Reklama

Reklama

V lednu roku 2009 se svět stal svědkem „zázraku na řece Hudson", když kapitán „Sully" Sullenberger (Tom Hanks) nouzově přistál s poškozeným letadlem na ledových vodách řeky Hudson a zachránil tak život 155 pasažérů na palubě letadla. Přestože veřejnost a média mluvila o ojedinělém činu dokazujícím jeho letecké dovednosti, probíhající vyšetřování hrozilo zničit jeho pověst a kariéru. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (916)

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood odvyprávěl skutečný příběh, obsadil Toma Hankse, přinutil ho NEbulet a je to skvělej film!. I z pohledu ATCo je to docela přesný, jenom nějak tvůrci pozapomněli či odignorovali ten zmatek v callsignu a to, že řlp poslední zprávu o úmyslu přistát do Hudsonu přeslechl a potvrzovala mu ji posádka jiného letu. A ten jeden chybnej záběr na údajně A320 US Airways s motory IAE2500 jim odpustím. Nečekal jsem to, ale dávám 100%. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Nesmírně lidsky, uvěřitelně a technicky dokonale zpracovaný příběh o zázraku na řece Hudson. Eastwoodovi se tohle opravdu povedlo. Sully je filmem, který si na nic nehraje, pouze věrohodně a poutavě vypráví o odvrácené katastrofě. Velice zdařilé je střídání skutečného popisu události s probíhajícím vyšetřováním. Ani vypjaté pasáže přitom nehrají zbytečně na city, přesto dokáží vyvolat potřebné emoce. Nemám co vytknout - výborný snímek. ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Ukázka ukázkového filmařství aneb jak z dvouminutové příhody udělat celovečerní film. Být to o pár minut delší, už je to zbytečné. Být to o pár minut kratší, už tam nebude řečeno vše podstatné. Navíc všichni ví, jak to dopadne a i přesto člověk prožívá drama každého nám palubě - i toho blbečka, co se rozhodl uplavat. To bude asi tím, že hlavní roli má jeden docela dobrý herec a režíruje to jeden docela dobrý režisér... ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tleskám Clintu Eastwoodovi, opravdu tleskám! V podstatě od roku 2003 a jeho Tajemné řeky točí jeden skvost za druhým (s jednou výjimkou). Tou ale není Sully. Sully je parádní, notoricky známý příběh a to bez zbytečného patosu či přílišného pochlebování. Samozřejmě úplně bez toho to nejde, když kapitán Sullenberger je skutečný hrdina. Samotná příprava na osudný let a poté let samotný je odvyprávěn a natočen navýsost skvostně, skoro jako by se mi na těch 30 minut zastavilo srdce. A to i při následné záchranné akci. Zbytek filmu se zaměřuje na Sullyho osobnost, vyšetřování jestli se zachoval správně, jeho mírné pochybnosti a následné uznání od vyšetřovací komise. Ztvárněním tohoto muže byl pověřen Tom Hanks, což byla fantastická volba. Hanks je prostě pořád sympaťák a jeho herecký výkon bych si dovolil označit za vynikající. Ale jak sám na konci filmu říká, nemělo by se zapomínat i na ostatní personál a záchranáře. Nominace na letošní Oscary by měla být samozřejmostí. ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Film s timhle nametem asi na 5 hvezd nikdy nemohl dosahnout, ale je si tohoh vedom a chytre napsany scenar a k tomu na ruku jdouci rezie se drzi tohodle predsevzeti tak, ze tomu nakonec neni co vytknout. Jendoduse dobrej, krasnej film ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Film je věrným nahlédnutím do opravdového neštěstí, které se nakonec nestalo. Skrze sny a náhodné vize lze vidět, co by se stalo, kdyby hlavní pilot nedosedl na řeku Hudson a zkusil se nouzově vrátit nebo přistát na jiné letiště. Vše je podloženo skutečnými fakty, které jsou podány sledujícím. Film působí minimalisticky, ale tato strohost filmu dodává zvláštní atmosféru, která diváka nutí nad celým dějem přemýšlet hlouběji. Snáze se vcítíte do role lidí i pilotů. Ve filmu jsou dvě roviny, a to samotný let a následné vyšetřování. Je dobře, že film není jenom o vyšetřování, ale také divák může vidět let v celém rozsahu. Poté by z toho vznikl takový menší film jako je "Pozemšťan", kde se hlavně mluví v jedné místnosti a divák si musí vše představit. To by tomuto filmu zase tolik neslušelo. Musí se uznat, že Clint Eastwood umí i ve svém vysokém věku ukázat své zkušenosti, a vytvořit takový film, ve kterém se chladně bez nějakého podbízení objevují emoce, ale také skutečná pravdivost celého incidentu. Jedna věc by se však mohla změnit, film je odpočinkový a nějaká akce byla až v posledních minutách, což je škoda. Nicméně za mě je to plný počet, Tom Hanks ukázal další skvělou práci. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Silný příběh zfilmovaný velmi citlivě, bez patosu hledící na danou událost z více stran. Velmi se mi líbila právě nelineárnost vyprávění a postupné představování průběhu událostí s mnoha novými aspekty. V hlavní roli naprosto přesný Hanks a za kamerou nestárnoucí Clint vytvořili společně tak trochu jiný film o pravém skromném americkém hrdinovi. ()

ProgLaney 

všechny recenze uživatele

Poutavě a citlivě natočenej skutečnej příběh, žádný zbytečnosti a přesto tomu nic nechybí. Eastwood ví, jak na to a vynikající Hanks to korunuje. Hodně dobré! ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se vám v dnešním světě podaří něco doslova zázračného, něco, co znamená, že ještě není pozdě. Lidé vás na jednu stránku milují, ale na druhé už jste zlý muž, který musí dokázat vyšetřující komisi, proč jste udělal, co jste udělal. Dokud je nepřesvědčíte, jste vini a může to pohřbít vše, co jste si v životě budovali. Režisér pokládá poctu Panu Sullenbergovi, který na sklonku své kariéry dal na svoji 40 letou praxi a zachránil 155 lidí. Sám Clint ví, že Amerika občas potřebuje vyzdvihnout hrdiny a sám Clint se této role ujal báječně. 85% ()

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Presne takto si predstavujem film natoceny podla skutocnej udalosti - ziadne zbytocne emocie, ziadne klise, ziadne hluposti navyse v podobe prikraslovania skutocnosti (stacil jednoduchy check vsetkych udalosti, videi a pod.). Tom Hanks sa zhostil svojej ulohy skvele, bol uveritelny. ()

NJD 

všechny recenze uživatele

Je super, že je pořád možný natočit oslavnej film čistě a s pokorou. Při ukázce reálných fotek a videí na konci filmu člověk pomalu má problém rozlišit, co je film a co realita. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Tam kde nie je príbeh, nemá čo robiť film !!! Nasilu urobený film dedom eastwoodom. Čím v žiadnom prípade neznižujem fakt, že skutočný Sully bol neskutočný makač a že to čo vtedy dokázal bol malý zázrak. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Solidní rekonstrukce jedné unikátní letecké havárie a jejího následného vyšetřování. Spíše komorní drama, které Clint Eastwood vystavěl celkem poutavě bez nějakých patetických hurááá emocí a se snesitelnou stopáží. Hanks podal standardní výkon a jediná akční scéna havárie letadla byla udělána vysoce profesionálně a uvěřitelně. ()

Tuzinho 

všechny recenze uživatele

Skvělý příběh si vzal do rukou skvělý Clint Eastwood a povolal ještě skvělejšího Toma Hankse. Tohle byla naprostá bomba! Film všechny vtahuje do děje jako by v tom letadle seděli. I když všichni vědí, jak to dopadne, tak nechybí napětí, nechybí emoce, perfektně prokládané scény, pořádný kus New Yorku a hlavní scéna samotného přistání zvládnutá na jedničku. Sully = hrdina jak se patří. ()

Související novinky

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

19.04.2019

88letý legendární herec a režisér Clint Eastwood (Pašerák, Americký sniper) do důchodu rozhodně nespěchá. Momentálně totiž krouží kolem projektu The Ballad of Richard Jewell, který by mohl natočil… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama