Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím!

  • USA Airplane! (více)
Trailer

Obsahy(1)

V letadle směřujícím z Los Angeles do Chicaga je většina cestujících i řídící posádky nečekaně postižena silnou žaludeční nevolností. Všechno nasvědčuje tomu, že blížící se katastrofu letounu už nemůže vůbec nic odvrátit. Ironií osudu se v poslední okamžik řízení letadla ujímá bývalý námořní pilot Ted Striker. Ten sice umí ovládat řízení, ale sám je poněkud "nespolehlivý", protože několik let trpěl psychickými poruchami. A tak vlastně není příliš podivné, že v této extrémní situaci jedná zcela nepředvídatelným způsobem... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Bohužel, prakticky všichni známe "Připoutejte se, prosím" s českým dabingem, který, ač je dost povedený, už z principu nemůže většinu humoru zprostředkovat (například v pilotní kabině -- Kapitán Oveur a pilot Roger -- kdo tomu teď rozumí, možná se culí už teď, kdo ne, nechápe a nejde to "vysvětlit" v plné rychlosti dialogů ve filmu)... Takže s českým dabingem si klidně odečtěte hvězdičku :-( ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Stále svěží a vtipná parodie s řadou geniálních gagů a slovních hříček (bohužel často dabingem zabitých), brilantně se vyhýbající trapnostem a křečovitosti v níž uvízly pozdější filmů tohoto specifického subžánru. Co by za to dnešní filmaři dali, kdyby se jim podařilo natočit něco alespoň z poloviny tak skvělého zábavného. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že mnou splnená podmienka zhliadnutia takmer všetkých filmov, ktoré tento film parodoval, bude veľkou devízou, ale až taký efekt to neprinieslo. Spŕška vtipov a hlavne ich intenzita sa podobá razancii Troškovej Kameňákovskej série, našťastie vo väčšine prípadoch s oveľa trefnejšou pointou. Zasmial som sa párkrát, usmieval som sa stále. Takže asi toľko. Podľa tejto šablóny by sa mali riadiť dnešné paródie, teda ak ich tak vôbec ešte možno nazvať. 70%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dneska uz kultovni parodie ma bohuzel jeden zasadni problem, zestarla. Ne ze by vtipy nebavily, navic celej dej je parodii na katastroficky filmy o letadlu v problemech, ale proste vtipu tu neni tolik, aby se clovek bavil celou dobu, nektery uz proste jen tak vysumi do ztracena a sem tam je naky hluchy misto. Nicmene jsou tu sympaticky herci a pak tu jsou v ty dobe komedialni extra machri Nielsen a Bridges, ktery ale bohuzel nedostali vic prostoru. Takze celkove povedena parodie, ale bohuzel dneska uz to nebavi celou dobu, ale jen misty. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Na svoju dobu vynikajúca paródia, ktorá je skvelá aj dnes, pretože nestráca na aktuálnosti - zdá sa totiž, že predbehla svoju dobu parodovaním filmových klišé, ktoré sa používali aj po jej vzniku. Iste, vzhľadom na tempo, na ktoré je zvyknutý súčasný divák, má Airplane! svoje hluché miesta. Ale určite položila základy absurdnej situačnej i konverzačnej komiky a asi by bez nej neboli vznikli také perly medzi paródiami ako Hot Shots! alebo niektoré Nielsenovky...alebo by neboli také dobré :-) ()

Galerie (127)

Zajímavosti (62)

  • Havárie letadla, které vlétne do haly, paroduje filmy Stříbrný blesk (1976) a To je bláznivý svět (1963). Otázka „Joey, byl jsi někdy v tureckém vězení?“ je pak odkaz na snímek Půlnoční expres (1976). Scéna, kdy příjíždějí zásahová vozidla ambulance a hasíčů na ranvej, připomíná sekvenci filmu s Rozbouřené nebe (1954), naproti tomu zde se scéna začne do více komické absurdní situace, kdy na ranvej přijíždí čím dál tím více bizarnější vozidlo, jenž se připojují k "záchraně". (SeanBean)
  • Postava doktora Rumacka (Leslie Nielsen) byla pojmenována podle souseda bratří Zuckerových, doktoru Barrym Rumackovi, uznávaném odborníkovi na jedy. (Cheeker)

Související novinky

Bláznivá střela se vrátí

Bláznivá střela se vrátí

16.12.2013

A možná z ní bude něco jako Bláznivá pařba. Hollywoodu nestačil nový (strašný) Růžový panter, teď plánuje zmodernizovanou verzi další kultovní policejní parodie. Bláznivá střela se poprvé na plátnech… (více)

Reklama

Reklama