Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinkami moderní pohádky jsou dvě malé školačky Petra a Veronika, které bydlí na jednom pražském sídlišti a ze všeho nejraději si chodí hrát k tetě Emě, žijící v malém domku se zahradou poblíž sídliště. Právě tady najdou ve sběru starou knihu plnou receptů a když podle jednoho z nich vaří, zjistí, že to není jen tak obyčejná kuchařka, ale čarodějnická kniha plná receptů na kouzelné lektvary. Navaří tedy do zásoby různá zvětšovadla, zmenšovadla a měnidla a pustí se do experimentování, které v okolí způsobí pořádný zmatek. Zatímco holky kouzlí, teta Ema má starosti, protože její domek má být zbourán, aby ustoupil nové zástavbě. Zabránit likvidaci domku se snaží nejen ona, ale také její bývalý nápadník, pan učitel František. Podaří se jim to ovšem až za pomoci kouzelných lektvarů Veroniky a Petry. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nevím no, viděl jsem už tedy mnohem lepší a zábavnější rodinné komedie než bylo tohle. Pár vtipných momentů by se tu našlo, ty dvě malé čarodějky občas dokázaly slušně „zabrnkat na nervy a způsobit neplechy“, nicméně popravdě zas až tolik jsem se u sledování nebavil – jak jsem si představoval. Asi nejvíc jsem se zadíval na mladou Lindu Rybovou, ale to hlavně protože jí mám jako herečku docela rád a svého času se mi i dost líbila vzhledově, co se však hereckého výkonu týče, tak tady taky žádná sláva. Hudební doprovod byl ale slušný, to musím uznat. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Sice to je strašná blbost, která se odehrává bez nějakých hlubších myšlenek, ale malé děti to na těch pár minut umlčí. 40% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Slušná porce humoru a netriviální scénář, které zdobily například film Ranní ptáče dál doskáče od stejné režisérky Drahomíry Reňákové – Králové, se naprosto vytratily. Milý film pro děti a mládež si představuji jinak, než jaká je tahle uřvaná a podivná záležitost, které lehce pomáhá Uhlířova hudba, a nepomáhají ani ty kouzelné lektvary. Nelze si ale nevšimnout patnáctileté Lindy Rybové.. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Dvě malé dívenky a jejich kniha kouzel, která přichystá nejedno překvapení. Fajnový rodinný film, s pěknou hlavní melodií, který neurazí. ()

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

Od odpadu dělil opravdu jen vláseček který . Hlavně ta scéna s konem který se nehne ani o píď zatímco náklaďák driftuje v ulicích sídliště. A zaverecna scéna s mochomurkama ohavnost. Přidám li k tomu komunisticke a post komunisticke ničení baráku. .. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Filmový hřích z raných devadesátek, na který když jsem narazil v telce, tak jsem jen nevěřícně zíral, co to má jako být. Přišlo mi to jako scenáristická slátanina s nesnesitelnými uřvanými dětskými herci (a celkově krajně nesympatickým obsazením) a vrcholně stupidním a nudným dějem, kde nic nedává smysl. Vydávat tuhle nevtipnou sračku za rodinnou komedii, to je zlý vtip. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Děti jsou malé, ne blbé, takže není nutné jim servírovat hloupé filmy. S lítostí konstatuji, že i Uhlíř složil hloupou hudbu. Celý film je velice povrchní, výkony dospělých herců jsou na pováženou, takže jediným světlým bodem snímku zůstává Lucie Čechová. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Díval jsem se (chvílemi) s dětmi ve věku 6-10 let, hltaly to, a tak hodnotím jejich očima, ačkoliv jsem již mužem zralým a vousatým. Jsou tam zvířátka, děti, fungující rodina, škola, kouzla... Nic špatného na tom filmu neshledávám. Tohle by neměl hodnotit nikdo jiný než děti. Je to film pro ně. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Já dávám spíš palec nahoru. Sice ta úvodní melodie je hodně vtíravá a hraje na sto způsobů v celém filmu (včetně té metalové kytary), ale výkony obou dětských představitelek jsou hodně dobré, hlavně Lucie Čechová exceluje. Linda Rybová nemůže uniknout pozornosti, je tu hodně mladá a už ne bez půvabu. Sympatický mi byl i pan učitel Rudolf Pellar, akorát se nemůžu zbavit dojmu, že ho možná předaboval Adamíra (ale zřejmě se pletu, měli jen podobný hlas). Rozrůstající se sídliště a proti němu původní zástavba, taková základka pro sídliště byla před a po revoluci snad v každém větším městě. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Celkem milá ptákovinka pro děti plná zvířátek,rozdováděných děcek a stupidních výkonů dospělých herců. A přijde mi,že je celkem škoda,že Česká televize ve své tvorbě na dětské publikum trošku pozapomíná. 80tá léta a první polovina let devadesátých byla plná různých dětských filmů i lepších než toto a aspoň jsme se nenudili. "Čáry,máry,podkočáry" ()

Caelos odpad!

všechny recenze uživatele

Jestliže mám hodnotit objektivně, musím dát odpad, tohle opravdu za moc nestojí a myslím že by mne to nebavilo i kdybych byl dítě. A dnešní děcka už vůbec ne. Nejvíce mi na tomhle díle vadili herci, bylo to jako amatérský film. A ty dvě holky byly teda taky dost hrozné, vždycky jako by čekaly na pokyn, až poté začaly reagovat. A žádné skvěĺé písně jsem si nevšiml. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Připojuji se k obdivovatelům průvodní písně tohoto malého dívčího dobrodružství. Takže děkujeme za skvělou perličku z milé sbírky dětských hudebních skvostů Jaroslava Uhlíře. ()

Reklama

Reklama