Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kostýmní výtvarnice Eva (Eliška Balzerová) nečekaně ovdověla.  Ludvík se jí ani nestačil svěřit s tím, že kromě jejich dcery Terezy (Tatiana Vilhelmová), má ještě stejně starého nemanželského syna. To alespoň naznačuje pečlivě ukrytá a náhodně objevená dětská kresba. Eva je rozhodnutá nečekané odhalení velkoryse ignorovat, ale Tereza, které se vlastní život sype pod rukama, se k přízraku nevlastního bratra upne. Společně s matkou se vydávají Ludvíkovým veteránem volha GAZ 21 po stopách jeho bývalých milenek (Vilma Cibulková, Eva Holubová, Hana Maciuchová) a přátel (Boleslav Polívka, Emília Vášáryová), aby o tajemství zjistily víc... (CinemArt)

(více)

Recenze (363)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Další film z řady "českých dramat". Cizinci tento počin nepochopí a Češi si v tom libují. Film ve své podstatě o ničem s pochmurným koncem, který vše vrátí na začátek příběhu. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Road movie podle představ zhrzené ženské (Eliška Balzerová), která po smrti svého manžela jej obviňuje, že měl dítě s jinou. A tak se vydává na zběsilou honbu po stopách jeho dřívějších bývalek (Cibulková, Holubová, Maciuchová). Každá je jiná a jinak žije. Cibulková coby femme fatale, žíjící v luxusu jako hollywoodská hvězda. Holubová jako cigánka na dávkách z Chánova. Maciuchová tak nějak normálně dožívající v domově důchodců. U každé je překvapena tím, jak žije a mě osobně zase zaráží, že se všema se už velice dobře zná. Jednoduché a dobře natočené téma, které jen ukazuje, že ženský se hrabou v dávno starých kravinách, které jsou pro chlapy dávno zapomenutou minulostí. Tentokrát dokonce to zašlo až za hrob.... A k tomu jedna nádherná, udržovaná Volha. [6215. hodnocení, 326. komentář, 56%] ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Jiří Vejdělek si, k jeho cti, drží jakousi pomyslnou lajnu, někdy povyskočí (Účastníci zájezdu) někdy propadne (Roming), ale vyloženě nezklame nikdy. Tátova volha určitě patří k tomu lepšímu průměru. Zajímavý příběh, podávaný nekomplikovaně s visuelní laskavostí a hořkosladkou polevou. A i když jsem jedním z mnoha, kteří zastávají názor, že je v české kinematografii přeGeislerováno a přeVilhelmováno, tak mi symbióza druhé jmenované s téměř vždy skvělou Eliškou Balzerovou lahodí smyslům. Svoje si odehrají i ostatní, i zápletka i život sám. Takže melancholický komedie? Ženská road-movie? Emociální drama? Záchranná akce „ukažme Hanu Maciuchovou jinde, než v nekonečném seriálu“? A nebo prostě jenom Jiří Vejdělak? Vyberte si! ()

Chilly00 

všechny recenze uživatele

Příběhově strašně vyprázdněný, vlastně dá se říct film téměř o ničem. Vyprávění směřuje odnikud nikam, bohužel. Navíc kamera podbízivě předkládá divákovi výjevy z české krajiny, které působí spíš jak namalované, bez života. Jako herecké etudy českých hereček Ok, ale i jako televizní film by to byla slabota. Naprosto chybí nějaký vývojový oblouk, zkrátka film o ničem. ()

Ema57 

všechny recenze uživatele

Tátova volha je filmová dobrá volba. Dojímá i baví a kromě skvělých hereckých výkonů Balzerové a Wilhelmové, jsem byla nadšená i velmi uvěřitelným Bolkem Polívkou v menší roli zmateného a nemocného muže. ()

JetDryerFan 

všechny recenze uživatele

Tátova volha,.. to je takový ten film, který rádi doporučíte svým blízkým (zaplať pán Bůh, pro průserech české kinematografie za poslední dobu). Je to milá a oddechová podívaná, která nabídne dobře mířený humor a taky trochu toho uvědomění. Dámy herečky, ať už v hlavních rolích, nebo ty vedlejší byly perfektní, především klenot, paní herečka Emília Vašáryová, kterou zkrátka zbožňuju. Proč teda čtyři hvězdy - den první jízdy se slunce pohybovalo po nebi poněkud chaoticky a bylo až extrémně znát, že záběry byly natáčeny v jiný čas, dá se to pochopit, ale trochu škoda.. A Hudba - věc druhá... přišla mi taková "nedomrlá" a to především v závěrečné scéně, kde mi až trochu vadila.. Ale to je jen můj dojem. Jinak naprostá spokojenost, protože mě film rozhodně nezklamal. ()

Kiisaki 

všechny recenze uživatele

Moje očekávání byla takřka nulová, takže při sledování filmu jsem už mohla být pouze mile překvapena. Přestože nejde o žádný filmový skvost, je to docela milý "road movie" o matce a dceři, které spolu po smrti manžela a otce vyrážejí na cestu do minulosti, přičemž si s sebou každá z nich nese svého kostlivce - dcera Tereza je zmítána nejistotou ohledně směřování svého manželství a matka Eva zase skrývá velké tajemství. Chvílemi dojemné, chvílemi vtipné, tragické i odlehčené. I když může mít někdo s takovouto žánrovou nevyhraněností problémy, mě naopak je takováto náladová vyváženost sympatická, protože dodává příběhu autenticitu. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, když odcházíte z kina a říkáte si, že tomu něco chybělo. Mě nechyběl humor, ani dojetí, exteriéry byly krásně zvolené, Myšička a Polívka působili uvěřitelně, máma s dcerou taky a celé mi to jako oslava života a zdraví, pozitivní zážitek. ... Jo, asi už vím co mi tam mimo jiné chybělo - konec! ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Krásná česká rodinná komedie o vztahu matky a dcery. Tedy, sice to komedie je, ale nálepka dramatu je zde také víc než zasloužená. Mladá žena která spolu s matkou hledá svého dosud nepoznaného bratra a zároveň bojuje se zdravotními i vztahovými problémy zde kousek po kousek odhaluje tajemství, která před ní matka skrývala, a zatímco se setkávají s postavami z matčina života, rozvíjí se jejich vztah až do finálního bodu, kde následuje střih a konec zrovna ve chvíli, kdy si příběh zasloužil pokračovat přestože už dávno skončil. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Čtvrtou hvězdu přidávám za kreaci Bolka Polívky jako dementního Jindřicha a jeho světlou chvilku, to je silná scéna. A také za to překvápko a lehký zvrat v ději na konec, což jsem už neočekával. Jinak svým duchem mi "Volha" připoměla Teorii tygra. Ten je kvalitativně o něco výš, nicméně i Tátova volha je trochu nesmělým blýskáním na lepší časy českého filmu. ()

TheSompeque 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála českých filmů, který stojí za pozornost. Vilhelmová se svou máti vyráží na road trip za milenkama zesnulého táty, aby našly jeho nemanželského syna. Celé to působí komorně, vesele a přirozeně. Není to žádná nucená komedie, je to spíše takové skromnější a pohodové. ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele

Další naprosto zbytečný film, lehce zaměnitelný s desítkami podobných.kdo si to bude za rok pamatovat..nikdo. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Pro Vejdělka mám nějak slabost ale tohle mě teda silně minulo. Celé je to tak nějak zvláštně vyumělkované a bez energie, návštěvy milenek působí vyloženě nalajnovaně a naprosto divně a co pak třeba mělo být to Polívkovo náhlé probuzení z Alzheimera? Ne, takhle prosím opravdu ne. ()

Primavera 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorá netlačí na pílu. Ľudsky dojemné scény bez pátosu a zbytočného nasilu humoru, to sa mi páčilo. Aj som sa zasmiala, aj zamyslela a bolo mi chvíľu smutno. Balzerová a Vilhelmová spolu neskutočne ladili. Koncert herečiek ako matka a dcéra, absolútne presvedčivé, vydarený film. ()

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama