Reklama

Reklama

Štěpec

(TV film)
  • angličtina Stepec (festivalový název)

Obsahy(1)

Dokumentární portrét tenisty Radka Štěpánka, který sleduje jeho souboje na tenisových kurtech a zároveň nahlédne i do soukromí této mimořádné osobnosti. Radek Štěpánek, výjimečný tenista, výjimečný člověk. Tak o něm hovoří každý, kdo ho zná. Již dnes o něm lze mluvit jako o legendě. V žebříčku ATP byl v první desítce, vyhrál pět turnajů ATP, šestnáct ve čtyřhře, triumfoval na Australian Open i US Open. Dvakrát se stal vítězem Davisova poháru. Zajímavý je i jeho osobní život, do kterého nás nechal nahlédnout. Žil se světovou tenisovou jedničkou Martinou Hingisovou, s Nicole Vajdišovou, svého času sedmou hráčkou světa byl tři roky ženatý a po rozvodu navázal vztah s českou jedničkou a druhou hráčkou světa Petrou Kvitovou. Jaké to je žít se ženami, které také jezdí po turnajích a mají kolem sebe týmy lidí, které je chrání před okolím? Radek má po světě řadu kamarádů. V dokumentu o něm promluví Petr Čech, Pavel Nedvěd i Jaromír Jágr. Začínali jsme s ním točit v roce 2014, když si při zápase v Paříži zranil záda a sledovali jsme jeho postupný návrat zpátky do tenisového světa. Radka opouštíme ve chvíli, kdy v březnu 2017 podstoupil operaci bederní páteře. Zda opět nastoupí se lvíčkem na dresu při Davisově poháru v Nizozemsku, uvidíme letos v září. (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Asi otázka vkusu, ale já osobně nechápu, proč se točí takovéhle hodinové štěky a výňatky ze života. V obsahu se pompézně píše o legendě a já dostanu tři rozchody, pár pokojů po hotelích a salátovou mísu. Ten obsah sám o sobě mi toho o Radkovi řekne víc a nemusím trávit hodinu u televize. Za sebe bych tedy prosil točit o sportovcích až po uzavření kariéry a nevynechávat. Děkuji. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

ČT2 HD - Ale jo, dobrý dokument. Sice na tenis moc nekoukám, ale zpracováno to bylo poutavě. Dokonce jsem si říkal, jak Radek mluví poměrně sofistikovaně, nezadrhává se, neopakuje se, neříká "ale jak říkám" nebo "tak určitě". Dosud na mě působil trochu jednoduše, ale nyní mám na něj úplně jiný pohled. 70% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jak se to vezme. Na jednu stranu jde o živý dokumentárním způsobem udělaný pohled na našeho vynikajícího tenistu, na druhou stranu jde o dokument, který nám přiblíží pouze malinkou část jeho profesního i osobního života. Otázkou je, co si autorka dokumentu dala za úkol a jak chtěla Štěpánka veřejnosti představit. Osobně si myslím, že dokument zůstal někde na půli cestě, rozhodně se povedlo Radka přiblížit více z dnešního pohledu, já bych ovšem více stál o historii. Ale i tak rozhodně průměr, který potěší všechny fanoušky českého tenisu. Hudba: Eva Javůrková ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Dokument celkem o hovne. O nejaky bezprostrednosti se neda vubec mluvit. Prijde mi, ze Stepec je v prvni rade dobrej herec, ale nejsem si vubec jistej, jestli se mu da verit aspon polovina z toho, co v dokumentu zaznelo. Jako sobe rovne zeny bere patrne jenom tenistky, ale jinak jsme se z jeho soukromi nedozvedeli vubec nic. Soumen a hecir v DC vybornej, jeho tenis cloveka bavi (narozdil od Berchycha), ale na pivu bych si s nim asi nemel co rict. Tihle lidi jsou uplne jinde a tu snahu o "lidovost" jim nezere ani moje baba. ()

joshula 

všechny recenze uživatele

Konečně někdo z českých top sportovců co se nebojí prozradit něco ze svého tréninku i soukromí. A to vše na kameru! Ještě to vydat knižně a bylo by to ideální! ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Štěpec byl pro mě vždycky hlavně šoumen a zapálený daviscupový reprezentant. Díky tomuhle dokumentu ho mám ještě o chlup radši, vypadá to na velkého sympaťáka. No a navíc se tady člověk dozví i dost i českých tenistkách. Fain strávená hoďka. ()

syphonn 

všechny recenze uživatele

Příliš plitké na to, aby bylo naplno ukázáno, jaká je Radek osobnost, jeho charakter a obrovské vlastenectvi. Myslím, že by si zasloužil dokument s mnohem větší hloubkou. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nevím, ale za mne strašně strojené. Posezení nad rýží u maminky, hovor s Daviscupovým kapitánem Navrátilem...."Štěpec" se, na rozdíl od jeho mnohem úspěšnějšího týmové kolegy Berdycha, stal populární především díky svojí bezprostřednosti, ala tady působí jako špatný herec se špatným scénářem.Vím, že většinu "tuzemáků" si Štěpánek omotal kolem prstu svou hrou na patriota, který byl šel za svou vlast položit život na barikády...já mu to nikdy nežral, ale i tak jsem o jeho medailonku čekal větší kabaret. ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Oslavná óda na Radečka. Zajímavé je, že Štěpcovi na rozdíl od Jágra nikdo nevyčítá, že neodešel na vrcholu. ()

Douglas. 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře a příjemně zpracovaný dokument o jednom z nejúspěšnějších českých sportovců, kde se nahlíželo do soukromého života. Vystupují zde i další známí čeští sportovci jako je Tomáš Berdych, Petr Čech, Jaromír Jágr, Pavel Nedvěd a další... Trochu škoda že tam radši nebylo více informací o sportovní kariéře než podrobné pitvání vztahů, ale jinak dokonalé. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Slušně sestavená výpověď a koláž názorů na sportovního šoumena Štěpánka......O tomhle bouřlivákovi a upřímném obyčejném klukovi ze severní Moravy, který má srdce na dlani, asi o moc lepší dokument nemohl vzniknout. ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele

Štěpánek je, na rozdíl od ubulence Berdycha, srdcař. Stopař bezvadnej. Bych nečekal – štědrej kluk ten náš DC vítěz. Zas vztahy, nepochopíš… „Jak ‚taky‘ ??“ Česká DC kabina nikdy nezklame. Chceme nebo nechceme? Nechceme! Část k prdu – bla…bla…bla… Méďa tuhle část dokumentu zachránil. By člověk neřek jaká alchymie je udělat pitomý vložky do bot… „Plácačka?“ Je to živel! Ty housle! Blb Berdych snad neumí anglicky… 2012 – Už jenom v televizi to bylo nezapomenutelný finále. 80 a Italové… Italové byli dycky hlupáci. No jo, Péťa nemohl chybět. Pobavila mě ta Štěpánkova Chelsea výbava. Ta skleněná raketa! „začal jsem tahat raketu…“ Jo, podle fotek je hodně po tátovi. Mikrosázky pobavily: „Ty dáváš deset? A těch 10 co ti dal von, tak ty měly bejt moje.“ Rosol to zabil: „Se domluvte. Mě to je jedno.“ Pohár, jméno, vlajka – to muselo stát prachů… Prostě unikát. A Štěpánek? Showman. Jen je škoda, že nezazněla zmínka o medaili z Ria. ()

Reklama

Reklama