Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdo nebude zapomenut, nic nebude zapomenuto! Tento slogan neplatí jen na hrdinství vojáků Velké vlastenecké války, ale také na ty, kteří bojovali proti Napoleonovi při jeho ruském tažení počátkem 19. století. Čtyřdílný dokumentární seriál ukazuje stěžejní bitvy i pomocí 3D technologie, detailně je rozebírá a odpovídá na řadu klíčových otázek: Jak se podařilo Rusku překonat silnějšího nepřítele? Co rozhodlo jednotlivé bitvy? V čem spočívala geniální taktika ruského vojevůdce Kutuzova? Sledujte unikátní projekt, který vznikl před šesti lety k 200. výročí jedné z nejvýznamnějších událostí ruské historie. (WAR TV)

(více)

Recenze (7)

vox_populi 

všechny recenze uživatele

vydarený dokumentárny seriál, ktorý je objektívnym pohľadom na osud uchvatiteľa Európy Napoleona, od konca jeho agresie v Rusku až po dobytie Paríža, Napoleonovu abdikáciu a jeho nevydarený pokus dostať sa opäť k moci...vyzdvihuje výbornú stratégiu protinapoleónskeho ťaženia ruského cára a jeho generálov, ktorí i napriek neschopnému veliteľovi von Schwarzenbergovi uštedrili spolu s koaličnými vojskami tyranovi totálnu porážku...dokument prináša nové, historicky relevantné a najmodernejšou filmovou technikou stvárnené vojnové scény, je svieži a chvíľkami až vtipný...na rozdiel od podobného francúzskeho dokumentu nie je zďaleka tak tendenčný a je oveľa lepšie spracovaný - podobnosť hercov so stvárnenými historickými postavami je až zarážajúca. Pútavý dokument má vysokú výpovednú hodnotu, opisuje detaily bojov, preniká do hĺbky vojenských procesov a logistiky, historicky relevantne analyzuje a vyhodnocuje všetky kroky Francúzov i Rusov a ich spojencov a v konečnom dôsledku poukazuje na fakt, že sa z cárskeho Ruska následkom vojenskej porážky Napoleona stáva akceptovaná svetová veľmoc...výborný počin ruskej dokumentaristiky ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi premrštené hodnotenie. Dokument nie je nestranný, je typicky ruský. Necháva sa uniesť patriotizmom a dokola vyvyšuje ruských generálov a ponižuje Francúzov. Dokonca ruských vojakov označuje za gentlemenov, hoci sú najznámejší svojou brutálnosťou a hulváctvom. Prínos tu vidím len v popise rôznych ruských historických postáv, kedy sa dozvedáme nové informácie o ľuďoch, o ktorých sa v učebniciach u nás nezmieňuje. Ale z pohľadu hodnotenia konca napoleonských vojen tu chýba objektívnosť. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si zopákl nějaká ta data z dějepisu plus ta skoro filmová omáčka okolo. No a pak ta pachuť nádechu ruského nacionalizmu mi nakonec přebila potěšení z celkem přesného a opulentního dokumentu. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Cenné je detailní zpracování průběhu historické události (včetně minimedailonů hlavních aktérů), což je důležitější než naivní počítačové triky a často toporné herecké výkony. -------- Díly: 1) Vpád, 2) Konfrontace, 3) Borodino, 4) Vyhnání. -------- V titulcích (všech čtyř dílů) seriálu uvedeno: český název Napoleonovo tažení do Ruska 1812. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

1. - 3.díl byly vcelku slušné : 4 * a 69 % . Dost vadil ruský nacionalistický podtext + zamlčení neruského (!!!) původu mnoha ruských generálů, diplomatů a politiků. Ale jako Putinova propaganda je to velmi profesionálně natočeno, to zas jóó .... :-) . *** 4.díl je o chlup lepší : 4 - 4,5 * a 73 % . ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Za mě 5 hvězd... Ano velice kvalitní 4.dílný dokument o velké válce v Carském Rusku... Je super, že krásně ukazuje, vysvětluje a objasňuje jednotky, opevnění i taktiku této války .. Dále je super popis jednotlivých osob vč. jejich osudů... ()

Reklama

Reklama