Reklama

Reklama

V lednu roku 2009 se svět stal svědkem „zázraku na řece Hudson", když kapitán „Sully" Sullenberger (Tom Hanks) nouzově přistál s poškozeným letadlem na ledových vodách řeky Hudson a zachránil tak život 155 pasažérů na palubě letadla. Přestože veřejnost a média mluvila o ojedinělém činu dokazujícím jeho letecké dovednosti, probíhající vyšetřování hrozilo zničit jeho pověst a kariéru. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (916)

Richie24 

všechny recenze uživatele

No, páni! Jakmile jsem uslyšel, že se mistr atmosferické tvorby a filmové síly Clint Eastwood pouští do dalšího dramatu, nota bene do takhle silného příběhu a navrch s Tomem Hanksem v hlavní roli, bylo mi jasné, že se chystá něco velkého. Těšil jsem se - a současně obával pro obdobná témata charakteristického kýče, abych nebyl zklamán. A výsledek má očekávání ještě předčil! Extrémně silný příběh, jenž si právě o kýč, patos a klišé přímo říká, zvládl Clint a spol. zcela bez něj, čímž vznikl skutečně vynikající film. Sully je povinná "četba" pro všechny ty oscarové Interstellary a jim podobná slzavá údolí. Čistých 5 *****. ()

paul.cz 

všechny recenze uživatele

Při úvodní scéně jsem na chvilku zpanikařil, jestli jsem náhodou nešel na Emmerichův film. Skvěle zahrané, realistické a bez keců o svobodě. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem šel s velkými očekáváními, protože jsem už dříve viděl epizodu výborného dokumentárního seriálu Mayday: Air Crash Investigation, která se zabývala právě touto nehodou... tedy pardon Sully, kontrolovaným nouzovým přistáním na vodě;) Clint to ale zvládnul perfektně, líbily se mi i katastrofické sny, které nám vlastně ukazují, jak to bývalo mohlo skončit, kdyby za kniplem seděl někdo např. méně zkušený. Za vypíchnutí taky stojí závěrečné zasedání s NTSB a jejich idiotské testy a krásný pocit potom, co je Sully s prvním důstojníkem setřou:) ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood opět nezklamal a naservíroval nám další skvělý film. Výkon Toma Hankse jako Sullyho byl úžasný, stejně jako toho reálného a prakticky to má všechno... atmosféru, emoce, napětí, film celkově funguje, je dojemný a v neposledním je to i pocta. Lepší 4* ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Clint opět dokázal, že nejenom byl (je) vynikající herec, ale také vynikající po opět vynikajícím snímku režisér. Samozřejmě hvězdné obsazení. Hanks se toho zhostil a ujal s parádou. Oni si tam ještě nějakého toho Oscara připíšou :-)... Jinak celkově jak se lidi zachovali při záchraně pasažérů letu Kaktus 1549 je neskutečné a že víceméně zůstali všichni v klidu. Moc pěkný snímek :-) ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Dalsia Eastwoodova jednoducha, ale mimoriadne citlivo natocena zalezitost. Klobuk dolu. Dalsi z hlbokych zarezov na Hanksovej pazbe. Odporucam. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že když se dají dohromady Eastwood a Hanks, tak vytvoří i z prdu kuličku. Příběh v podstatě o ničem, ale výborně natočené. Do kina bych na to ale nešel a podruhé se na to koukat už taky nebudu, ale jinak palec nahoru. 76% ()

ProfesorJJ 

všechny recenze uživatele

Skvěle zkonstruovaný počin veterána Eastwooda se skvelým Tomem Hanksem a Eckhartem. Film místy nudí a v mém případě se jedná o film , o kterém bych řekl "Dobrý film ale podruhé bych se na to podívat asi nemusel". ()

Sentido 

všechny recenze uživatele

Sully je borec—to je daný. Všichni kolem patolízalové—aha. Patetismu hojně, v závěru už přes čáru a z celku nic než pachuť. CGI je tu ovšem diskrétně boží. ()

piranha 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd za střídmě dávkované napětí, civilní atmosféru a absenci dojímavé hysterie. Což se v této kombinaci, upřímně řečeno, opravdu nevidí často. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Pohled na pripad z uplne jineho pohledu, nez jsme zvykli. Bylo to zajimave a motivovalo me to k tomu, abych si o tematu zjistila neco vic. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele

Tu to máte, takto sa natáča dobrý film. Bez žiadnych blockbusterských debilín. Proste Clint to vie, toto je majster filmového umenia a to mu už nikto nezoberie. Zas, príbeh je jednoduchší, beriem že skutočná udalosť, postavy sú tiež jednoduchšie, len to stačí. Nepotrebujem premyslené postavy ako do thrilleru, nie, mne stačí jednoduchá postava. Tom Hanks si len potvrdil, že je oscarový herec. Harvey Dent, k tomu nemám nič povedať. Som prekvapený že Clint nám tentokrát nezahral na klavíri pretože som si to aj myslel, len keď som sa pozrel kto vytvoril hudbu tak som sa mýlil.. Sully je dobrý film. Ale bohužiaľ nič viac a ani nič menej. ()

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Nemastný neslaný build-up, občas proložený zajímavými letovými sekvencemi, jež ústí v silné (leč ohrané) finále. Sully měl se svým hereckým obsazením definitivně na víc a absence hlubšího emocionálního náboje po většinu filmu mu na kráse rozhodně nepřidává. Své ústřední poselství však předkládá uspokojivě. ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Eastwood je pořád ve formě a točí, to co má rád. Chlapíky, kteří jsou stejně klidní jako odhodlaní. Stará dobrá Amerika s odvážnými hrdiny bez zbytečných keců. Tom Hanks je ten nejlepší Sully, tedy pokud by se nerozhodl kapitán Sullenberger hrát sám sebe. Eastwoodova režie je stejně umírněná, jako jsou osobní projevy kapitána. Žádný showman, „pouze“ dokonalý profík, který přesně ví, co dělá. Vyšetřování po přistání je tvrdě nekompromisní, byznys pojišťoven je holt drsný. Sully si své osobní drama schovává pro sebe a jen z drobných gest si skládáme mozaiku člověka, který je vystaven enormnímu presu. Na jedné straně provolávání slávy národnímu hrdinovi a na druhé stejně reálná hrozba, že může být mávnutím proutku označen za neschopného riskujícího frajera. Sullymu není co závidět. ()

Pooli 

všechny recenze uživatele

Výborne podaný príbeh skutočného hrdinu, ktorý musel obhajovať svoj počin a záchranu 155 ľudských životov. Eastwood za kamerou a Hanks pred ňou je dokonalé spojenie. ()

michellerih 

všechny recenze uživatele

Máte příběh o hrdinovi, kterej ukočíruje obrovský letadlo uprostřed zimy dosedne s ním na řeku uprostřed tepající metropole. Fajn. Jak to ale zpracujete? Způsob, jakým Eastwood uchopil příběh není ani nudný, ani klišé a dokonce ani nemáte pocit, že se koukáte na Letecké katastrofy na Dvojce třikrát jinak. Prostě je to nový, má to dynamiku, napětí a trošku tý psychologie via sekundární viktimizaci. Ba dum tss. Palec hore. ()

Související novinky

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

19.04.2019

88letý legendární herec a režisér Clint Eastwood (Pašerák, Americký sniper) do důchodu rozhodně nespěchá. Momentálně totiž krouží kolem projektu The Ballad of Richard Jewell, který by mohl natočil… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama