Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kostýmní výtvarnice Eva (Eliška Balzerová) nečekaně ovdověla.  Ludvík se jí ani nestačil svěřit s tím, že kromě jejich dcery Terezy (Tatiana Vilhelmová), má ještě stejně starého nemanželského syna. To alespoň naznačuje pečlivě ukrytá a náhodně objevená dětská kresba. Eva je rozhodnutá nečekané odhalení velkoryse ignorovat, ale Tereza, které se vlastní život sype pod rukama, se k přízraku nevlastního bratra upne. Společně s matkou se vydávají Ludvíkovým veteránem volha GAZ 21 po stopách jeho bývalých milenek (Vilma Cibulková, Eva Holubová, Hana Maciuchová) a přátel (Boleslav Polívka, Emília Vášáryová), aby o tajemství zjistily víc... (CinemArt)

(více)

Recenze (363)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Lidi mají na české filmové tvůrce vysoké nároky. Přeci jen chtějí, aby dělali americkou tvorbu v rámci kvality anebo evropskou celkově v rámci pointy a poselství. Nicméně málokdo dokáže docenit jednoduchý a dobrý humor jednoduché české komedie. Vejdělek je v tomto oboru profík a když jsem tak koukal na tento film, zjistil jsem, že se tento člověk nemá za svou tvorbu důvod stydět. Ano, ne vše od něj je dobré. Každopádně jak říkám, ne každý ocení jednoduchost. Hlavně kupříkladu mnoho scén v rámci kamery vás naladí na pohodlnou vlnu, kterou k filmu potřebujeme. I v rámci scénáře nejde o nic špatného. Chvíli to trvá než se to rozjede a vtipy zde taky nejsou nijak dokonalé, ale jde o film, který má originální námět a je skvěle zpracován dál. taky tomu napomáhá skvělé charisma všech herců. Taky i to, že těch známějších jich tam je hned několik. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Takový ten plytký cukrkandl pro střední generaci, kde jsou všichni nad věcí a chovají se strašně cool...49%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nostalgická road-movie za hriechmi minulosti, na ktorú sa dá celkom v pohode pozerať. Všetky návštevy prebiehajú viacmenej fádne, až na tú poslednú, rozhodujúcu. Bolek Polívka bol bezchybný, ale záver filmu nie. Snáď som si ako poctivý divák zaslúžil na záver niečo viac, aspoň potitulkovú scénu... ()

blechy 

všechny recenze uživatele

Eliška Balzerová jako vždy fantastická. Původně jsem očekával absolutně odlišnou věc, ale tenhle film mě mile pohladil po duši. Nebylo to převtipkované a nucené. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Řemeslně pěkně zvládnutý film, herecky dobře obsazené a odehrané. Snad jen zamrzelo nulové překvapení a trochu ustřižený konec. Nejvíc pak potěšila krátká, ale o to výraznější role Bolka Polívky. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Asi už podle popisu děje, jste pochopili, že jde o to největší drama. Máme tu smrt manžela, krizi, rakovinu a utajeného syna. Tolik emocí najednou, až to je k zblití, ale všechno tohle má ještě komediální stopu. Je to něco jako "Thelma a Louise" "alá" po česku. Asi největším plusem je, že to má kratkou stopáž (asi kvůli tomu, že neměli dostatek peněz), jinak na české poměry hezká stylizace, kamera, krajina, která by se hodila na nějakou reklamu na Bohemia Chips, je to po dlouhé době přijemná komedie, která nenadchne a možná potěší ženy. Humor je slabší. Herečky sympatický. Je jasný, že film kopíruje asi tucet podobných amerických filmů. I když moc nechápu proč teda vůbec toho syna hledali? Že by šlo o pomstu nebo o to že dal řetízek do jinýho hrníčku? Jediná krasavice, která byla ve filmu byla ta volha. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Konstantní Vejdělek, dalo by se říct...režisér, ukájející se především v někdy až kýčovitých přírodních exteriérech, což ale zrovna v tomhle filmu na škodu nebylo, pokud vezmeme v potaz, že jedním z podtitulů by mohl být i roadtrip...Film, který je nabitý tuzemskými hereckými esy měl pro mě jedinou vadu na kráse, a to sice, že všechno na filmového diváka působí strašně rychlým, až odfláklým dojmem, bez budování jakékoliv atmosféry, či hlubšího se ponoření do jednotlivých hereckých charkterů - i tak ale převládá spokojenost nad kritikou..................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Zaujalo, líbilo, dojalo. Nevěrohodné osvícení Bolkovy dementní postavy beru jako sice rušivou, ale ne zcela zásadní vadu na kráse jinak moc příjemného filmu. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Svojim spôsobom klasický Vejdělek, t.j. žensko-mužské vzťahy, trpkejší humor, v tomto prípade aj hranie na vážnejšiu notu. Road-movie koncept s naturalistickým vizuálom, je tu len akýmsi obalom celého príbehu, ktorý má možno trošku netradičnú pointu, ale v podstate nie je ničím zaujímavý a ukrýva v sebe klišé, ktoré sme už x-krát videli. Ale ako oddychovka poslúži dostatočne a hoďka a pol ubehne bez väčších zádrhelov. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Který vůl dal do popisku žánru slovo 'komedie'?! Mělo mne varovat, že hned za lomítkem bylo napsáno 'drama'... Kde kdo viděl v tomto filmu něco vtipného a veselého....kvůli pětiminutovému výstupu E. Holubové nebo B. Polívky? Film celkově není příliš kvalitní a s úctou k oběma..paní Balzerové a Vilhelnové už mám dost...jsou všude... Film tedy nepobaví...spíše naopak...prvnich 20 minut vám vytvoří depresi a po zbytek filmu vám náladu nemá co zvednout.. Prostě zklamání... ()

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Obdobný brak jako Ženy v běhu, jenom ještě horší. Neuvěřitelné charaktery, neuvěřitelné náhody. M. Myšička na mě působil, jakoby ani sám nevěřil té roli, kterou hraje. Při pohledu na tohoto mého oblíbence jsem přemítala, jak dlouhé bylo to pravítko, které spolknul. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že jsme ani po 30 letech neopustili koncept komedie / drama, problém ale je, že zrovna tady je to z 98% drama a komedii tam fakt musíte hledat. Nejlepší vtipná scéna je vlastně "kovboj mezi kolotočema", ale tím to končí. Pak ještě nelze nezmínit nádherný auto (model GAZ M-21 neboli Carevna), který je v naprostým TOP stavu a dnes už se to fakt nevidí. Pak jsem teda nepochopil snahu nacpat tam co nejvíc známých herců (ústřední dvojice je v pořádku, ale ten zbytek?), resp. hereček, protože tohle je film (hlavně) o ženách pro ženy! Chlapi tady nemají prostor a pokud ano, jsou to vedlejší, malý, blbý a trapný role. Je to trend a nečekal bych, že se to zjeví v takové míře i u nás. No J. Vejdělek začal se svýma komediema slušně, ale pak už to šlo jenom dolů a tenhle film je toho důkazem. A vůbec nejhorší na tom všem je, že se dodíváte do konce a zjistíte, že se tam vlastně vůbec nic nestalo. P.S.: Nerozumím už jenom myšlence, že manželka po úmrtí svýho muže objede všechny jeho "milenky a dívky z mládí", aby se něco dozvěděla.... to se asi chtěla potrestat ještě víc. ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Slabší Vejdělek. Příliš sterilní. Nicméně u scény s Vilmou Cibulkovou jsem se docela nasmál. Zbytek byl až příliš vykalkulovaný. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, sice jsem od začátku tušil zvrat, který se mi pak potvrdil, ale od filmu jsem moc nečekal a tak mi to ani nijak nevadilo. Herecky docela fajn, kamera pěkná, sice záběry na krajinu jsou relativně zbytečná výplň, ale krásy Česka mi nevadí, takže se rád pokochám. Občas jsem se i zasmál a film i přes natahování záběry krajinou docela slušně utekl. Trošku mě zklamal konec, že to bylo tak utlé. Zajímavé na filmu bylo, že tam obsolutně nejezdili žádná auta na žádné silnici. Jiná auta jela jen, když byla potřeba k vtípku. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Broken Flowers počesku. Nesedlo mi to ženské duo, rádoby humorné situace jsou spíš k pláči. Nechybí samozřejmě ani role na tělo pro mistra Polívku..Pro koho se tohle jako točí? ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Dobrý no, a co dál? 😏 Tisíc a jeden záběr na malebnou krajinu a krásnou, nablejskanou Volhu, ve který Balzerová s Vilhelmovou jezděj a pátraj po ničem... Dějově prázdný, herecky nevýrazný – paradoxně si myslím, že kdyby ten film nebyl plnej známejch herců, tak by mohl fungovat líp, možná... Vidět, otočit list, zapomenout, co víc s takovým filmem chcete dělat jinýho? 🤦🏼‍♂️ ()

Pavkan 

všechny recenze uživatele

Po sérii několika úderů do ksichtu českého filmu konečně domácí film, u kterého jsem se nestyděl. U Tátovy volhy jsem měl několikrát pocit, že sleduju pokračování Teorie tygra. Také je to lidská komedie, která přesně a přitom zábavně odpozorovává situace z normálního života, navíc s podobným obsazením. Je to skvělý film o rodinných tajemstvích a jejich odhalování, na který pošlu rodiče, kteří jinak chodí do kina jen jednou za Uherský rok. Pořád mi tvrdí, že dobré české filmy se už netočí, tak ať vidí. ()

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama