Reklama

Reklama

Chamraď

(festivalový název)
  • USA Lowlife (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jaké to je kráčet ve šlépějích El Santa v zemi, ve které vládnou zločinecké gangy obchodující s bílým masem a lidskými orgány? O tom něco ví El Monstruo, pokračovatel rodové linie wrestlerských lidových hrdinů bránících obyčejné Mexičany proti bezpráví. Ve skutečnosti má ale mnohem větší starost o to, aby jeho rod nezanikl a aby sám před sebou dost chabě omlouval svou nalomenou hrdost. V zašmodrchaném příběhu filmu Chamraď totiž nic není černobílé a strmá spirála násilí postupně požírá všechny, kdo se dostanou do jejího dosahu. (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (18)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Střelený comptoňácký grindhouse, který splétá vážný lidský drama s gangster komedií, trochou temnot, tromácky napálenou krví a "elsantovským" mexploiťákem do toho, v pár osudech jaksi a la AMORES PERROS. Na to, jak to zní (a že rozpočet byl hodně low), LOWLIFE ve finále až podezřele funguje a snad mě i zaujal víc než nedávný CELL BLOCK 99. Vyplatí se trpělivost, určitě nečekejte akční smršť co byla trailer, pořádně se to rozjede až během úvodní konverzace se swastikou po držce někdy ve dvou třetinách stopáže - což je srandy moc. Byť ten hybrid nefunguje dokonale, celkem mě zajímá, co Prows spáchá ve větší produkci. [Otrlý divák 2018] ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V uliciach Los Angeles panuje všetkému zločinu boss prezývaný Teddy Bear (Mark Burnham). Osudy viacerých osôb, ktoré sa zamotali do jeho kriminálnych vôd, sa začnú pretínať, keď zistia, že za ich stroskotané životy je zodpovedný on. - Fašisti, rasisti, nacisti, anarchisti, ateisti, jednoducho v tomto horore nájdete úplne každý stereotyp. Problémom je to, že sa sem ani jeden herec nehodí do úlohy, ktorá mu bola pridelená. Nápad to nemá zlý, ale to prevedenie mne osobne vôbec nesedelo. Nájde sa pár fajnových gore scén a občas padne nejaká podarená hláška, ale celkovo ma z tých 95 minút bavili asi dve, takže nič pre mňa. Asi po prvý krát čo som na ČSFD som dal za jeden týždeň dvom hororom jednu hviezdu, ale po tom, čo sa tento týždeň deje v Brooklyne, už ma asi nič neprekvapí. + herečka z The Pact 2 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď sa k tomuto snímku dostane viacero “kukačov”, jeho preferencie budú rovnako na ústupe, ako tie “smerákov”. Čo sa týka komediálnej stránky, rozhodne som sa za brucho nechytal, čo sa týka horor žánru, pár gore scén sa nájde, no obdobné sú k vzhliadnutiu v seriáli “Kosti”, čiže nie priame násilie (až na záverečnú), ale v stave, keď je už po všetkom. Ako “otrhlinu” mimo realitu, ktorá sa všemožne snaží zaujať originálne odľahčeným spôsobom spracovania, to niekto možno ocení, no ja som dúfal vo väčšiu zábavu, ktorá sa bohužiaľ nedostavila. Možno sa tretia pýta (a aj hu časom dám), no toto je zas klasická “dvojka”, kedy snímok plný potenciálu, ani z ďaleka nedosiahol svoju úroveň. Škoda .. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl hodně zvláštní film. Něco mezi černou komedií, akčním , dramatem a hororem. Je to takovej nesourodej mix ale ve výsledku ( aspoň na mě ) to funguje. Dokážu ale pochopit že tenhle mix žánrů nesedne každýmu. I já jsem se ze začátku ztrácel a přemýšlel jsem jestli film nevypnout. Snímek není vyprávěn chronologicky takže chvíli trvá než se člověk zorientuje co a jak a kdo s kým. Postupem času ale do sebe děj začíná zapadat a dává tak filmu ucelenou tvář. No jsem zvědavej s čím přijde Prows příště. Tohle mě celkem navnadilo ikdyž je stále co vypilovávat. Za mě to jsou silný 3 hvězdy. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

V prvom rade, nejedná sa o horor. Zaujímalo by ma, kto sem tento žáner priradil. Predpokladám, že ten človek nebol v tej chvíli pri zmysloch. Ide o variáciu na epizodický paralineárny film ala AMORES PERROS. Ale aj napriek námetu a drsným scénam to na mňa pôsobilo ako chcená paródia o modernej skurvenosti súčasného chudobného predmestia svetových metropol. A keďže som sa bavil a zároveň bol pohoršený, tak za minimum nudy, maximálne dobré hodnotenie. (3.6.2018) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

El Santo prošel úplně mimo mě, takže jsem tak půlku filmu moc nechápal, na co se to vlastně dívám. V tomto ohledu se následně sice nic moc nezměnilo, ale s nástupem hakenkreuzu se začalo aspoň něco dít a dostavil se i jakýs takýs vtip. Nicméně na grindhouse mi to přišlo málo přepálené i krvavé, ačkoliv musím uznat, že pokud na gore dojde, je to fajn. Čekal jsem ale víc. 40% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Chamraď“ je rozhodně jedním z těch kousků, které si svoje diváky najdou. Možná to nebude nijak velká skupina, ale nemusí to být vyloženě pár lidí. Film nesedne každému, to rozhodně ne, ale určitě se dá spolehnout na to, že tu něco najdete, ať už vás baví krvavé scény, černý humor anebo psychologické, celkem nejednoznačné filmy s relativně pomalým tempem. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Príbeh natočený v štýle Tarantinovej Pulp Fiction, rozdelený do niekoľkých epizód sa snaží kopírovať aj vyrozprávanie tej istej časti príbehu z viacerých uhlov pohľadu. Nestačí to však k tomu, aby vo Vás zanechal rovnaký dojem, aj keď je tam niekoľko veľmi dobrých pasáži, celkovo je však dej točiaci sa okolo obchodu s ľuďmi málo nápaditý a aj keď sa snaží túto vážnu tému občas okoreniť humorom nie každý to dokáže tak dobre ako samotný Quentin Tarantino. Niekomu sa film môže páčiť viac, u mňa však iba za 2 hviezdičky. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Naprosto oceńuju,že jsou tvůrci,který točej bez peněz.Ale prostě film o ničem,to že na konci jsou asi tři krvavý scény,tomu nijak kredit nezvedne.Ale moje chyba,šáhnout sem po tom neměl.20%. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Ryan Prows vystřihl prvotinu jako víno. Vzal příběhovou strukturu alá Pulp Fiction, osolil černý humor na 120% a pustil se do práce. Film táhne především velmi chytře vystavěný scénář, který diváka nechává v tušení a chytře mu poodhaluje střípky příběhu až do samotného konce. Toho Prows docílil především díky rozkouskování děje do několika menších sekvencí, které na sebe postupně navazují a otevírají divákovi jedny příběhové dveře za druhými. Proč film působí tak dobře, je především díky tomu, že tahle celá příběhová struktura vypadá velmi lehce sestavena a je divácky lehko stravitelná, ale po bližším ohledání je jasné, že tohle vymyslet muselo dát pekelně zabrat. Na prvotinu je Lowlife velmi slušně natočen a je jasné, že Prows rozumí tomu co dělá nebo se alespoň snaží jak nejlépe může. Je z toho cítit chuť a drive pro filmařinu což hned přidává závan svěžího vzduchu. Někdy sice herci úplně nepodrží, některé scény jsou trochu vachrlaté, ale jinak je to velmi slušně odvedená práce. Velké plus za kvalitní gore efekty a soundtrack. 69% ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Z rádoby Tarantino filmů je tohle jeden z lepších, samozřejmě o horor se nejdná a ta nálepka tu je asi proto že se ve filmu párkrát mihne celkem výživný gore (např. perfektně ustřelená hlava brokovnicí). Humorný to moc neni, a když jo tak na velice suchý úrovni. Mohli z toho vytřískat mnohem víc, nicméně jsem to sledoval se zájmem neboť nikdy nebylo jasný jakým směrem se to vydá v příštích pár minutách. ()

totalySICK 

všechny recenze uživatele

Po traileru jsem od toho neměla velká očekávání, takže jsem byla HODNĚ příjemně překvapená. A to hned v úvodních sekvencích filmu. Byla jsem připravená na nějakou poměrně stupidní srandu se šplíchanci krve atd., ale co se odehrávalo na plátně, bylo mrazivé drama, při kterém diváci v kině ani nedutali. Naštěstí se to postupně odlehčilo a zvrhlo v krásný černý humor, ačkoli napětí tomu stále nechybělo. Mám pocit, jakoby v tomto tragikomickém počinu bylo úplně všechno - včetně různých citových výlevů, které mi ve výsledku vlastně (taky překvapivě) ani nevadily. Celkově - výborná kamera, fantastický soundtrack a skvělé herecké výkony. Originálně zpracovaná zajímavá rozuzlení (miluju, když předem není jasné, jak to bude pokračovat - nebo když to není tak, jak se zpočátku zdálo) a k tomu navrch aktuální téma k zamyšlení (můžeme si udělat živý obrázek toho, jaké to asi je, překročit ilegálně hranice a nemít nikde zastání). To celé se před vámi odehrává v živém tempu. Přirovnání k Pulp Fiction je na místě. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

První půlka byla naprosto příšerná, pak se to o dost zlepšilo, takže už to bylo jenom příšerný. V hlavní roli neatraktivní afromichiganka, cikán v masce a další nesympatická chamraď. Všechno je to natočený za pár šupů jen asi ve dvou zaprášených ulicích. Akce veskrze žádná a černý humor aby jeden taky pohledal. Jediný, co je tam černý, to je půlka castingu v hlavní roli. Jednu hvězdičku dávám za koncept (kterej vymyslel v minulém století Tarantino), ale podruhý už bych si to nepustil ani za brambůrky... ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Bláznivý nářez vhodný jen pro otrlé. Kruh se uzavřel, dobro zvítězilo a když začne El Monstruo řvát, tak rychle zdrhni. ()

Reklama

Reklama