Reklama

Reklama

Britská královská rodina se účastní státního pohřbu Alžběty II. Pro Charlese to znamená, že se stává novým králem. Ale už první návštěva ministerského předsedy Evanse vyvolá nečekanou roztržku. Charles odmítne podepsat zákon omezující svobodu tisku. Marně předseda připomíná, že role panovníka je čistě formální a že Alžběta musela podepsat řadu zákonů, se kterými vnitřně nesouhlasila. Charles trvá na svém pojetí služby lidu, a když mu Evans připomene podíl médií na tragickém konci princezny Diany, jen se ještě víc zatvrdí. Ale ani premiér nehodlá ustoupit, a tak Charles využije práva, které mu dává ústava, rozpustí sněmovnu a oznámí vyhlášení nových voleb. V zemi vypuká chaos, před Buckinghamským palácem protestují davy lidí? (TV Nova)

(více)

Recenze (15)

Gig 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sonda typu coby kdyby - obdobně jako třeba film Otčina, jak by to "dnes" vypadalo "u nás", kdyby Hilter vyhrál válku. Akorát u Otčiny ta fikce může být aktuální pořád. Tato zfilmovaná hra může být do jisté míry zajímavá, dokud bude královna žít. Navíc tato verze nepřebila divadelní zpracování. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Co asi na film říkali v Buckinghamském paláci? 1) Zajímavý politický thriller či spíš fantasy si, věru, servítky nebere. Na místě Alžběty II. bych tvůrce asi nechal lámat kolem a poté jim dal slavnostně setnout hlavy v Tyburnu. 2) Komentátorka pakobylka (odpad) vytýká dílu absenci etiky. Mně ještě více vadí, že film dělá z následníka trůnu politického blbce. Chápu, co chtějí tvůrci vyjádřit, ale způsob, jaký si zvolili, mi přijde velmi hloupý. ()

Reklama

tribican 

všechny recenze uživatele

Jak patetické, že Tim Pigott-Smith zemřel ještě před vydáním tohoto filmu... A jak přesvědčivé bylo jeho vystupování. Chápu rozhořčení nad neúctou a nerealističností tohoto námětu, ale přesto jde o zajímavé zamyšlení se nad britskými ústavními zvyklostmi a změnami ve společnosti. 75 % ()

PaRi odpad!

všechny recenze uživatele

Natočit tenhle spektákl ještě za života královny Alžběty a brát si do pusy celou královskou rodinu, způsobem jakám je zde předvedena, považuji za mimořádně odpudivé a nevkusné! Že to uvádí jeden z kanálů Novy mě nepřekvapuje. Jejími kanály většinou protéká to, na co jsou skutečné kanály určeny a to splašky a tak je na místě hodnotit toto dílo jako odpad pro TV kanály typu Nova. Tam má své místo a pro ně byl zřejmě dělán. ()

pakobylka odpad!

všechny recenze uživatele

Sci-fi, které se přímo vyžívá v dehonestaci britské královské famílie, neboť ji bez okolků - s jakýmsi morbidním zadostiučiněním - předhazuje znuděnému, senzacechtivému divákovi jako dosti neurvalé společenství supů ... mrchožroutů s naostřenými zobáky i pařáty. Z čehož vyplývá, že předjímat některé události - a řešit je z výšin televizního "umění" po svém - nemusí být pokaždé ten úplně nejšťastnější nápad. Natož řešit je NAIVNĚ a BLBĚ po svém ... jako v tomhle případě. Neberte můj postoj jako výron citu k představitelkám a představitelům britské monarchie, kterým dalo 21. století poněkud neuctivou nálepku módní značky a bulvární senzace. Skrze zdi Buckinghamského paláce nikdo z nás prostých plebejců nevidí, leč troufám si tvrdit, že zápletka je zcela mimo mísu a trochu přes čáru. Evidentně jí jde především o bezskrupulózní konfrontaci, která zaručuje vysokou sledovanost, a cosi jako etika jí absolutně nic neříká. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama