Reklama

Reklama

Vše, co nás odděluje

  • Francie Tout nous sépare
Trailer 1

Obsahy(1)

Louise (Catherine Deneuveová), která odvážně spravuje podnik zesnulého manžela, se také stará o svou postiženou dceru Julii (Diane Kruger). Poté, co se jí podaří zakrýt neúmyslnou vraždu Juliina drogového dealera a přítele, kterou má její dcera na svědomí, je Louise vydírána jeho nejlepším kamarádem Benem (Nekfeu), milým chlapíkem, z něhož se stal ve světě zločinu a násilí delikvent. Pokud Ben nesplatí dluh nebezpečnému mafiánovi, bude zavražděn. Louise je jeho jediná naděje. Ta se sice zprvu chová nepřátelsky, ale když Bena lépe pozná, překvapí ji, že mají více společného, než by kdokoli z nich čekal. Ben se začne sbližovat s oběma ženami – a především s Louise, která je svým vyděračem fascinována a cítí k němu zvláštní respekt. Zatímco se jejich vztah prohlubuje a nebezpečí je stále blíž, hranice mezi strachem a ochranou se začne stírat. Roztočí se temná, napínavá spirála násilí a vzájemné náklonnosti. (Cinemax)

(více)

Recenze (5)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek bych chtěl poděkovat klukům a holkám ze Cinemaxu, že konečně někdo zařadil film s Diane Kruger do televizního programu. Vybrali skvěle. Diane s Catherine mají zhruba stejně prostoru i když Catherine je motorem příběhu, její rozhodnutí jdou často do kontrastu s činy Diane. Neškodilo by dát větší prostor jejich vztahu, protože to bylo takový nějaký, ale mohlo to být přitom hodně silný. Ovšem to nic nemění na faktu, že jsem sledoval osudovou Francii jako v 70letech, vyčkat si na poslední scénu, na poslední věty a nechat to v sobě dolehnout, dát si to kontextu celého příběhu. Poctivý silný scénáře ze staré dobré Francie stále žijí a bohudík za to. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už to není tak časté, jako dřív. Množství starých francouzských filmů, které jsem neviděl, se totiž stahuje a u nových francouzských kousků to není tak častý. Tady mě ale mělo přesvědčit už jenom obsazení, za kterým se skrývá herecký dámský Olymp v podobě Catherine Deneuve a Diane Kruger. Matka a dcera tu totiž roztočily komplot událostí, ze kterých se strašně těžce vymotává. Ani zde to nebylo jednoduché a tak jsem po shlédnutí mohl říct, že mě dlouho po příběhové stránce nedostal francouzský film tak, jako tady. Zase to dokázali a já jsem rád, že jsem toho opět mohl být součástí. Jeden z filmů, kde Cinemax vysloveně překvapil a film, který by se měl dostat do co nejširšího povědomí diváků. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Spíš drama,než thriller.Napínavejch scén byste spočítali na jedný ruce bez čtyř prstů,Jména hereček slibovali dost,ale přišli mi všichni pořád v rauši.Na Francii dost slabý.40%. ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Skvelá dráma s trošku preplastikovanou hlavnou postavou (čo ma dosť iritovalo, lebo som nemohla vidieť cez ten plast emócie) a vynikajúcou Diane Kruger. Príbeh bol veľmi originálny, ale ja by som ho určite premenovala na Všetko, čo nás spája. Chudobných s bohatými, nevinných s vinnými. Tento film som nemohla nikde nájsť a zrazu som ho otitulkovaný našla na HBO GO, určite odporúčam na takéto filmy nezanevierať. 4* ()

Reklama

Reklama