhelmove to slusi i v paruce. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, maličko tklivá road movie, v níž úsměv přebíjí slzy, každá myšlenka i každý čin mají svůj čas a své místo - a minulost se nebrání usmíření s přítomností ani s budoucností. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Holčičí film který neurazí...To nejsilnější je závěr filmu ale vlastně jen " odmluveno "Wilhelmová místo hraní zevnitř, nasazuje masku...škoda ()

otík 

všechny recenze uživatele

Takové ... nic moc. Celkem nosný, ale xkrát natočený příběh je natočen tak nevzrušeně, až je to vlastně docela nudné. Sem tam sice milá a úsměvná scéna, ale v globále prostě něco, co na obrazovkách potěší a vícekrát se k tomu v hlavním vysílacím čase vracet netřeba. A když se člověk půlku filmu těší na konec a na nalezení onoho bratra, zůstane jen u čirého přání. Konec na prd. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Češi sú, čo sa filmografie týka, strašný manipulátori a dokonca aj vydierači! Pochopili, že nepotrebuješ vyšperkovať príbeh, aby divák cítil, že taký videl. Stačí pekná melancholická hudba, sympatické postavy, široký záber (ideálne na prírodu) a Bolek (a ten tu bol fakt skvostný...). A áno, ja som si vzal príjemný pocit a je asi aj jedno, že za to môže pár lacných ťahov. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Taky na mě vyběhly Jarmushovy Zlomené květiny... Na druhou stranu bych k filmu nebyla tak tvrdá. Dost často se dívám na filmy z klubu náročnějšího diváka, i proto mi tento Vejdělkův film přišel jako taková ta letní pohodová promenádička v letním soumraku někde českou krajinkou, po náměstíčku malého města se vším, co k tomu patří a chvilkami i nepatří... Nic více ani nic méně. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Nudná záležitost, u které se nemůžete smát protože tam není jediný vtip a není to ani drama, u kterého byste si vychutnávali filmařinu. Zbytečný film plný hereckých hvězd, ale bohužel úplně o ničem. A velmi se divím, že Balzerová a Vilhelmová kývly na takový scénář.... No jo peníze nesmrdí. Na filmu se mi nejvíc líbilo, že nebyl moc dlouhý. Nechápu, že se na takový kraviny furt najdou peníze. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Naprosto o ničem. Tvůrci drželi všechny trumfy v ruce a vyhodili je z okna. Množství výtečných herců nemá co hrát, nulový příběh. Námět připomínající možná Jarmushovy Zlomené květiny je trestuhodně nevyužit. Vilhelmová se neumí chovat přirozeně anebo je to holt taková nepříjemná ženská, která se do filmu tohoto ražení naprosto nehodí. Jednotlivé návštěvy jsou zoufale odbyté. Ztracený čas by se to mohlo jmenovat. 50% ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Na Vejdělka trošku dost posmutněle (i když i na vysloveně vtipné momenty dojde - viz třeba scéna když Tatianě Vilhelmové ulétne při cestě v autě paruka). Asi nejsilnější je to celé rozuzlení s nemanželským synem (s hodně otevřeným koncem). Co určitě stojí za to je jednak krásná kamera Vladimíra Smutného a pak příjemná původní hudba Jana Muchowa (zejména ta smutnější se sólem trubky). Dvojice Balzerova a Vilhelmova/Dyková rovněž není špatná. Po druhém zhlédnutí bych dokonce řekl, že i lepší než mi přišly původně. I pokud jde o to jejich vzájemného jiskření. PS: K hudbě snad ještě jedna poznámka. Autoři snímku tu nechávají zaznít dvě klasické skladby, přičemž zatímco u Fibichova Poemu to docela chápu (je to scéna v domově důvodců a tu skladbu tu nakonec hraje postava jedné z milenek zemřelého manžela Balzarové v podání Haničky Macuichové), v případě části z pomalé věty Mozartova klavírního koncertu moc ne. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Věčným problémem Vejdělkovin je, že nechtějí nic říkat. Prostě tak ňák existujou. Ve světě, kde je nevěra přirozenou součástí lidský existence, a kde Eliška Balcerová vzpomíná na svou promiskuitu. Tátova volha je další z mnoha. Filmařsky bezproblémová, vizuálně příjemná, slušně koukatelná. A taky malá, nepodstatná a tak snadno zapomenutelná. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Povedená dvojka ve složení Balzerová – Vilhelmová hledají milenky svého chotě, resp. otce, aby si uvědomily, že být nasrán na život je zbytečnou ztrátu času. Vyhledávací činnost je výše uvedenými realizována prostřednictvím zachovalé Volhy, která na silnici drží jako BMX řady 8. 70% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Len ďalší český smutno-temný rodinný výplach s atraktívnym obsadeným ale žiadnou výpovednou hodnotou. Aj keď to auto bolo fakt zachovalé. 1 z 5 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Povedená česká dramedie se skvělým obsazením, opravdu pohodovou zápletkou a úžasnou hlavní rolí, kterou samozřejmě zamýšlím vyblýskanou “tátovu” volhu. Kdyby se všechny současné české filmy točily obdobně, začal bych na ně chodit i do kina a ne jen ty lépe hodnocené vyhlížel mezi výchozími filmy na nosiče. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hodně kratičký skvost plný českých top herců. V kdejaké pidinkaté roličce se mihne slavný herec, aby řekl pár vět. někdy ani to ne. Občas jsou dialogy a nebo scény docela vtipné, ale hlavní je gradování filmu. Rozuzlení celé zápletky, přiznání matky, to mělo obrovskou sílu. Moc bych si přál vidět příběh až do konce a stejně tak episody s některými postavami vidět na mnohem větším prostoru. Takže opět musím zalitovat, že nešlo o nějakou třeba 4-5ti dílnou minisérii. na druhou stranu by už možná nebylo kde brát a některých věcí by pak už zase bylo moc, když by se pořád opakovaly. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Další pokus o naprosto zbytečnou českou komedii.. Pokus o dramatický závěr nevyzněl tak jak měl, ale byl spíše úsměvný.. Jediným kladem je snad dobré obsazení.. A pak samozřejmě krásná Volha v hlavní roli.. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od toho bůhvíco a nakonec jsem ani nic moc nedostal. Ale z nějakého záhadného důvodu jsem docela spokojený. Film má dvě drobounké vady. Nepěkně se táhne, takže než se doploužil do poloviny, už jsem vyhlížel závěr.A ta druhá vada je, jak už to u českých filmů tradičně bývá, scénář. Odhlédnu od faktu, že i když jsou hlavní postavy jen ženy, vše se točí kolem mužů. Ti jsou primitivně jednorozměrní a nepoužitelní. Buď jsou líní a v exekuci - takoví si čtou novinky a Právo (pomrkávání na diváka), nebo hnusní na matku kterou šoupli do domova důchodů, případně trapní macho, sociálně vykastrovaní či rovnou senilní. Ten jediný správný a opravdový muž je bohužel mrtvý. Pokud to má být komentář k dnešní společnosti, tak jsem z něj trochu rozpačitý. Líbila se mi hudba, krásná volha a scéna s Evou Holubovou. Ta jediná byla opravdu výborná. I ta slušná pointa se jí nevyrovnala ani náznakem. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Jestli je nějaká příručka "Jak natočit dojemný film", tak by si Jiří Vejdělek měl pro příště pamatovat, že není dobrý nápad použít ji komplet celou, ale vybrat jen něco. Zní to sice skvěle - road movie matky s dcerou původně odcizených, smrt otce a manžela, rakovina, krize vztahu, ztráta respektu mladé generace, ztráta příčetnosti staré generace, nemanželské dítě... Je tu všechno a všeho moc škodí. Eliška Balzerová mi byla ve světácké póze ala Ženy v pokušení protivná, Tatiana Vilhelmová je nepříjemná jako obvykle a o ostatní moc nejde. Nejpříjemnější okamžiky jsou ty, kdy se cestovatelky spolu baví normálně, bez afektu a to je fajn. Pózy a přehrávané dojemnosti nefungují. Škoda. ()

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama