Reklama

Reklama

VOD (1)

Za přezdívkou Mrkáček se skrývá chlapec, jehož rodiče se právě vrátili z Jižní Ameriky. Mrkáček Čiko je maminkou hýčkaný, nervózně mrkající chlapec, zneurotizovaný přecivilizovaným prostředím a po návratu z ciziny se těžko zařazující do všedního života. Až za pomoci svých nových kamarádů objevuje krásný svět přírody, odhaluje tajemné kořeny života dávné minulosti a konečně se cítí volným, přirozeně a štastným. Zbavuje se dokonce i svých neurotických projevů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

cariada 

všechny recenze uživatele

Další z příjemných dětských filmů v čele s mrkajícím trotlem. Je tu i Michal Nesvadba naštěstí bez "Františka" (ale ty svoje mim kouaky si neodpustí ani tady a ještě to učí děti). Parta pionýru co vypadají jak banda trampů co jede do doby kamený tábořit a k tomu pytlák Ivan Vyskočil a hajný Pavel Nový. Dobře se na to kouká. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vlastně se jedná o letní dětský dobrodružný snímek odehrávající se ve skalách, který by dnes mohl být pro organizátory letních táborů i inspirací. Doba kamenná, s tím spojené hry a poznávání nádherné přírody. Psychologický motiv hlavní dětské postavy je pro dětského diváka spíše těžkopádný, ale v daném příběhu o jeho poznání věcí, které nikdy na cestách se svými rodiči nezažil, je nutností. A aby toho nebylo málo, máme tu i hon na vykradače hnízd, takže i menší kriminální motiv. Příběh také hlavně ukazuje nádhernou dobu, kdy si děti léto užívali bez nutnosti vlastnictví smartphonů, tabletů, MP3 přehrávačů atd. Příběh plný dětských úsměvů a touhy něco prožít za hudební podpory Petra Hapky. Myšlenkově se snímek Věře Plívové-Šimkové vydařil. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ztotožnuji se zcela s krátkým ale výstižným komentářem od Enšpígla. V té době jsem vyrůstala, jsou to moje vzpomínky na podobně strávené prázdniny v lese, u táboráků, s partou prima lidí, kdy jsme se nebáli klíšťat, odřených kolen a umazaných rukávů. Byli jsme součástí přírody, podnikali jsme podobné výlety, sázeli stromky v lesní školce, i po skalách v sedáku, na laně jsem lezla, život jsme si užívali bez počítačů, mobilů a ajpodů. Náš dětský svět byl bohatší a krásnější už jen proto, že jsme ho trávili venku s kamarády, nic virtuálního, ale opravdového. Já to chci vrátit !!! ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Nerozumím nízekému hodnocení ostatních, protože tento film je klasikou mezi dětskými filmy 80. let. Kombinuje městský život s jeho touhou po dobrodružství, která je tu realizována onou akcí Doba kamenná. Film má tempo, pro děti pak úměrnou délku, prostě klasika. Nedávám plný počet jen proto, že nejlepším dětským filmem zasluhujícím pět hvězdiček je pro mne Pětka s hvězdičkou (nomen omen). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné. Sympaticky na mě působil ten akční závěr, kdy Ivan Vyskočil v roli záškodníka měl něco do sebe. Filip Menzel se role mrkáčka Čika zhostil dobře, pár nápadů i hlášek se našlo a nenudilo mě to, ale nic světoborného to není. Ovšem líbilo se mně, že to nebylo až tak moc infantilní a pokusilo se to vnést nové prvky do filmů pro děti a mládež. 60% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Plemeno psa, hrající ve filmu, je briard. (JenTak)
  • Filmovanie prebiehalo v Liberci, Mnichovom Hradišti, Rotštejne a na Hrubej Skále. (dyfur)

Reklama

Reklama