Reklama

Reklama

V lednu roku 2009 se svět stal svědkem „zázraku na řece Hudson", když kapitán „Sully" Sullenberger (Tom Hanks) nouzově přistál s poškozeným letadlem na ledových vodách řeky Hudson a zachránil tak život 155 pasažérů na palubě letadla. Přestože veřejnost a média mluvila o ojedinělém činu dokazujícím jeho letecké dovednosti, probíhající vyšetřování hrozilo zničit jeho pověst a kariéru. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (915)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Sázka na jistotu. Jména jako Tom Hanks nebo Clint Eastwood ani zklamat neumí a když se přidá příběh podle skutečné události, tak je postaráno i o emoce. Zadařilo se a já jsem spokojenej s tím, co jsem právě viděl. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

REÁLNÉ drama muže, který prokázal téměř neuvěřitelnou duchapřítomnost, chladnokrevnost a profesionalitu, když na sebe vzal tíhu rozhodnutí ... a zachránil tak životy pasažérů i členů posádky letu US Airways č. 1549. Leč nezachránil LETADLO, tudíž způsobil letecké společnosti ZTRÁTU, a něco takového se jen tak nepromíjí. Neboť takový Airbus A-320 si jen tak za babku někde na tržišti nekoupíte. Naštěstí je tu cosi jako Svatá inkvizice 21. století, která hodlá do všech detailů prozkoumat, vyhodnotit - a ZPOCHYBNIT kapitánův odvážný čin i kapitána samotného ... nejlépe tak, aby si od něho ani pověstný pes pověstnou kůrku nevzal. Zdali uspěla, na to se můžete podívat ... v příběhu, který je nanejvýš poutavou a atmosférickou rekonstrukcí zázraku, který zažila řeka Hudson patnáctého dne roku 2009. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Pekný životopisný film. Výrobné hodnoty sú vysoké. Je to krásne natočené s dobrým využitím lokácií. Eastwoodova réžia je inteligentná a obdivuhodne zdržanlivá. Hudobná partitúra nie je najnezabudnuteľnejšia, no aj tak sa veľmi dobre hodí k tónu filmu. 8/10 ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Solidní Eastwoodova režie a solidní Hanks. Žádné zbytečné odbočky. Jen postupně dávkovaný pád letadla a jeho vyšetřování. Délka úplně akorát a tedy solidních 8/10. Akorát jsem byl zaskočen, že je už to vlastně přes 7 let od události. Ten čas ale běží. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Proč bych neměl hodnotit film o kapitánu Sullymu plnou palbou, když se mi tak líbil? Protože ve mě silně žije ten moment překvapení z roku 2009 a momenty obdivu, kdy se k tomu tu a tam někdo vracel a jak jsem stárnul o těch pár dalších měsíců, tak jsem si uvědomoval více tu špičkovou profesionalitu a Eastwood to přesně na tomhle postavil a jsem rád. Jenže Clint taky film zatížil schématickými postavami ve vyšetřovací komisi a naivní historkou o objevení lidského faktoru v baru a navíc to stříhal netrpělivě a vůbec, mě to párkrát štvalo, že film nemá více trpělivosti a invence u více scén. Celé to bylo hodně polopaticky. Ve finále fakt pět hvězd nedám, i když to pecka je. Nejde jen tlačit na patos a patriotismus a myslet si, že projde každý hollywoodský trik na nenáročného diváka. Let č. 93 je o ligu výš, no Tom Hanks už je legenda. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočená pocta jednomu profesionálovi. Nic víc, nic míň. Samotná rekonstrukce nouzového přistání funguje skvěle a je napěchována emocemi, ale všechno to následné vyšetřování je dost uměle nadopováno stereoidy. Už můj milovaný románový hrdina Jack Aubrey se za napoleonských válek bál tohoto tradičního vyšetřování po ztrátě lodi, protože mohlo zničit jeho kariéru. Je to tedy nepříjemná, ale nutná součást života kapitánů, ať už lodí, či letadel, a oni s ním musí počítat. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Neskutečné co dokáže natočit 86letý Clint Eastwood. Sully má drajv, emoce, napětí a zaobírá se jenom tím podstatným, a to je dobře! Tom Hanks je opět perfektní, 5 hvězd. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Eastwood je frajer točí to co má rád. Sully je film, kde šlape všechno jako hodinky a zaslouží ho vidět na velkém platně ve filmu nechybí napětí ,emoce,dobře zvládnuté je i vyšetřování a závěrečná simulace nehody. Excelentní režie, kamera, střih. Příběh se zdá na skoro 100 minutovou stopáž pro běžného diváka vcelku nezajímavý, délka filmu je ale naprosto ideální a ani chvilku jsem se nenudil nebo necítil, že už se v něm něco moc opakuje. Herecké kvality Toma Hankse netřeba zmiňovat. Příjemné překvapení a velká spokojenost. ()

