Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Trochu bláznivá, trochu fantastická komedie pro děti: Působením blesku a dalších záhadných okolností se nadaný žák šesté třídy začne objevovat v dalších mutacích, které se od sebe charakterově liší... (oficiální text distributora)

Recenze (105)

PKD 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle bylo dobrý. Asi nejsilněji si z toho pamatuji hlášku....Musil, Musil, málo zkusil. Hehe. Tou jsme pak nebohého jmenovce kdysi dávno v pravěku na učňáku dlouho trápili. Ano. Děti a mládež dokážou býti někdy pěkně kruté, checht. Ovšem tohle opravdu byla nevinná zábava.;-) ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Vynikající dětský film. Na jeho kvalitě nijak neubírá ani to, že byl natočen v druhé polovině 80. let minulého století. Tvůrcům filmu se mistrným způsobem podařilo do života neskonalého kutila ze šesté třídy zařadit prvky sci-fi. Přestože se jedná o sci-fi, neoplývá film počítačovými triky, s jakými se setkáváme v dnešních filmech. Řekl bych, že to je právě jeho plus, protože díky tomu působí neobyčejně reálně. Ve filmu se setkáváme i s šikanou. Nemusíme se však bát, že by si z ní děti vzaly příklad, neboť bude po zásluze potrestána. Děj filmu má přiměřený spád a nepostrádá jak humorné scény, tak i scény k zamyšlení. Nelze si nevšimnout, jak Pavel a Luboš Divišovi (dvojčata) skvěle zahráli trojčata. Jejich výkon působí naprosto přirozeně a přesvědčivě. Filmu lze vytknout snad jen nevěrohodnou scénu, kdy Pavel krkolomným způsobem dostává nemocnou paní Mrázovou kladkostrojem do postele. Zdlouhavě také působí Pavlovo přesvědčování pana Mráze, aby se dostavil k nemocné manželce. A přesto, že právě toto přesvědčování zabírá několik minut filmu, se divák nakonec ani nedoví, zda bylo úspěšné. Film lze jednoznačně dětem doporučit, ale nudit se nebudou ani dospělí. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle lehce pozapomenutý rodinný film jsem neviděla hezkou řádku let a když jsem na něj náhodou narazila, už jsem ho nedala z ruky. Jako dítě jsem ho měla strašně ráda a klidně přiznám, že i teď se na tom vůbec nic nezměnilo. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

"Musil ještěs málo zkusil" a nebo "Pane Mráz pane Mráz žena je nemocná" To jsou věty, které mi opravdu uvízli hluboko v paměti. Tento dětský film, byl něčím úplně jiným, oproti tomu co nám tenkrát televize běžně nabízela. Trošku mi to později připomínal film s Michelem Keatonem Jako vejce vejci :-) Nicméně tento dětský originál je rozhodně nezapomenutelný. Škoda jen, že repríz je tak málo a o filmu není nikde ani známky. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že to bude podobná ujetost jako Bizon, ale naštěstí ne. Byla to spíš ta klasičtější československá bláznivá komedie okořeněná o sci-fi námět. Dojem z ní mám průměrný, možná i lehce nadprůměrný, ale kouká se na to celkem dobře a něco tam i pobaví. Ovšem na tu druhou stranu je tam i něco trapné nebo nevtipné a hlavní hrdina celkem často přehrával, což mi dost lezlo na nervy. Nejvíc mi ale vadilo to, že tvůrci evidentně nevěděli, jak ten film vést a hlavně už vůbec nevěděli, jak ten film zakončit. Ona jistá bezradnost je už trošku znát ve chvíli, kdy tam ti kluci jsou tři a ti dva klonové tam pomáhají nemocné správcové. Bezradný je ale především ten konec, ve kterém SPOILER ti klonové bůhvíkam beze stopy zmizí. KONEC SPOILERU. A taky jsem měl pocit, že se tam poněkud víc bijí děti než by člověk čekal. A taky šikanují - což mě přivádí k tomu, že ta banda šikanátorů tam je prostě bez opodstatnění, v celé té škole není nikdo, kdo by byl věkově stejně jako oni. Ale tak aspoň ti tři sadisti dostali od Musilů co si zasloužili. Jinak to ale je celkem v pohodě, ale žádné extra dílo nečekejte. 3* ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem do dnesniho dne vubec neznal, o to vice jsem prijemne prekvapeny. Originalni a propracovany scenar, i kdyz hlavni postava neni zrovna sympaticka, tak jsem se bavil dobre. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Zápletka zajímavá, bohužel nedotažené a některé scény film zbytečně shazují do úrovně filmu pro děti. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Vitana za Vás vaří, Musil za Vás myslí…." :D Kdyby jeden Musil to by ještě šlo, ale když oni jsou tři...:D Vcelku nápadité a dost vtipné. Jak většinu starších filmů pro děti by už ty dnešní děti asi moc nebavily, tenhle má v sobě podle mě svým sci-fi námětem stále jiskru. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

V dětství moje nejmilovanější komedie. Musil, ještěs' málo skusil, Pane Mráz, pane Mráz, žena je nemocná!!! Navíc skvělé herecké výkony a velice povedená sci-fi zápletka. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

hmmm,to je divné,že to neznám :-)...dobré hlášky a výborně zpracované scény se třemi kluky,přestože hráli jen dva ...a taky Lobkovičák,Vršovice,koupaliště na Lhotce a jiná místa těch těch let....dávám lepší trojku ()

Reklama

Reklama