Reklama

Reklama

V lednu roku 2009 se svět stal svědkem „zázraku na řece Hudson", když kapitán „Sully" Sullenberger (Tom Hanks) nouzově přistál s poškozeným letadlem na ledových vodách řeky Hudson a zachránil tak život 155 pasažérů na palubě letadla. Přestože veřejnost a média mluvila o ojedinělém činu dokazujícím jeho letecké dovednosti, probíhající vyšetřování hrozilo zničit jeho pověst a kariéru. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (916)

Chilly00 

všechny recenze uživatele

K věci a bez zbytečných "kudrlinek" natočený film o jednom zázraku a jednom hrdinovi. Námět je sám o sobě silné téma, které nepotřebuje jakékoliv přikrášlování a Eastwood ho nechal vyznít naplno. Tom Hanks je jako vždy bezchybný, ale hodně se mi ve filmu líbil i Aaron Eckhart, v roli jeho parťáka. Natočený pád letadla je pak naprostá špička, kterou máme možnost vidět ve filmu několikrát a ani jednou neomrzí. Eastwood si tentokrát nemusí vypomáhat patosem, ani přehnaným patriotismem (jako třeba ve Sniperovi) a film stejně dojme. Za mě teda super podívaná. ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Neviem cim to je, ale ostatne Eastwoodove filmy ma dako nedostali. Napriek nespornej kvalite, paci sa mi ten civilny styl ako toci, aj temy si vybera fakt zaujimave, len to vo mne nevyvolal emocie. OK, su to hlavne temy ktore zarezonuju v Amerike, ale nemyslim si ze to je tym. Aj na tento namet som sa tesil, ale na to, ze to je true story, tak mi ad 1 prislo zopar scen nerealne natocenych - napriklad akoby v lietadle nenastala ziadna panika, co sa mi len tazko veri. Ale co mi vadi najviac, je pokracovanie pribehu, ktore ale nechcem spoilerovat. V kazdom pripade nechce sa mi verit, ze to takto hlupo naozaj prebieha (a teraz nespochybnujem potrebu toho procesu), len teda ak sa to napokon vyriesilo fakt takto jednoducho, to mi pride pritiahnute za vlasy.. budem si muset nastudovat ako moc to bolo realne, alebo to bola len dramatizacia pre film.. Ale v celku je to rozhodne kvalitka, Tom Hanks ako vzdy super, a aj je to pekna pocta realnym ludom. Ked sa tak zamyslim 3 mi pridu malo, ale ten pocit po filme bol proste taky nemastny neslany. Edit: Fakt funny scenka od Saturday Night Live:) [#35/2016] ()

petokucho 

všechny recenze uživatele

Obycajno - neobycajny film o jednej vskutku vynimocnej udalosti. Tvorcovia znova vsadili na skutocny pribeh (na Slovensku nie az tak znamy), ktory v poslednej dobe byva zvycajne stavkou na istotu. Tom Hanks exceluje v ulohe sympatickeho pilota, ktory sa stava hrdinom a nasledne tlakom vysetrovania zvadza svoje vnutorne boje o spravnosti svojho konania. Film plynie pomaly a na prvy pohlad je obycajny a nicim vynimocny, no jednotlive filmove criepky do seba zapadnu tak presne, ze je z toho uchvatny filmovy zazitok a perfektne natoceny silny, dojimavy a ludsky pribeh. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Ale jo, je to dobrý film. Sice místní hodnocení se mi zdá brutálně přestřelené, ale věřím, že se postupem času ustálí na realističtější hodnotě. Byť jsem si v průběhu sledování několikrát kladl otázku, zda bylo nutné za každou cenu natočit film o této události, nakonec u mě převládly pozitivnější názory. Asi bych nejvíce vyzdvihl způsob vyprávění, který si krásně hrál s retrospektivou a také byl velice přehledný. Hlavním cílem díla bylo dokázat, že Sully rozhodně nebyl šulinem, přičemž se vše neobešlo bez typického amerického patosu... který mi ale zrovna tady nevadil. Nějak to všechno do sebe krásně zapadlo. :-) ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Clint znovu nesklamal aj keď sa dlho pohyboval na hrane a párkrát spadol do jamy pátosu. zručne sa však vyhrabal a s pomocou Hanksa vyrobil ďalší pekný biják.. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Výborný film s fenomenálním Tomem Hanksem v hlavní roli. Krátká stopáž z tohoto filmu činí velice příjemnou "jednohubku". ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Už len samotný životný námet je na 5*****. Chudák pilot, podľa toho čo som mohol vidieť (ak je to ako tak pravdivé) si vytrpel ozaj dosť, a kvôli birokracií si určite niekoľkokrát určite pomyslel, že by lepšie urobil keby to našpikoval do nejakého obdobného WTC mrakodrapu... Každopádne, spolupráca Hanks/Eastwood nemôže sklamať, a nesklamala. Hanks síce na Oscara nebol, ale šediny mu v budúcnosti pristanú. Priznávam, že ak by film nebol inšpirovaný skutočnosťou, tak dám 4, ale.. 82,912% ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Celý čas som si vravela: fajn, dobré, ale v podstate nič extra.. až prišla záverečná polhodina a tá ma dostala. Naozaj silný zážitok. Je to tak: skutočný život sa nedá natrénovať. :) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Ten pilot byl totální borec. Fakt respekt. Film to hezky podal. Hanks to hezky zahrál. Dobré dialogy, dobrý scénář, ... Eastwood ubral patosu a šel rovnou na věc. Jako v jeho starších filmech. Líbilo se mi to. Nebyl jsem zklamán. (To se poslední dobou, bohužel, stává často.) ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Nebylo to ani z poloviny takové, jaké jsem to čekala. Bylo to o tolik lepší! Tom Hanks mi s přibývajícím věkem stále jen a jen dokazuje, že ještě nekončí, že to v sobě pořád má a je to čím dál tím lepší! Jsem z něj naprosto unešená! Roli Sullyho zahrál naprosto brilantně, ten ledový klid v jeho očích, když letadlo klesalo nad vodu, ach bože, nemám slov. K tomu co po pádu následovalo chci říct jen to, že mě prostě nepřestane překvapovat uvažování některých lidí. Takže prostě dobrý, skvělý, naprosto uvěřitelný a reálný. Za mě fakt skvělý zážitek. Víc takových filmů!! (ale klidně vymyšlených, nemusí se to stávat reálně). ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

C. Eastwood jednoducho má obrovský talent točiť takéto filmy. Bezchybná výprava príbehu s veľmi logickým a presne načasovaným striedaním scén zo súčasnosti a minulosti. Bezchybný a veľmi sympatický výkon T. Hanksa a skvelá asistencia od. A. Eckhart. „Skutoční hrdinovia“ a pasažieri na záverečných živých obrazoch pridajú ten určitý plus celému filmu. PS: „Keby ste sa vrátili do minulosti, tak čo by ste spravili inak?“ J. Skiles: „Letel by som v Júli.“ Osobné hodnotenie: 91% (****) ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Nejhorší na tom je, že ačkoliv to měl pod taktovkou Clint a v hlavní režii Hanks, nemá ten příběh dostatečnej potenciál nějak víc zaujmout, nebo něčim překvapit. Je to jako byste se dívali na mistrovsky natočenou televizní reportáž s pohledem do zákulisí na debilní diváky, co se tlačej v řadě o autogram a měli možnost slyšet Hanksovu manželku v odposlechu, jak mu vypráví, na kolik stupňů zrovna dusí kapustu. Bez emocí dobře servírovanej hrdinskej čin, ovšem s nikterak zajímavou přílohou. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to trochu zvláštní, protože to, co se dělo ve filmu, je na jednu stranu obrovské drama, na druhou stranu se to ale jako tak velké drama zase netvářilo a z další strany to vlastně jako dost velké drama celé působilo. Eastwoodova režie mě zatím dostala pokaždé a herecký výkon Toma Hankse mě snad zatím taky nezklamal, takže tenhle film pro mě byl velkým požitkem. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Civilní eastwoodovské drama konzervativního střihu se silným příběhem a tentokrát i přiměřenou stopáží. Určitě stojí za zhlédnutí, ale úplná bomba to taky není ... 75% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks opat potvrdzuje,ze je to pan herec,velmi dobry a pekny film podla skutocnej udalosti,kde vdaka spojeniu viacerych ludi predidu velkej katastrofe,Clint Eastwood to zvladol ako reziser dobre...:-) ()

Nerd4Dreaming 

všechny recenze uživatele

Tohle se povedlo. Příběh podle nedávný skutečný událost v New Yorku, s Hanksem v hlavní roli, bez zbytečnýho patosu, americkýho heroismu a s akurátní stopáží? Ani se mi tomu nechce věřit. Ale stalo se. Eckhart taky dobrej.. Bavilo mě to. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Eastwood jako režisér mě snad nikdy nezklamal. Udělat z třicetiminutové události (včetně výlovu) 96 minutový film, tomu se říká z hovna bič ukroutit. Nicméně ve filmu chybí záporáci a vytvořit je z vyšetřovací komise, mi přišlo poněkud nefér. Kapitán se přece jenom pokusil o manévr, který je z 90% neúspěšný a vyšlo mu to zázrakem, proto máme film. A film je mistrně sestříhaný, takže nenudí, i když se v něm nic překvapivého nestane. ()

Související novinky

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

19.04.2019

88letý legendární herec a režisér Clint Eastwood (Pašerák, Americký sniper) do důchodu rozhodně nespěchá. Momentálně totiž krouží kolem projektu The Ballad of Richard Jewell, který by mohl natočil… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama