Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezaměstnaný inženýr Stanley Hill (John Travolta) se stal svědkem vraždy své manželky, Vivian (Rebecca De Mornay), kterou napadl gang násilníků v podzemních garážích. Sužovaný vinou, že nedokázal zachránit ženu, kterou miloval, se Stanleymu stále vrací obraz Vivian umírající v jeho náručí. Když nejsou detektiv Gilmore (Sam Trammell) a další zkorumpovaní policisté schopni přinést vrahy před soud, obrátí se Stanley na svého starého přítele Dennise (Christopher Meloni) a rozhodne se vzít věci do vlastních rukou. Na cestě pomsty, Stanley odhalí spiknutí, která vede do horních řad vlády. Ti si brzy uvědomí, že Stanley a Dennis jsou mnohem nebezpečnější, než si kdy mohl představit... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (117)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby Celosvetovo $223,000▐ v rámci réžie ani nie zlé ale dejovo to už tak neohúri, nakoľko takýchto filmov je už na desiatky, plus Travolta je už dosť ošumelý /40%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prvý film Chucka Russella po 14. rokoch (!). Nechtiac vtipné béčko, v ktorom 62-ročný Travolta vyzerá ako umelohmotná bábika s nastrelenými vlasmi, odfláknutou plastikou a detskou vodnou pištoľou v ruke. Je možné, že jeho dávne fanynky, ktoré chodili do kina na Horúčku sobotňajšej noci a Pomádu, uznanlivo prikývnu, že vyzerá na svoj vek fantasticky. No ja som zo sledovania jeho výkonu (resp. prítomnosti ako takej) mal závažné psychické problémy. V istom zvrhlom ponímaní sa to však dá označiť za plus. Rovnako  je ním drsňák Christopher Meloni, dodávajúci triviálnemu deju zábavu, charizmu, cynizmus, nadhľad a dobrú akciu – čiže všetko, čo film v scénach bez neho neobsahuje (a takých je bohužiaľ veľmi veľa). Inak je výsledok skutočne strašný. Vrátane scenára, ktorý svojou hlúposťou berie dych (drogovému bossovi dvaja týpkovia odbachnú zamestnanca, má ich nahratých na kamere, má pod palcom detektíva a žiada od neho vyriešenie situácie, ale video mu neukáže a iné perly). Najviac ma ale sklamala rutinná, béčkarsko-céčkarská réžia kedysi nádejného Chucka Russella. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Já, Terminátor. Je to fakt a jasná věc, Džon Travolta se na stará kolena stal dokonalou kopií Arnieho Termika z roku 1984. Ty vlasy, ta umělá tvář, ta kožená bunda !! K dokonalosti chybělo už jen zahlásit Ajl bý bek nebo Asta la vista bejby a nasadit si černé brejle. Každopádně že z napomádovanýho Dzuka bude jednou T800 to nečekal asi nikdo. O filmu tu hodně lidí píše sračky ééé komentáře typu - Tohle už tu bylo, 1000x viděné jinde, neoriginální, zbytečné, mám malé péro tak kritizuju všechno a všechny (to tu napsaný není, ale určitě to bude u některých jedinců pravda) . No já za sebe říkám - Vole, mrdat !! Je mi kolosálně u pitchy, že už to bylo jinde a že to není originální. Mě zajímá jestli se na film dá dívat, aniž by člověku cukalo voko, jestli se tam něco děje a jestli po dokoukání filmu mám lepší náladu, než před ním a nejsem nasraná. No a Já, Terminátor tohle splňuje. Něco se tam dělo, voko mi necukalo a náladu jsem měl lepší. Džon šel sice hned na začátku filmu za KK (kolosálního kokota) ale pak si reputaci napraví a všechny, co můžou za smrt jeho manželky sejme za pomoci Meloniho, kterej je tak drsnej holič, že i Sweeney Todd by se z něj posral. Dialogy sice krapet občas pokulhávaj : Týpek co tuhne - ,,Chrchli chrchli, síííp síííp...cooo si zač, ééééé?" Džon - ,,Jááááá jsem....Pomsta !!" ,, Týpek co tuhne - Héééééék chrchli chrchli éééééé ohhh." (a vytuhne). Nicméně jinak absolutně v pohodě ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Prostě mi to řekni a budem to vědět oba." Pokud by někdo ublížil bližnímu mému, tak stejně jako Stanley nebudu spoléhat na Boha, ale vychutnám si sladkost pomsty. Já jsem však trpělivý jedlík studené pomsty, kdežto Stanley se rozhodl, že už nebude dědečkem ani majitelem továrny na auta, ale vzpomene si na staré dobré časy, kdy byl ... no to je ale překvapení. Mě tedy celkem bavilo, když Stanley neuměl nastavovat druhou tvář a hledal složitá řešení, ale jeho kámoš Dennis byl rozhodně zábavnější. Ostatní už jen čekali na to, až budou zastřelenými nebo zachráněnými a u toho je poměrně složité neusnout a bavit se. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

John je toho plný a už to nemůže zadržovat. I když by se to podle výrazu mohlo zdát, nejde o stolici, ale o Hospodinův hněv! S účesem z kadeřnictví Skynet a pomocníkem Chrisem Melonim, co to tentokrát koncipuje jako seriál Zástřel a nepořádek, se musí vydat na cestu pomsty, která bude všechny bolet. I diváka.. Akční pasáže není třeba podrobovat kritice, ale průzračnou předvídatelnost občas se loudajícího děje, nesmrtelnost hlavních hrdinů a prkennost Travolty už trochu ano. Na konci při jednom záběru vypadal jak T-800 kráčející halou budovy Cyberdine vstříc zásahovce. Jenže ty nemáš living tissue over metal endoskeleton, Johne! A nebo..? ()

Dellamorte

všechny recenze uživatele

Chuck je skúsený remeselník, no netuším, proč se Johny pouští do těchto sraček. Pomstiteľov za čokoľvek pobeháva po plátně tak akorát a toto bol zbytočný skok do vyschlý studny. ()

castor 

všechny recenze uživatele

John Travolta chce pomstu. Zbytečně mu pro pár dolarů odkrouhli manželku, policie (pro diváka nesmyslně) selhala, náš hrdina zavzpomíná na staré časy, hned při první vyjížďce nočním městem potká vraha a začne střádat plány. Požádá kámoše jasnovidce, ten mu obratem sežene jména a ksichty ostatních kumpánů. John vleze do prvního baru a hle, hned na jednoho narazí. Proboha, disciplínu pomsty známe z předešlých filmových zastavení zatraceně dobře, režisér Arnoldova Likvidátora Chuck Russell mohl leckteré okopírovat a poslat Travoltu, který by si to sakra zasloužil, na poctivou řežbu. Neposlal. Nakonec je to prolezlé až do nejvyšších pater, takže úvodní mord nebyl náhodný. Ale to je vlastně úplně jedno. Náš hrdina se přesouvá z bodu A do bodu B, likviduje zlé feťáky a dealery, kteří mu ochotně skáčou do rány, a my jen vzpomínáme, jak úžasné to bylo, když si vzal tvář Castora Troye. Přitom samotný Travolta se snaží, celou tuhle rutinní thrillerovou báchorku táhne. Navíc vše se odehrává v poměrně přehledných scénách (dřívější Tarantinův kameraman Andrzej Sekula), celé je to mile staromódní, takže i opatrná pochvala je na místě. Horší je ovšem druhá polovina, která jede na neutrál, nijak nepřekvapí a přináší jednu blbou scénu za druhou. Škoda, na tři zářezy se to sápalo. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Nešlo sice o bůhví jaký zážitek, ale gradaci to má. John Travolta je štramák, i když v akčním oboru styl v kosení padouchů je trochu prkenný, tak je pořád výtečný herec. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak po hodnoceních od některých mých oblíbenců jsem se připravil na nekoukatelnej sranec, ale nakonec to zase až tak hrozný nebylo. Prostě takový klasický podfinancovaný revegne béčko tentokrát s Travoltou. Jasně, že ten stokrát omletej příběh o pomstě to nevytrhne, ale v rámci možností funguje docela dobře. Škoda slabší první poloviny kde se moc neděje, protože v té druhé se dočkáme i nějaké té akce, byť levné, ale celkem kompetetně natočené. Dal bych možná i 3* ale pravda ten film ničím nevyniká nicméně jednou se vidět dá.45% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První hodina šlape v dobře známých revenge stopách zhruba tak jak by měla. Od střílečky v korejském baru se ovšem vše stočí do krajně béčkových vod, ve kterých se v příštích 20 minutách utopí. Travoltův hrdina, který má zpočátku problém zabít jediného chlapíka, to ke konci rozjede natolik, že před ním vlastně není úniku. Docela škoda. Film měl solidně našlápnuto. 45% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Proč se to nejmenuje "Jsem hněv"? Neurazí, nenadchne, na scénáři se ale mohlo trochu zapracovat, protože to lovení padouchů bylo hooodně deusexmachinovské. Travolta OK, ale v dabované verzi jsem postrádala Trávníčka. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|15%| Tak tu máme nový thriller s Travoltou v hlavní roli. Příběh o pomstě. No, jednak je to už velmi omletá látka, ale přesto to nikdy zcela neomrzí. Zde bylo ale snad vše špatně. Odpad nedávám, zas nějaké nelogičnosti a věci, které bych neunesl tu nebyli, ale přesto – děs běs. Je smutné, kam až to dnešní béčka spějí. To už by bylo lepší je snad netočit. Travolta se zde trochu snaží hrát, moc mu to nejde ale už – to jeho pravé herecké kouzlo už dávno vyprchalo. A jeho role v tomto braku? To bylo ještě horší než jeho her.výkony. Uvěřit mu roli bývalého zabijáka či žoldáka nebo co vlastně dělal – to se silně nepovedlo. To dál rozebírat nebudu. Příběh, emoce – to zde vůbec nefunguje. Jedině role jeho dcery byla celkem uvěřitelná + jeho hlavní parták byl docela v pohodě. ½ filmu je téměř bez akce, v té druhé se to trochu víc rozjede, ale je utrpení jí sledovat z technického hlediska. Bitky otřesně natočené, snad jen jedna kdy má Travoltův parták šarvátku s několika protivníky, tak mě alespoň trochu povzbudila, ikdyž žádná sláva. Konečné nudné finále – tak tam se párkrát zastřílí, ikdyž ani to mě moc nebavilo. Úplný konec celkem předvídatelný a nezáživný. I jsem se celkově docela nudil. No, víc se k tomu nebudu vyjadřovat. Furt a furt na ty béčka čumím, holt mi to nedá, snad občas narazím na nějaké slušnější. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

John Travolta se vydal na cestu odplaty za vraždu svojí milované manželky. Na cestu si přibalil béčkový scénář, vyhořelého režiséra a paruku, které držíte palce, aby zátěž tří bitek, které absolvuje, vydržela. Travoltovi už bohužel musí stačit filmy, které nemají příliš áčkových prostředků, originalitu tahají z paty Stevena Seagala, ohánějí se maximální otřepaností, a skoro vůbec nebaví, což já považuji za největší prohřešek proti divákům. Námět zřejmě shodou náhod putoval přes všechny možné i nemožné béčkové herce, až se jej shodou okolností zázračně ujal Travolta, neb scénář působí, že byl psán na tělo méně kvalitnímu herci. Divák si ve filmu užije drogových dealerů, jejich krutého bosse, zkorumpovaného dua detektivů v jeho službách, zlotřilého guvernéra i sympaticky drsného parťáka z temné hrdinovi minulosti. Jen té akce je poskrovnu. U hrstky kratičkých bitek se nikdo moc nepředřel, u jedné je nemile poznat, že Travolta využil služeb kaskadéra. Kdysi nadějný režisér Chuck Russell už ze sebe nedokáže moc inovativního dostat, se vším se tak nějak pachtí, ovšem objevil až nyní kouzlo esemesek. Každou chvíli se komunikace různých postav, probíhající přes textovky, zobrazovala na obrazovou plochu. Režisér většinu času tápal, jak film pořádně rozpohybovat. Nijak se mu to nedařilo. Mrtvola manželky, co ji dávali do penálu, v nestřeženém okamžiku pohne víčky(!) Já padám. Nejlepší je na filmu dvojka Travolta & Meloni, kteří si kápli do noty. S Christopherem Melonim si dovedu představit nějakou drsnější sólovku plnou hlášek i akce. Tohle ale nebyl film pro tak zdatné herce jako jsou oni. Naprosto otřepaný film s béčkově vyladěným scénářem, nudnou, přihlouplou a zastaralou režií, co chcípla na akci, mohl skutečně přivodit Travoltovi krutý hněv. 40% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

No ty pitcho. Když se to dějově dostávalo k pomstě, říkám si hmmm super, to mám rád. Jenže tohle je asi jeden z těch nejhorších, co jsem kdy viděl. Ani ta akce není dobrá, kdyby aspoň ty vraždy byly něčím okořeněné, nééé prostě, klasika všech klasik - píchnutí nožíkem, nebo pif paf a konec. Tohle kdyby bylo z roku 90, fájn beru, ale v roce 2016 ?? s Travoltou ? Jak vůbec mohl na takovou obyčejnou hovadinu přistoupit ? Film vhodný do televize h@vna. Hvězdička se soucitu. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Slabé i v rámci žánru. Travolta, který vypadá uměle jako blahé paměti první Terminátor, se posunuje od jednoho klišé ke druhému a marně předstírá emoce. Stejně marně jako celý film předstírá spád, napětí a gradaci. Dvě hvězdy a obě za Meloniho, který jediný tu nudu čeří a udržuje při životě. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Travolta tu sice vypadá jak kdyby měl na palici přilepený tupé, a příběh je originální asi jako české pohádky, ale nakonec mě to i celkem bavilo. Pár hlášek jako například ,,vystřelte, nemyslím to doslova", pár fightu a přestřelek. Příběh zas o pomstě, ale film měl štěstí, že jsem na to měl fakt náladu. Travolto ohol si ty vlasy a nech si zase narůst plnovous. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů o pomstě, tentokrát s vyhořelým a nezajímavým Travoltou. Neskutečná nuda a nic čím, by film dokázal zaujmout. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, že Travolta zde nebyl zobrazenej jako někdo nezničitelný, že dělal chyby, ale jinak je to klasický revenge style. Nic, co by tento subžánr posunul dál, ale ani nic, co by ho úplně zazdilo. Každopádně pořád je mi o dost sympatičtější 96 hodin nebo Equalizer. 60% ()

Reklama

Reklama