Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kostýmní výtvarnice Eva (Eliška Balzerová) nečekaně ovdověla.  Ludvík se jí ani nestačil svěřit s tím, že kromě jejich dcery Terezy (Tatiana Vilhelmová), má ještě stejně starého nemanželského syna. To alespoň naznačuje pečlivě ukrytá a náhodně objevená dětská kresba. Eva je rozhodnutá nečekané odhalení velkoryse ignorovat, ale Tereza, které se vlastní život sype pod rukama, se k přízraku nevlastního bratra upne. Společně s matkou se vydávají Ludvíkovým veteránem volha GAZ 21 po stopách jeho bývalých milenek (Vilma Cibulková, Eva Holubová, Hana Maciuchová) a přátel (Boleslav Polívka, Emília Vášáryová), aby o tajemství zjistily víc... (CinemArt)

(více)

Recenze (363)

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Česká klasika posledních dvou dekád. Nic nedějící se příběh, zápletka jakou by vymyslel 3 lety scenárista a když už jedou vlastně za tím koho hledají a vy ho můžete konečně vidět objeví se titulky. Filmaři z 30. - 80. Let se musí v hrobě obracet, ti kteří měli štěstí že se toho nedožili. Ti co žijou ...... ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Z celého filmu to trčí do všech stran - konstrukce. Když má pršet, prší, k tomu hraje Mozart nebo Debussy. Každá postava je svám způsobem karikatura. není to bohužel vtipné ani dojemné. I ta skvělá kamera pana Smutného jen podtrhuje celkovou vyumělkovanost. Dvě hvězdičky za snahu. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Na český film docela koukatelný. Pěkné záběry přírody, hezké obsazení a to je vše. Děj byl svižný a vy jste se dovídaly pravdu nejenom o Ludvíkovi, ale i o všech tajemstvích manželství. Vtipu málo, málo dojemných chvil. Nic světoborného nečekejte v české kinematografii stále najdete ty nejlepší kousky v pozdějších letech. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Očekávání nebylo vysoké, ale dostal jsem velmi slušnou zábavu, kde se nešaškuje za hranicí trapnosti. Podobnost se Zlomenými květinami ale asi není čistě náhodná. ()

janabel 

všechny recenze uživatele

To byla jízda! Celý film tak rychle uběhl, že mi to bylo až líto. Byl to tak skvěle natočený příběh ze života, že jsem i tvůrcům odpustila takové ty nepravděpodobnosti jako je například ježdění po prázdné silnici. Vlastně bez toho by to potom nepůsobilo tak krásně poeticky. ()

Trash 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu mě napadá takové jedno hezké slovo, které moc často nepoužívám – tumpachový. A že k tomu dělal hudbu Muchow, to mi fakt hlava nebere. některé ty jalové vybrnkávačky při jízdě krajinou mi přišly jak z laciného seriálu. Od českých filmů už toho bohužel moc nečekám, ale stále znovu mě dokážou zklamat. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Umře táta, tak matka s dcerou a její rakovinou vyjedou carevnou po jeho milenkách hledat jeho potencionálního syna. Koncert Balzerové a Vilhelmové, ale moc vtipné to nebylo respektive vůbec ( " manžel Arnošt utekl s nějakou staniční sestrou " postava Maciuchové zabodovala s narážkou na Nemocnici na kraji města ), hlavně jsem nevěřil ty scény, kdy jako matka s dcerou propadnou free juchání - útěk od ustrojeného strašáka před zemědělcem, buřičské půlnoční kvílení na náměstí a o roztancování invalidních důchodců - je mi líto, ale takhle si útěk z té vztahové nastavené depky nepředstavuji u ženský kolem sedmdesátky. To dělaj spíš ještě větší zoufalci. Řemeslně nadprůměrné, herecké výkony perfektní, ale já nejsem cílový divák smutných filmů s umíráním a rozpadlými vztahy. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Pan Vejdělek se zatraceně držel melancholické nálady po celou dobu filmu. Zřejmě nechtěl lacině uchechtanou šaškárnu, jenže i přes známé obličeje a profesionáli se tam každá postava jen tak mihla bez drajfu, energie. Ani po scéně z poutě se ve filmu neobjevila šťáva života, což jsem se dost divil. Spousta hezké vážné hudby s kamerou z drona na jedoucí naleštěnou volhu mě nevehnala slzy do tváře. Pokud se scénáristi nechali inspirovat nezávislou americkou produkcí s podobným tématem hledání jakožto malý road-movie, zde to nestačilo, příliš fádní a monotónní. Přesně neurazí, ale rozhodně nenadchne. 45% ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Celý film je nostalgicky sentimentální, tedy snaží se o to všemi dostupnými prostředky, ale celkově se to moc nepovedlo. Jediné velké plus celého filmu je skvělé obsazení i vedlejších rolí. Jinak od tohoto snímku příliš nečekejte, hodinu se rozehrává partie, kterou utne devadesátá minuta. Škoda, že se dnes točí i nedobré scénáře, jen pro vykazování činnosti a produkce. Dvojice Balzerové a Vilhelmové byla zdařilá, i postava Martina Myšičky.*** ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Já ten film nechci hanit, protože vůbec není tak hrozný. Ale vůbec to není komedie, zasmál jsem se jednou, když Bolek Polívka "nabíra brigádníky"...Bohužel i konec je celkem o ničem, takže to, že to je celkem příjemná ( i když dost depresivní) road movie s mnoha hvězdami (které ovšem nedostávají takřka žádný prostor), vyšumí celkem do ztracena...40% ()

DuanBerry 

všechny recenze uživatele

Nenáročný oddechový film. Dle mého názoru nejlepší hláška filmu: "No jo, ale už drž hubu!" se sice mezi ty klasické nezařadí, byl to ale jediný moment, kdy jsem se opravdu z plných plic zasmál. 3* ()

ČeskýTulák 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsme vyrazili do kina včera s tím, že se budeme bavit. Co ale má film výstižného je název Tátova VOLHA. Právě jako toto legendární automobil se jevil film. Velice těžký rozjezd a volná jízda. Rovněž i dialogy. Člověk očekával hned při vysypání popela na kaktusy delší humorný dialog, ale jak začal, tak najednou zanikl. Rovněž jsme očekávali více od scény s paní Holubovou, ale i zde jak špatně seřízené auto, roztočí se a zhasne. K úsměvu vedl i seznam herců, když je zde uváděl pan Antonín Harth (můj oblíbenec z ČB). Jeho "role" nebyl ani štěk. Rovněž scéna po dobré zprávě z nemocnice, byla prezentována v jakési šedí. Rozuzlení celého případu s panem Polívkou bylo tak trochu mimo mísu. Dominantní polívka, který peskuje všechny, že jablka nejsou bubákem nahoru, najednou vyřeší celou kauzu s Terezou. A konec? Jako , když definitivně zhasne VOLHA. Nebyl snad nikdo, kdo by nečekal setkání s Tomášem. Myslím, že O bodou by bylo drastické, snaha byla vidět. Takže za 1 a nutně seřídit vozidlo. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Pamatuješ, táta mě nenechal si nikdy ve Volze usrat. Pamatuješ táta toto a táta tamto. Mělo se to spíš jmenovat Tátova hovna, protože o tom to přesně je. Něco tak bez chuti a bez zápachu už jsem dlouho neviděl. Dva otrávený Tomáše Zato. ()

godycz 

všechny recenze uživatele

rad bych za plnou palbu ale nemuzu. scenar me hrozne bavil, ale rezie je tak strasne na jistotu, az je to skoro bezpohlavni. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

60% — Poctivá oddechovka, nic víc, ale ani nic míň. Cibulková i Holubová byly ve svých miniaturách dokonalé, Maciuchová měla trošku smůlu na postavu. Několikrát jsem se zasmál a ani jednou jsem se nestyděl. Takže, jak píšu na začátku, poctivá práce. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Skopčené Zlomené kvety od Jarmuscha doplnené o farebné prelety kamery / drona ako v reklame na poisťovňu....bolo to suché..tiché..a hlavne mŕtve .... ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Malé milé ženské roadmovie, které spíš než komedie je rodinné drama s komediálními prvky. Největším zklamáním je určitě úplně obyčejná, nenápaditá hudba J. P. Muchowa. ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Na to, co ten film řeší, jsou výrazové prostředky plytké, stejně kolotočářské emoce, které vzbuzuje..... Televizní kýč, jak bič, bakalářovina. ()

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama