Reklama

Reklama

Nathalie, elegantní, vzdělaná a profesně úspěšná profesorka literatury na prestižním gymnáziu, rozvedená matka osmnáctileté dcery, začne náhle, evidentně v rámci hormonálních změn doprovázejících přechod, trpět psychickými změnami, které se projevují především chorobnou žárlivostí. Žárlí na nové, šťastné manželství svého muže (do té míry, že jim tajně zruší plánovanou dovolenou), žárlí na svou nejlepší přítelkyni Sophii (takže se jí pokouší rozbít manželství a lituje ji, že má ošklivou dceru), žárlí na svou mladší kolegyni ve škole Melanii a snaží se torpedovat všechny její nápady, žárlí na svého potenciálního nápadníka Sebastiena (trapně a bezdůvodně ho obviní, že okukuje její dceru), žárlí na svou dceru Mathilde, studentku baletu, protože je mladá a má ráda svého otce, a všechno vyvrcholí tím, že se dceru pokusí - a můžeme se jen dohadovat, nakolik to bylo podvědomé či vědomé ? zabít: když jí totiž večer před konkurzem do baletního divadelního sboru dá do salátu ořechový olej, ačkoliv dobře ví, že Mathilde má na ořechy alergii. Dívka prodělá anafylaktický šok, konkurz je zmařen a Mathilde odchází bydlet s otcem. Nathalie zůstává sama a její psychický stav se zhoršuje, pije a ocitá se v pracovní neschopnosti... (TV Nova)

(více)

Recenze (4)

Hopeman odpad!

všechny recenze uživatele

Na úvod prosím si škrtněte slovo komedie - no a dále se film zaměřuje na několik klimakteriálních situací v životě jedné vyzobané slunečnice...omluva slunečnicím. Nic ve zlém , ale Tyto filmy jenž se zovou komedií ač jinak zaměřené a zcela jistě by si zasloužily nějakou ideologickou cenu nebo humánější použití třebas v Guantanámu namísto waterboardingu by měli mít ze zákona označení ...něco jako Pegi 55+ nebo IQ<85....nebo jako je třeba styl Trashmetal tak tady by stačilo jenom Trash......a jinak JO moje akvarijí rybičky se u toho skvěle bavily ani jim nevadilo že je čtvrtek! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film ideálny pre ženy s blížiacou sa menopauzou. Všetko sa mení a život im akoby unikal medzi rukami. Aspoň takto charakterizuje film profesorku Nathalie, ktorá v mnohých momentoch vyzerá vo svojom živote stratená ako dôchodca zatúlaný medzi záchodom a ambulanciou. Všetko zlé ale nakoniec dobre dopadne, čiže film je ideálny aj pre fanúšikov toho hesla „dobre bude!“, ktoré u nás dosť rozšíril istý nemenovaný psychiatrický pacient. Výrazná komédia to nie je, ale pohodový film áno. ()

kolemjdouc odpad!

všechny recenze uživatele

Scénář byl asi založen na těch hormonálních pochodech.Od vzdělané ženy bych očekávala, že se bude chovat aspoň trochu normálně a ne jako pavlačová drbna ,která se povozí po každém kdo ji přijde pod ruku. ()

Reklama

Reklama