Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dětská komedie pojednává o partě podnikavých vesnických kluků a také o jednom obětavém otci, který chce vybudovat opravdové fotbalové družstvo, dokonce i na úkor rodiny. Spatříme však i odvrácenou stránku sportovního zaujetí mimo záři reflektorů: nejen předčasnou pýchu úspěšných hráčů, ale také chování podnapilých fanoušků, kteří porušují veškerá pravidla společenského soužití. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Příjemná letní věc. Takový ten dětský film o partě dětí v létě, zde fotbalistů na venkově. Na rozdíl od ostatních má hlubší myšlenku a to se mi líbilo. I já znám jednoho takového chlapíka, který by pro ten ,,svůj'' sport obětoval cokoliv. Věnuje se s neskutečnou trpělivostí malým prckům, připravuje si z nich členskou základnu pro žáky, maká na hřišti jako údržbář, trénuje starší... Vše zadarmo, jen pro ten sport a jen pro to aby ti malí nedřepěli doma u počítačů a beden a snad pro ten vnitřní pocit dobře vykonaného díla... Když mu jako rodiče nutíme na konci sezóny dárkový koš, kroutí se jak pomlázka. Pavel Nový tu hraje právě takového člověka. * * * ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já bych ty kluky dal do repre a Novýho nechal trénovat místo DeBílka a pokud by naše fotbal repre měla úroveň minimálně jako tenhle film, tedy klasický průměr bylo by tak o tři třídy výš než jakou úroveň mé teď. Tohle je klasická letní sušenka, když je čas a chuť dá se v pohodě schroupat. Hlavně holčíčí akce kdy kluky v tom křoví zaházely hovnama a dalším sajratem byla hodně inspirativní pokud se jedná o myšlenku co bude dělat až mě před volbama osloví politici. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ty Ondro, nevyvádíš ty nějaký hlouposti ?? Máma si na tebe stěžovala !!" - "No, na tebe si stěžovala taky, tati !! Že jsi buď v kabinách nebo na tréninku !!" ;) ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že v československém filmu se udělalo hodně práce v oblasti žánru pro děti. Některé filmy jsou dobré, jiné blbé, hlavně se v nich ale dost řve. A chcete-li jeden z nejuječenějších, tak Vyhrávat potichu je správná volba. Príma je tady akorát Lenka Termerová a desetiletý Fíďa Blažek už tady má našlápnuto k image sexuálního idolu. Jinak se tu ale vůbec nic neděje. Teda krom fotbalu a ten mě nezajímá. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se vrátila do svého dětství a byl to návrat moc příjemný. Taky jsme měli takovou partu a přísahali na zlatý míč. Na mě bohužel přívěsek s míčkem nezbyl, tak jsem bráchovi šíleně záviděla. Tenkrát to prostě byla jiná doba než dnes. Nechci ani vědět koho dnešní děti napodobují a koho si berou za vzory. Parta vesnických děcek to určitě nebude. Vesnický fotbal je prostě jiné kafe. Stále se nechávám strhávat jeho atmosférou. Lenka Termerová to jako opečovávatelka bandy chlapů neměla vůbec jednoduché. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hlavní dojem ze snímku je neustálý řev. Řvou děti doma, děti na hřišti a dospělí všude. 1) Organizované emoce, jak je předvádí film, mi připomínají raná léta budování socialismu._____ 2) Zaujali mě 11letý debutant Filip Blažek (starší bratr Honza Šedivý) a ještě více Filip Železný (mladší bratr Ondra)._____ 3) Film by nebyl špatný, ale hvězdičku odnímám za to neustálé hysterické řvaní. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

První půlka vypadala dobře. Mělo to - na dětský film z 80' - docela šmrnc, bylo to hezky zahrané a dokonce se i otevřelo zajímavé téma ztráty otce jako dětského idolu. Ale v půlce se to nějak rozklížilo, spousta prostoru byla věnována relativně nezajímavým věcem (past na Hrušínského, krávy, lov ryby...) a to skutečně zajímavé rodinné téma nějak zmizelo do vzduchoprázdna. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Příběhově průměr, byť se mi líbila ta atmosféra dětského léta na venkově. Toho, že se děti nebojí prasat, krav ani bláta. :-) A hodně to vyzdvihují hláškující herci....Křiváček, Hrušínský, Kuželka. "Kdyby nežvanili a šli radši sbírat." "Prasátka, vy svině moje..." "Pivo je rodný bratr mlíka!" ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Taky jsem hrával fotbal, ale takové ptákoviny jsme tedy nevyváděl. A možná proto jsem to taky nedotáhl ani do dorostu... :-) Zdálo se mi, že je hodně znát rukopis režisérky - celé je to v takovém ženském pohledu. A mnohdy je to úplně špatně. Naštěstí paní režisérka našla i jiná témata a následující filmy o nich se jí povedly mnohem lépe. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Ujecenej film pro deti a mladez, a verim, ze detem se to libit muze/mohlo. Film je udelanej pekne, a da se na nej koukat s nemalou nostalgii a uplne bez problemu. Pribeh se toci kolem party deti a vesnickeho fotbalu. Dvojka rodicu Termerova a Novy je bezva. :) ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Pavel Novy ve sve dalsi kladne roli. Trochu mi svou postavou a charakterem pripomina hrazneho Palyzu z Velkeho sedla.Trava na venkovskem fotbalovem hriste je hrozna,take muzeme spatrit klasicke rozhodci v cernem s bilymi limecky. "Prisaham vlastni krvi na Zlaty mic.." ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Takové Proč z pohledu amatérských fotbalistů, chtělo by se říci. Od Pavla Nového dokonce bylo k vidění herectví. ()

Chandell 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý, jak vypadá zfilmovaná verze knihy, kterou jsem dostal snad někdy ve 3.třídě za vzorné chování a kterou jsem měl hodně rád (Jan Krůta - Jeho veličenstvo míč, podle roku vydání byl ale zřejmě dřív scénář). Snímek o partičce vesnických (nejen) kluků, pro které fotbal znamená tolik, že založí tajné bratrstvo, jehož cílem je (nejen) pomstít potupu svého trenéra - tatínka hlavních dvou postav. No, kniha byla lepší, nicméně za maminku Lenku Termerovou (kterou jsem si přesně takhle představoval) a za nostalgii hodnotím tak, jak hodnotím … “… chlap góly do prázdné branky nedává …“ ()

Luisis 

všechny recenze uživatele

Ještě do dnešního dne jsem myslel, že znám převážnou většinu českých filmů ze 70-80 let.OMYL.Tenhle snímek jsem viděl dnes v TV poprvé a totálně mě rozsekal.Skvělá jízda od začátku až do konce.Připisuji si ho do své České TOP10 a dávám - 85% ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Asi nejhorší film pro děti, jaký jsem kdy viděl. Uplně nesmyslné scény s pouštěním prasat, krav, propichováním míčů atd. ()

Reklama

Reklama