Reklama

Reklama

Taylor Swift - Look What You Made Me Do

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 2017, 4:15 min

Recenze (9)

Lyli 

všechny recenze uživatele

Taylorka. Moje oblíbená blondýna, a tenhle klip se jí povedl. Je to přesně ten trhák, co popová diva potřebuje, než vydá novou desku. Koho by to štvalo? Tak to přece je, a ona to zvládá skvěle. Image naštvané holky je fajn, i když realita bude někde jinde. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Úvod bravúrny, zvyšok preplácané pózerstvo s nejakou myšlienkou ( v dnešnej dobe pokrytecky predhadzujúcu publiku ). Ale formálne újde. ()

Reklama

Galerie (2)

Zajímavosti (17)

  • Pohřbívaná Taylor Swift, která leží ve videoklipu v hrobě, má na sobě stejné šaty od návrháře Oscara de la Renta, které na sobě měla na Met Gala 2014. (hansel97)
  • V úvodní scéně videoklipu zabírající shora temnou krajinu tvoří náhrobky na hřbitově písmena T a S, tedy iniciály Taylor Swift. (hansel97)
  • V scéně, kdy sedí na trůnu, zpívá Taylor Swift: „I've got a list of names and yours is in red, underlined / I check it once, then I check it twice, oh!“ Tedy česky „Mám seznam jmen a v něm je to tvé červeně podtržené, škrtnu ho jednou, škrtnu ho dvakrát!“ Jedná se o odkaz na komedii Protivný sprostý holky (2004) a „burn book“ z tohoto filmu, kam Plastics zapisovaly jména svých nepřátel. Ve filmu identicky zapisuje do knihy Regina George (Rachel McAdams) své vlastní jméno, které napíše v červené a podtrhne, za což na oko viní Cady (Lindsay Lohan). Dále tato část textu odkazuje na její svár s Katy Perry, která v roce 2014 tweetla evidentně o Taylor: „Pozor na Reginu George v beránčím rouše. (hansel97)

Reklama

Reklama