Reklama

Reklama

Spálit na prach

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Když se matka jeho syna dostane do konfliktu s pařížským podsvětím, motocyklový závodník s vášní pro adrenalin začne pracovat jako drogový kurýr, aby splatil její dluhy. (Netflix)

Recenze (26)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když už jsem s Netflixem lehce začal být zoufalej, tak jsem zkusil sázku na jistotu. Francouzskou kriminálku s akčními moto sekvencemi. No a Francie tu naštěstí nezklamala. Ponuré, temné, nespravedlivé, ale napínavé a stylově akční. Skoro se až divím, že v tom nemá prsty Luc Besson. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní gangsterka z Francie o slušném klukovi, který se zaplete do místního gangu, aby splatil dluh své přítelkyně donášením drog z bodu A do místa B na motorce a samozřejmě né vždy to půjde hladce. Příběhově film do žánru nepřináší nic nového, ale díky netradičnímu stylu, dobrému tempu, dostatku napětí a sympatickým hercům je z toho víc než výživná jednohubka, která potěší fanoušky motorek. 7/10. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Celkem dost dobrá, akční jízda, nejen pro milovníky motorek, které tu jsou dost nadupaný. Hlavní postava chce ochránit svoji bývalou přítelkyni, která se dostala do problému kvůli drogám a on pro ně (mafii) začne jezdit, aby splatil dluh. Ani jsem se moc nenudil, postavy jsou fájn, hlavně řidič a na kočku Manon Azem se koukalo sakra dobře. Jo a režisér přesně vystihl současnou situaci ve Francii/Belgii, Afrika, kam se podíváš. Výborná jednohubka. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Francouzský těpérosombréro s nesympatickýma držkama, s minimem akce a příběh je společenské fopá. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Slabý a to hodně, neustále ježdění na mašině sem a taká příběh ve směs nesmyslný, do tohohle filmu jsem šel hlavně kvůli hlavnímu hrdinovi, no dostal jsem špatné záběry a celkem velkou nudu. ()

cesky_hrac 

všechny recenze uživatele

Zajímavý Fracouzko-belgický film, který mě držel přikovaného k židli. Nenudil jsem se ani chvíli. Doporučuji ke zhlédnutí! Dávám 8/10! ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Divoká jízda na motorce s drogama na zádech a poldama v patách. Drsná, i když jednoduchá, akční podívaná při které mi při motorkohoničkách doslova tuhla krev v žilách. Jelikož jízdu na dvou kolech miluju asi jsem se nechala příliš strhnout vciťováním se a místy jsem měla tendence zavřít oči a ...Za mě 88% ()

gulista 

všechny recenze uživatele

Priamočiare, napínavé a rýchle; no bez výraznejšej originality a štýlu, ktoré som tu očakával trošku viac. Celému tu navyše škodí prílišná predvídateľnosť deja, jemná šablónovitosť charakterov, a jednotvárnosť strednej tretiny. Ústredná bezvýchodná situácia je tu nastolená kvôli dvom protipólom, ktoré hlavného protagonistu ovplyvnia. Podobných filmov s dvojkolesovými mašinami v súčasnosti ale veľa nie je, preto nakoniec aspoň slabšia trojka... 55% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Něco jako dvoukolově na plný plyn. Akční thriller o vynucené službě v dodávkách drog pro drogovou mafii v zájmu ochrany své rodiny. Svým způsobem plně adrenalinový snímek jízdy na motorce, který sice lecjaké originality nedosahuje, ale co se týče rychlé jízdy a honiček, má co ukázat. Děj příběhu není nijak složitý, neboť přímočarost cíle námětu je jasně daná. Dialogy jsou vedeny na minimu, čímž je v popředí zájmu jen a pouze adrenalinová jízda. Povrchnost všeho je sice do nebe volající, ale když tu máme docela pohledného motocyklového závodníka, rychlou jízdu ulicemi převážně v noci, naklánění se v zatáčkách takřka až k zemi, těsné vyhýbání se překážkám a mnohdy s policií v zádech, co na takovém filmu chtít víc. Milovníci motorek si tak jistojistě užijí své. Jak už je však u Netflixu tradiční, o originalitu skutečně opětovně v žádném případě nejde. Vizuální efekty jsou odvedeny v té nejjednodušší formě, takže mnohé scény bohužel vypadají omšele, což způsobuje časté výpadky té správné atmosféry. Ale i tak se jedná o zajímavý biják s výrazným důrazem na momenty. Ale pravda. Pro náročnějšího diváka motocyklového žánru to být lepší mohlo. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Protože si dávám týden francouzského filmu, padl výběr i na tento film. Není to špatné, ale očekával jsem, že to krimi a ta akce přece jenom bude víc francouzské. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Bezejmenný trouba řeší své rodinné potíže a jezdí na motorce. Absolutní nudná hovadina. Prostě klasický Netflix a jeho továrna na nudu. Nedodíváno. (0%) ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Predloha pre španielsky film Centauro, ktorý je až na malé detaily temer cez kopirák. V tejto predlohe je to ale trochu akčnejšie v tej španielskej to má trochu lepších závan erotiky. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Centauro (2022) na 90 percent. Je síce pravda, že to má isté rozdiely ale všetky rozdiely sú v neprospech tohto filmu. Hej síce prekvapilo, že záporák je romaľ, ale inak nič. Dokonca Španieli sa nebáli aj väčšej drsnosti či dokonca erotiky. 3* a stačilo. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Zrejme tento reklamný projekt zafinancoval výrobca integrálnej prilby ARAI a dealer jogurtov Ducati, s ktorými sa v roku 2011 nepodarilo preraziť ani Valentínovi Rossimu. V tomto duchu sa odvíjal plochý akčný prejazdený príbeh s tuctovým scenárom temer, ako sa to vezme, ochabnutým dejom. Navyše kamera svojim dojmom slabo pôsobila pre akčnosť, pri sledovaní motogp momentov. Možno niečo zaujímavé, pre laikov kráľovskej kubatúry, voči týmto strojom, niečo ponúklo, ale fajnšmekrom temer nič, tobôž samotný príbeh. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Amatérský motocyklový závodník má šanci na angažmá v profi týmu. Bohužel se jeho tupá araboidní ex-přítelkyně zaplete s cikánskou drogovou mafií a on se jí rozhodne s tímhle problémem pomoci. A tak místo závodění na okruhu závodí s pytlem drog na zádech s poldama v patách jako kurýr. Francouzi tyhle akčňáky pořád umí na výbornou. Taky mají kde brát inspiraci. Už ne kavárničky, šansony a Toulouse-Lautrec, ale Arabové, černoši, cikáni, střílečky, rabování, zapalování aut a všudypřítomné násilí, to je bohužel současná (nejen) francouzská realita. ()

Reklama

Reklama