Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když žák v testu napíše, že 2 + 2 = 22? Dalo by se očekávat, že dostane vysvětlení, že 2 + 2 se opravdu rovná jen a jen čtyřem. Co když ale dítě s takovým výsledkem nesouhlasí? Dalo by se očekávat, že jeho rodiče zaujmou podobné stanovisko jako škola a přesvědčí ho o svém omylu. Vzápětí se však ukazuje, že smysl pro realitu, logiku a rozumné uvažování se ve společnosti začíná pomalu vytrácet. (C0r0ner)

(více)

Recenze (30)

boni 

všechny recenze uživatele

Kéž by takových kraťasů vznikalo více. Explicitní obžaloba vývoje (degenerace) naší společnosti, kde korektnost (v tomto případě metaforicky vyjádřena nutným přijímáním plurality názoru, jenž je fakticky chybný a logicky vyvratitelný, čili v podstatě normativní systém moderního světa) ve všech směrech dosáhla již maximální možné (ne)únosnosti, a otravuje nám život dnes a denně prakticky kdekoli a kdykoli, pojatá s nadhledem a úsměvem prostupujícím skrze obrazovku až do našich domovů. Takhle má vypadat satira. Nejsmutnější na tom je, že to není žádná přehnaná komedie, ale bohužel (téměř) realita našeho běžného dne. Já už opravdu jen čekám, kdy i takto exaktní věda, jakou matematika je, začne být vykládána přesně v duchu tohoto filmu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dokonalá pointa! Ale jinak přesně styl komunikace s některými sluníčky v internetových diskuzích, kteří nemají ani tuchu o věcech, o kterých diskutují, zato mají správné ideologické postoje. Vlastně je to hrozně smutné, i když se člověk směje, že tento krátký film je dnes vlastně pravdou. (A teď si zkouším představit, jestli by něco takového natočila ČT, třeba Prušinovský s Kolečkem). ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Skvělý short o učitelce na základní škole, které se zbortí celý život poté, co svému studentovi řekne, že 2+2 není 22, ale 4. Možná to ale nebude přeci jenom tak hrozné... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Takto sa cítim každý krát keď zapnem televíziu, vyjdem z bytu, alebo idem nakúpiť. Ako raz povedal Jefferies ak je niekto dumb fuck a vezme si niekoho kto je dumb fuck, tak ich dieťa nebude Einstein. ACH! ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nebylo vůbec vtipné, ale děsivě reálné a do dnešní zvrácené společnosti jak dělané. Ještě chybělo, že dítě bude černé a paní učitelka obviněná z rasismu. Tahle zasraná sluníčkářská ideologie to je zhouba lidstva. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Jestli něco vystihuje dnešní nejen školství, ale celkově společnost pod náporem různých aktivistů, tak je to právě tento nádherný kraťas. Vřele doporučuji. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

!5* v tomto vtipném hraném kraťasu se dozvíte jak "funguje" demokracie v matematice na amerických školách. Kam až vede ustupování před fakty v rámci korektnosti a idealisticky alternativního přístupu ke vzdělání. Absurdní satira, která funguje v reálu a bohužel se rozšiřuje všude možně - viz obhájci ploché Země a jejich kongresy - tady už nejde o srandu. Udupávání logiky a jasných faktů doufám donekonečna nejde a věřím, že zdravý rozum vyhraje. Důrazně doporučuji ke zhlédnutí tady na YouTube, kde si lze zapnout česká titulky. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 3! /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] … A zase nutné BLÁBOLENÍ u kratších komentářů nakonec, kvůli zdejšímu omezujícímu pravidlu pro recenze (případné vysvětlení najdete v mém deníčku) ... BLA BLA BLA BLA BLA BLA ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pointa fajn, ale celý tento krátky film pôsobí fakt absurdne a hlúpo, obzvlášť keď matematika je exaktná veda, kde niet pochýb o výsledkoch zadaní. Takže o alternatívnom prúde by sa dalo hovoriť skôr pri iných predmetoch (dejepis, občianska výchova, a pod.) - lenže tam by pochopiteľne nemohla už byť táto pointa. Ale ok, dajme tomu, tento absurdo-liberalistický filmík mal niečo do seba. 3* ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Sice to je vtipné a působí to absurdně, ale ta absurdní vize není daleko od reality... A toto je vlastně ukázka, kam nás korektnost ke všemu a ke všem nejspíš dovede... 5* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Teď si z toho ještě děláme prdel, ale všichni moc dobře víme, kam tahle zasraná sluníčkářská společnost spěje a můžeme jenom doufat, že takové věci zůstanou opravdu pouze předmětem satiry a převáží rozum. Nicméně když tak člověk občas prochází internetem... 90% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Pěkná metaforická jednohubka, která výstižně kritizuje dnešní společnost. Klidně bych to pouštěla i ve školách. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Geniální kraťas naprosto vystihující nesmyslnost dnešní hyperkorekní politiky přicházející zejména ze Západu. A troufám si tvrdit, že bude čím dál víc aktuálnější. Jaká věda bude následovat po biologii? Kdo ví. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Vtipná protitrumpovská agitka o hledání alternativní pravdy. Podobnost s našimi dezoláty je samosebou čistě náhodná. ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Pekne spracovaný dnešný problém doby, kde tvrdohlavé decko má pravdu a rodičia šikanujú učiteľov namiesto toho, aby si vychovali decko. 4* ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

Kurva jo! Tuhle ad absurdum vyhnanou a přesto stále reálnější jednohubku doporučuji všem sluníčkářům, liberálům, anarchisticky smýšlejícím rodičům, inkluzivistům a podporovatelům “americké výchovy”. Jen si nestěžujte, až vám to jednou nasere zpátky na hlavu... ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Chápu, co to chce říct, ale absolutně se mi nelíbí, jak to říká. Přepálený až hrůza, nereálný, uspěchaný, divný. Pointa ha ha. ()

Reklama

Reklama