E=mc2 

všechny recenze uživatele

Výborný Hanks. Zručná réžia. 5* ide hlavne Sullymu! Big respect a veľká pokora. Minimalistický film, ktorý ide priamo k veci. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Když už jsem si myslel, že v roce 2016 nebude moc příležitostí udělit 5*, tak přišel film Sully a já mu musim dát plnej počet.. je to spíš slabších pět hvězdiček, ale je to filmařina která se nevidí zase tak často.. mam rád filmy o hrdinech a když v něm hraje hlavní roli Tom Hanks, režíruje to Clint Eastwood tak je to kvalita o který nemá smysl diskutovat.. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Páni režiséri nad 80rokov, berte si príklad! Perlička: všimnite si na Times Square pútač na Clintove Gran Torino, práve vtedy totiž bežal v kinách. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Síce som ešte nevzhliadol Edgara, či Jersey Boys, pre mňa sa ale potvrdzuje, že čím abmicióznejší Clint, tým menší zážitok. Už len predchádzajúci Sniper bol toho celkom jednoznačným dôkazom. Po remeselnej stránke sa asi vytýkať nedá nič, ale čo z toho, keď to šialene nebaví, lebo vieš, že týpka vyznamenajú, pridajú skutočné zábery, dokonca jeho osobne, v záverečných titulkoch vzdajú úctu všetkým prítomným záchranárom... Ono je to krásny príbeh číreho (kolektívneho) hrdinstva, pre ktoré by sa tie filmy sakra točiť mali. A v zásade ma teší, že sa tento konkrétny môže tešiť takému úspechu. Mňa už len proste táto šablóna skrátka už asi nebaví. Skôr by som uvítal niečo komornejšie typu Gran Torino... V tom je u mňa varený/pečený. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Sully má silný příběh je výborně natočen, ale co z toho když mě to něják neuhranulo. Je to takové celé nezáživné a ikdyž jsem to tak něják čekal docela mě toto překvapilo. Škoda. ( 30.12.16/PC ) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood pevně třímá v ruce americký prapor a točí své vlastenecké filmy. Někdo to dělat musí a kdo jiný než on. Navzdory příliš mnoha emocím a vlasteneckým klišé je tohle drama docela slušné, zvláště díky Tomu Hanksovi, bez nějž by se asi utopilo v patosu. Takto ale sledujeme souboj člověka s komisí, boj o pověst, čest a existenci člověka, který létal 40 let a v závěru jeho kariéry ho vyšetřují kvůli zanedbání povinností. Jak snadné je někoho zničit. 70% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Sully Sully, no povedlo se mu to náramně s tím přistáním... ale že bych o tom potřeboval vidět film? Možná dokumentární, to jo, ale tohle mi jako Eastwoodův celovečerák přišlo dost zbytečný. Našlo se tam několik dost trapnejch nebo otravnejch momentů - třeba objímání a vyzdvihování jeho hrdinství nebo naprosto nezajímavé osudy pasažérů, po kterejch mi je prd. Taky ty jeho pochybnosti a pocity tam nemusely být a telefonáty s manželkou taky o ničem (mimochodem divím se schopnostem někoho, kdo dokáže vybírat naprosto nesympatické herečky). Když tohle všechno dám pryč, zůstane tam jen to vyšetřování a okolnosti nehody. A to by tím pádem klidně mohl být dokument. Prostě Hanks neukázal nic zvláštního a celej ten medializovanej příběh, o kterým jsem nikdy předtím neslyšel, mě nějak zvlášť neuchvátil... Být američan, možná na to budu mít jinej pohled. Škoda, Clinte. ()

bk81 

všechny recenze uživatele

Dobré, ale spíš víc oceňuji skutečný čin než koukání na tento příběh. Ale dívalo se na to dobře. Jen nic víc, co by mě úplně dostalo. ()

Související novinky

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

19.04.2019

88letý legendární herec a režisér Clint Eastwood (Pašerák, Americký sniper) do důchodu rozhodně nespěchá. Momentálně totiž krouží kolem projektu The Ballad of Richard Jewell, který by mohl natočil… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama