Reklama

Reklama

V lednu roku 2009 se svět stal svědkem „zázraku na řece Hudson", když kapitán „Sully" Sullenberger (Tom Hanks) nouzově přistál s poškozeným letadlem na ledových vodách řeky Hudson a zachránil tak život 155 pasažérů na palubě letadla. Přestože veřejnost a média mluvila o ojedinělém činu dokazujícím jeho letecké dovednosti, probíhající vyšetřování hrozilo zničit jeho pověst a kariéru. (Freeman Ent.)

(více)

Diskuze

mazinho

mazinho (hodnocení, recenze)

Hodně dobrý film, ale hodně podobný filmu Flight, který byl podle mého názoru lepší.

Queb

Queb (hodnocení, recenze)

no mě právě přijde, že při takovým velikým počtu letů co denně lítají, tak že je docela velká šance, že nějaký ty střety s ptákama musí být více či méně docela pravidelný.... ale asi tam záleží nejvíc na velikosti těch ptáků no, nějaký malý ten motor asi nepoškodí vůbec.... ale i tak by mě zajímalo(nějaká statistika) jak často se stane že nějaký letadlo potká nějaký ptáky(jedno jaký)... prostě celkově....  a ať je tam ta šance na poškození motorů a případnou havárii sebemenší, tak nějak nebezpečný a nějaký rizika tam asi sou, viz tenhle případ, kdy na to mohli úplně klidně doplatit skoro všichni z toho letu.... roto mi přijde divný, že tam před ty motory nedají nějaký bezpečnostní opatření.... a tak trochu i z hlediska těch ptáků, kolik by jich to mohlo zachránit.... :-)

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

jo, dokud nedojde k tomu, že se velké hejno ptáků (a to hlavně těch větších, jako byly tyto kanadské husy) nedokáže vyhnout motoru/motorům, tak je to většinou v pohodě. Teda pro ty dotyčné ptáky to v pohodě není, ptáčkové jsou na kaši tak jako tak.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Queb

Jednoduchá logická úvaha. 100 000 letů denně a minimum nehod způsobených srážkou s hejnem. Buďto dochází ke srážkám naprosto výjimečně (viz letadlo z tohoto filmu), nebo častěji, ale naprosto výjimečně to vede k nehodě nebo potenciální nehodě.

Queb

Queb (hodnocení, recenze)

jinak film super... matně jsme si vzpomněl že jsem o tom něco ve zprávách zaslech v tom roce 2009 co se to stalo... ale jinak jsem o tom nevěděl vcelku nic... a tenhle film myslím super, i z hlediska toho "dokumentaristickýho", tak i filmovýho....

Queb

Queb (hodnocení, recenze)

vyzná se tady někdo v letadlech...? :-)

je mi jasný že se to tak stalo i v reálu, ale přišlo mi divný že z hlediska bezpečnosti létání stačí, aby letadlo potkalo hejno ptáků a v rámci toho může klidně i havarovat... proto mě hned napadlo vzhledem k tomu kolik v dnešní době létá letadel (našel jsem že to může být cca až 100 tisíc letů denně)... což je prostě šílenej počet, tak to by se přece muselo stávat docela pravidelně, že se s těma ptákama ty letadla srážet občas asi budou né...? spíš mě napadlo, že je divný, že to nemají nějak vošéfený bezpečnostně, třeba z tý přední strany před motorama něco jako síť/mříž, která by zabránila tomu aby motor natáhl ty ptáky...

na příspěvěk reagoval Castrator

Huntellar

Huntellar (hodnocení, recenze)

To je pičovina borec přistane,všechny zachrání a ještě ho za to soudí jak největšího krimoša pěkná blbost 

na příspěvěk reagoval mm13, Martin741

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Lacike

Jsme rozdílní v tom jak přistupujeme k utváření hodnocení, no. :)

Ty a Waco a spol. jedete od nuly nahoru, já jedu z maxima dolů.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Na Sullym nemohu najít nic, co by ho shazovalo do průměru. Ale taky nic, co by mu vysloužilo plný počet. Takže čistý 4/5 :)

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

3ds

Ja si myslim, ze kdejaky dokument je lepsi ako ten film.

Jedna vec je, co ti ludia dokazali a druha, ci film o nich za nieco stoji.

A Sully je priemer.

3ds

3ds (hodnocení, recenze)

Prave som to dopozeral... Sice tie efekty mohli dotiahnut na trochu lepsiu uroven, filmu napriek tomu davam 5 hviezdiciek. Tu ani netrebaba hladiet na vykon hercov, strih, reziu, hudbu a podobne, ale na to co ti ludia v skutocnosti dokazali. Je to naozaj zazrak.

na příspěvěk reagoval Lacike

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Bluntman dal 5 aj kadejakym kravinam ... takze jeho hodnotenie beriem asi tak ako Shadwella - proste prechytrale tlchuby ktore rady kecaju o filmovej teorii  ...... tych dvoch extra nemam rad 

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

No mít místo v oblíbencích, tak Blunta si tam přidám. On je opak mě co se hodnocení týče, takže se jím při rozhodování jít či nejít do kina můžu i řídit a už to párkrát zafungovalo :-) Proč by tu byli všichni divní? to jsem si myslel, když jsem tu začínal, ale pochopil jsem už, že ten divnej jsem tu já, ale nevadí :-)

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

S kámošem sotkem chodí Wáca klábosit do hospy o Kastrátovi, ale neproberou tento film, že se tady Wáca pořád takhle blbě ptá a nad něčím podivuje? Zvláštní, že.

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Lacike

Takže vždycky když jede za Putinem nebo Lukašenkem, tak to vezme přes tebe? No to chápu, to bych taky neodolal :-)

na příspěvěk reagoval Lacike

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Mna chodi domov prosit Seagal zakazdym, ked vyjde jeho novy hit, aby som si ho konecne pozrel.

Tak to nevydrzim a vyhoviem mu.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Místo padesáti otázek a diskutování o filmu Let, o kterém se diskutuje v diskuzi k filmu Let (překvapivě) by se mohl podívat na ten rip a přestat zasírat diskuzi. Ale to on ne, není to stalkerská špína a off-topic a spam mu jsou proti srsti.

Já se bavím:-)

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Přiznám se, že já žádnej dokument o tomhle konkrétním případu opravdu neviděl. Tak tím líp pro mě ne? I když tuším jak to asi nakonec celý dopadlo :-)

Související novinky

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

19.04.2019

88letý legendární herec a režisér Clint Eastwood (Pašerák, Americký sniper) do důchodu rozhodně nespěchá. Momentálně totiž krouží kolem projektu The Ballad of Richard Jewell, který by mohl natočil… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama