Reklama

Reklama

VOD (1)

Za přezdívkou Mrkáček se skrývá chlapec, jehož rodiče se právě vrátili z Jižní Ameriky. Mrkáček Čiko je maminkou hýčkaný, nervózně mrkající chlapec, zneurotizovaný přecivilizovaným prostředím a po návratu z ciziny se těžko zařazující do všedního života. Až za pomoci svých nových kamarádů objevuje krásný svět přírody, odhaluje tajemné kořeny života dávné minulosti a konečně se cítí volným, přirozeně a štastným. Zbavuje se dokonce i svých neurotických projevů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Pekne ;-). Pre decka i pre dospelych - a ono doba je hadam jedno, kto sme tam zili a kto nie, ved dnes je to totalne to iste.. decka uspesnych managerov, mrkacikovia, ktore pri navsteve mamicky zacnu hladat kravatu a dostanu tik.. Ta message je i dnes velice aktualna a zlatokopky cakajuce na bicykel zavidiace decka sa dnes slepacia presne tak, ako vtedy. Ibaze my sme si uzlovali cervenu satku a dnes vypaplani mladi zeru hamburger s energy drinkom. Inak to zostale rovnake, len ta satka bola menej zdraviu skodliva akosi. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zneurotizovaný přecivilizovaným prostředím? No to mě podrž. Kam na ti distributoři chodí? Neurotika z něho udělal někdo úplně jiný. A to, že se Čiko nedokázal zařadit do běžného života, to s tím samozřejmě souvisí. Otec z něho chtěl mít preimianta a maminka by ho doma nejraději opečovávala jako vzácnou květinku. Kluci jeho věku potřebují něco úplně jiného. Vít Olmer mi přijde daleko příjemnější jako herec než režisér. Rukopis Petr Hapky je krásně rozpoznatelný. Při sledování titulků jsem si říkala, jestli jsem to uhádla správně. ()

Reklama

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Mám k tomuhle filmu mírně sentimentální vztah, protože jsem běhal v komparzu mezi dětmi, nadšeně vítajícími prázdniny, a za jedno odpoledne si tak vydělal 150 Kčs. Neskutečná suma pro desetiletého kluka. Nikdy jsem se ale v té scéně nenašel, asi mně vystřihli:-) No, jinak je to film pro děti, který značně zastaral. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Až hystericky opatrná normalizační kultura se v osmdesátkách pomalu převalila v unavenou perestrojku, kdy si pionýři hráli na dávno zapomenuté skauty a Husákovy děti si dnes můžou zavzpomínat na idylické doby tehdejšího dětství bez sociálních sítí. Mrkáček Čiko není nejlepším filmem specialistky na dětský film Plívové a dvojník Tomáše Holého Jakub Štěpán, dle mého ovšem Tomášem dabovaný, jako rozverný uličník taky nepůsobí bůhvíjak skvěle a o dřevěném blonďáčkovi Filipu Menzlovi v hlavní roli pak ani nemluvím, Elektronek hadra (pamětníci mi dají za pravdu). Ovšem zbytek dětského ansámblu, Nesvadba, mladá a krásná Peňázová a hajný Puštík Pavel Nový jsou docela fajn a lokace u hradu Rotštejna nemají chybu. U mě dobrý a moc příjemný filmový vzpomínání na doby, které jsem sám prožil. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

No tak tento film by urcite nemal klesnut pod 60% lebo ako podpriemerny mi rozhodne neprisiel. Nadherne horske exteriery, vyborna Hapkova hudba, poeticka kamera, prijemna oddychova atmosfera, kratka stopaz. Pribehovo to sice nie je ziadna slava ale prepracovany scenar od taboroveho rodinneho filmu ani necakam. 65% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Plemeno psa, hrající ve filmu, je briard. (JenTak)
  • Filmovanie prebiehalo v Liberci, Mnichovom Hradišti, Rotštejne a na Hrubej Skále. (dyfur)

Reklama

Reklama