Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kostýmní výtvarnice Eva (Eliška Balzerová) nečekaně ovdověla.  Ludvík se jí ani nestačil svěřit s tím, že kromě jejich dcery Terezy (Tatiana Vilhelmová), má ještě stejně starého nemanželského syna. To alespoň naznačuje pečlivě ukrytá a náhodně objevená dětská kresba. Eva je rozhodnutá nečekané odhalení velkoryse ignorovat, ale Tereza, které se vlastní život sype pod rukama, se k přízraku nevlastního bratra upne. Společně s matkou se vydávají Ludvíkovým veteránem volha GAZ 21 po stopách jeho bývalých milenek (Vilma Cibulková, Eva Holubová, Hana Maciuchová) a přátel (Boleslav Polívka, Emília Vášáryová), aby o tajemství zjistily víc... (CinemArt)

(více)

Recenze (363)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Nemohu říct, že mě film zklamal, ale zároveň vím, že jsem z něho na pozadí neupadnul. O hereckém koncertu Balzerové a Vilhelmové nemůže být pochyb. Jenže na filmové plátno je divadlo dvou herců trochu málo. Tomu filmu prostě něco chybělo, asi větší náboj. Chvilkovým osvěžením byla epizodní role Bolka Polívky. Zároveň musím přiznat, že v závěru filmu byl nějaký vývoj a malá překvapení. Rovněž to nebude film, u kterého druhý den (tj. dnes) nevím, o čem byl. 70% ve třech hvězdičkách. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

České filmy jsem dlouho nemohla ani cítit. Ale Tátova volha mě nadchla - tolik těžkých témat v jednom filmu, přesto se člověk téměř celou dobu usmívá (nebo přímo směje). A herci předvedli skvělé, civilní výkony. Určitě jsem film neviděla naposledy. ()

255085349 

všechny recenze uživatele

V kontextu čím dál zoufalejší české kinematografie je Tátova volha plus minus ucházející. Balzerová si to dává stejně jako v Ženách v pokušení, výborná je kamera a malebné exteriéry a potěší i takřka minimální product placement. ()

Zenithgirl 

všechny recenze uživatele

Ani drama, ani komedie = ani hloubka, ani nadhled. Závěrečná katarze nula nula nic. Nevyužítý potenciál zajímavého námětu. Snad akorát pár vtipných momentů a hezké záběry z okolí Broumova potěší. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem neočekával žádný extra kvalitní film, nicméně Tátova volha hodně předčila mé očekávání, protože takovou blbost jsem opravdu nečekal. Děj je extrémně nudný, počet vtipných scén se dá napočítat na prstech jedné ruky. Na film se tak člověk podívá maximálně jednou a bohatě to stačí, film nedává divákovi sebemenší důvod, aby si ho pustil někdy v budoucnu znovu. 1/10. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Příjemný pohodový český film s kapkou humoru, nostalgie a takového zklidněného celoživotního napětí. Dobré herecké výkony a neschematický konec jsou pak také sympatické. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Tátova volha je bohužel zoufale nudný film o výletě matky a dcery, která jen tak mimochodem bojuje s rakovinou. Komedii se to nepřibližuje ani vzdáleně na drama tu jednoduše není průběh a už vůbec ne herci. Teroru tygra vsázela na podobnou atmosféru, ale tam to Bartoška a Balzerová utáhli herectvím. Tátova volha nic podobného nemá a tak tu máme další průměrný český film, který vyšumí z povědomí velmi rychle. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Super Volha a ... ? Vlastně nevím, snad zfilmovaná verze hlášky: "Ženská neví co chce, ale nedá pokoj, dokud toho nedosáhne." A celkem ušel i začátek praktického i emočního se vypořádávání s odchodem blízké osoby. Nic víc, ve mě po těch 90 minutách nezůstává. Jo, a v Muchowově muzice mě celkem štval ten odkaz na Dvořákovo Largo - trochu laciné ... ()

radeckator 

všechny recenze uživatele

Vejdělek nikdy nebyl a asi ani nebude můj režisér. Věřím ale, že je tvorba zaměřená na ženy vyššího věku co jsou v extázi u filmů Poledňákové a v týdnu žijí Ulicí a Ordinací v růžové zahradě je pro ně přínosná, obohatí je a potěší. Mě nikoliv a rozebírat film tak raději nebudu. ()

Kvasekus 

všechny recenze uživatele

Tátova volha jezdí pouze po krásných silnicích, navštěvuje pouze krásná místa a vždy svítí slunce. K tomu hraje hudba jak z Kameňáku nebo nějaký trhlý toskánský telenovely. Jako já se panu režisérovi a panu Muchowovi, kterýho si vážim omlouvám, ale přijde mi to jako někde na úrovni Ohnivýho kuřete. Vlastně mi bylo všech těch herců líto. ()

swiss 

všechny recenze uživatele

V poslední době musí na začátku českého filmu někdo umřít, aby se mohlo pátrat po tajemství jeho minulosti. Co na tom, že ho pár lidí zná už od začátku. Příjemné byli návštěvy u bývalých milenek a dva kolotočáři. Jinak nuuuudaaaaaa. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Milá, lehká a oddechová komedie, která ničím neurazí, ovšem ani nepřekvapí. Taková je Tátova volha. Je to film, u něhož se cítíte dobře, zároveň však tušíte, že více asi nedostanete. Potěší výkon obou hlavních představitelek, především pak Elišky Balzerové v roli matky, manželky, resp. vdovy, která jednoznačně předčí svou filmovou dceru, jenž má právě po chemoterapii v podání Tatiany Dykové, tak i dalších vedlejších postav. Příjemný road-movie, který sází nejen na ústřední dvojici, ale rovněž na ojedinělý vůz GAZ 21 nesoucí název Volha. ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Trochu smutný film o zbytku jedné rodiny. Je to koukatelné, ale ne příliš zábavné, ani to nemá větší myšlenku, která by mohla někoho ovlivnit. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Tak dle zdejšího hodnocení jsem to čekal snad i o dost horší... Duo Vilhelmová + Balzerová to jakž takž (spolu s Carevnou) utáhlo, ale snad nejlepší výstup v celém filmu měl Polívka:). Nekouká se na to úplně špatně, na jedno podívání a takové slušně průměrné hodnocení je to OK. ()

Slon Hotovson 

všechny recenze uživatele

Výborná Eliška Balzerová stejně jako Táňa Vilhelmová. Dohromady jim to jde skvěle a Jiří Vejdělek toho využil. Je to od něj trochu jiný film, chvílemi vážnější, někdy zamrazí, ale pak zase přijde na řadu smích, kdy opravdu víte, čemu se smějete (což u mnohých nedávných českých "komediích" netuším už ani před závěrečnými titulky). A ta Volha je fakt parádní kára! ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Balzerová a Vilhemová řeší každá svůj problém od kterého se rozhodnou že se odreagují jízdou v tátovém autě a užívají si života. Bylo zde mnoho vtipných hlášek a situačního humoru. Jinak výborný herecký výkon Hany Maciuchové. Sice ten konec filmu byl poněkud uspěchaný a naivní, ale vzhledem k tomu že jsem se u filmu vůbec nenudila, tak jsem s ním spokojena. ()

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama