Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední rovnice tohoto školního roku je exclusivní přípravkou na prázdniny: Filmová série „Pařeb" + hororový žánr Found Footage + Brazílie = komedie Léto All Exclusive. Všechno začalo jako skvělá dovolená s kamarády a snoubenkou v brazilském ráji. Sluníčko, pláž, samba, rumba i rum, dovádění ve vodě, holky v bikinách. Právě tady chce Franck požádat svou snoubenku o ruku. Jeden den se skupina na prázdninách vypraví na výlet, otec snoubenky jim vnutí i stoletou babičku na elektrickém vozíku . . . střih! Najednou probíhá horečnaté pátrání. Z výletu do džungle se nevrátili, několik dní o nich nikdo neví, v oblasti jsou domorodé kmeny kanibalů. Až konečně! Najde se kamera na selfie tyči, kterou si jeden z nich vždycky všechno natáčel. A ukáže se, že to nebyl výlet, ale opravdový brazilský karneval katastrof. Drzou starou babičku by ještě přežili. Dvě sexy dívky, které se k nim přidají, taky nejsou to nejhorší. Lenochod je dokonce roztomilý. Ovšem jejich vlastní talent na vytváření šílených situací a průšvihů? Ten promění exotický ráj v kůlničku na dříví dřív, než bys řekl Pelé. Tukan by mohl vyprávět! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (111)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie, která mi potrhala bránice jak už dlouho nic. Vlastně jsem moc nečekal, ale Francouzský humor je bezchybný, upřímný i velmi sarkastický tedy mému vkusu velmi blízký. Film se odehrává v atraktivním prostředí, jsou zde šikovné slečny, situační humor je doslova k pos*ání a nejen, že jsem brečel smíchy, ale také řval přes celéj barák minimálně 5x. Kolik šílených situací dokážou Francouzi vymyslet během hodiny a půl je respektu hodné. Babča a kanibalové strop. 85% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Překvapivě funkční a zábavný mix letní komedie a found footage experimentu, který velmi spoléhá na toleranci cílového diváka, nicméně má jistý potenciál stát se králem skupinových dýchánků. Až se trochu stydím za to, jak jsem si jej užil... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Udělat si výlet do Brazílie s kamarády a snoubenkou, jejíž otec tady provozuje hotel? To by mohla být fajn dovolená. Jenže když se celá skupina včetně starší babičky na elektrickém vozíku ztratí v džungli, může jít dokonce i o život! Co na tom, že hrdinové ničemu životohrožujícímu vystaveni nejsou, oni sami totiž vytváří životu nebezpečné situace a mají talent na průsery... Tohle byla tak ulítlá komedie, že se při vzpomínkách na některé scénky směju ještě teď. Je to tak šílené, tak nápadité, tak vtipné, že je to vlastně nezapomenutelné. Jedna vtipná situace střídá druhou, a je jedno, jestli se zrovna hlavní hrdinové dohadují o tom, jak jednomu z nich v jeskyni uříznout ruku, nebo jestli si zrovna smaží na sluníčku na kameni vejce tukana, který byl považován za vyhynulého, nebo jestli zrovna nechtěně zapalují místním indiánům jejich chýše. Jeden vtip střídá druhý, jedna situace je vtipnější než další, a o tom by měla komedie být. Proto hodnotím nadprůměrně a uděluji čtyři hvězdy. ()

Filmmaniak odpad!

všechny recenze uživatele

Nevtipná břečka, nabízející špatně režírované scény na úrovni trochu lepšího home-videa, plné dementních gagů a nesympatických hrdinů, kteří jsou ignorantní, sobečtí a strašlivě hloupí idioti. Koncept využívající found footage je nevěrohodný a nepřesvědčivý, protože ony jakoby reálné záběry z go-pro kamery obsahují videoklipový střih, písničkový doprovod a další elementy, které by náhodně nalezený záznam z ruční kamery obsahovat neměl. Herci jen křičí, kulí oči a šklebí se. Vyloženě odfláknutá komedie, která vznikla jako vedlejší produkt toho, že si herci a filmový štáb užili prima dovolenou. Delší recenze ZDE. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Francouzské komedie moc nevyhledávám, ale tahle se povedla. I když je to místy dost předvídatelné, svůj účel to splní. Parta mladých lidí se z Francie vydává do Brazílie zažít nějaké dobrodružství. To ale ještě neví, co je tam čeká. Kromě Christiana Claviera tu moc známých herců není. Místní holky jsou celý film v plavkách a jsou vážně k nakousnutí. Celé se to zvrtne a naše parta se ztratí v pralese. Prožijí spoustu šílených zážitků od bloudění v jeskyní, přes útěk před indiány po skok z letadla s padákem. Celou dobu je doprovází šílená babička. Takže pokud člověk chce jen vypnout a relaxovat, doporučuji. "Vysaj ten jed! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení jsem počítal zhruba s průměrnou komedii, ale na hodnocení tady nedejte! Tohle byla naprostá pecka, která se může kadencí hlášek rovnat s legendárním Drž hubu. Neskutečně příjemné překvapení, skvělé vybraní herci, super francouzské prdelky a skvělý Christian Clavier. Jen díky němu jsem na tento film narazil, takže díky a posílám 5 hvězd. Pokud máte depresi, splín, cokoliv, tak tohle vás na určitou dobu z depky určitě vytáhne. :) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Osvedčený komediálny ansámbl z francúzskej dielne, ale skvelej zostave nesekundoval scenár. Nebol vždy vtipný a keď čítam, že niekoho chytal rehot, že sa až steny triasli, tak ja som také situácie nenašli, hoci humor tu tak na 60% fungoval. A presne také je aj hodnotenie. V každom prípade pohodovka. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Staženo omylem místo prvního dílu, ale absolutně nelituju. Po dlouhé době fakt povedená francouzská komedie, kde dojde na leccos. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

I druhý díl se nese ve stejném stylu vyprávění skrze kameru, zato se odehrává úplně v jiném prostředí a za jiných podmínek. Nejen, že přidání Christiana Claviera filmu prospělo, ale on je i sám o sobě film výborný stejně jako první díl, vtipy se neopakujou, není to vykrádačka jména prvního dílu a humor mě zas a znova dostal. Kdo neviděl, ten neuvěří, jak dobré komedie se dají natočit. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Zlato, v letadle se nemůžeš dívat na porno." "Vypla jsem zvuk, nic nepochopí." Spíš teda exotické a jako velký product placement na brazilské letovisko, než zábavné a komické jako jednička. I když lenochod pobavil. Moc to nezachraňuje ani záplava hubených mladic v bikinách. 2,5 * ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Film má rozpačitý, chce se říci, že až stupidní rozjezd, avšak zhruba od poloviny, kdy se snímek zvrhne v jakousi found footage variaci na film "The Hangover", film funguje vážně skvěle. Tuto laťku sice zase pokazí předvídatelné finále, nicméně i přesto snímek v rámci svých možností neurazí. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

To je tak když si pustíte film jen abyste neusnuli. A ve výsledku se při sledování zasmějete tak, jak už dlouho ne. Léto all exclusive je pokračování velmi zajímavého, ale oproti dvojce slabšímu Babysittingu. Ústředním motivem obou filmů je parta kamarádů, kteří své řádění natáčí na ruční kamery. A zpětně při jejich hledání, vidíme záznam jejich počínání. Tedy něco jako série Pařba, tentokráte však francouzská. Film se odehrává v Brazílii, kde parta vyrazí na výlet za poznání okolí hotelu, kdy k tomu ještě dostanou na hlídání babičku Jolandu (bude to velký špatný). A už se nevrátí. Najde se pouze jejich kamera. A díky ní sledujeme zpětně jejich počínání. Příběh a zápletka není kdovíjak originální, ale situace do kterých se postavy dostávají a jak je řeší, je vtipné a nápadité. Ať už se jedná o Jolandy řádění, místní domorodce či geniálního lenochoda. Opravdu jsem se takhle už dlouho u filmu nezasmál. A u tohohle snímku jsem to opravdu nečekal, a proto trochu překvapivě 7/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takové obyčejné pokračování, které si udrželo úroveň prvního filmu mimo jiné i tím, že bylo zvoleno trochu exotické prostředí. Film ale hlavně ukazuje to, jak Christian Clavier zestárnul a že se pomalu dostává do formy, v níž by namísto Asterixe mohl hrát spíše Obelixe. Sem tam se něčemu možná zasmějete. ()

Reklama

Reklama