Reklama

Reklama

V lednu roku 2009 se svět stal svědkem „zázraku na řece Hudson", když kapitán „Sully" Sullenberger (Tom Hanks) nouzově přistál s poškozeným letadlem na ledových vodách řeky Hudson a zachránil tak život 155 pasažérů na palubě letadla. Přestože veřejnost a média mluvila o ojedinělém činu dokazujícím jeho letecké dovednosti, probíhající vyšetřování hrozilo zničit jeho pověst a kariéru. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (916)

BuchtiCZ 

všechny recenze uživatele

Sully je jeden z velkých hrdinů současnosti. Snímek, který dostane vysoké hodnocení už jen pro sílu skutečné události samotné, ovšem režie, scénář a herecké výkony přesné, stručné, nic navíc, ale bez chyby. A tak to má být. ()

Marty7CZ 

všechny recenze uživatele

Clint má cit, jako jen pár vyvolenců, Hanks přece hrát špatně neumí, a příběh je brutálně HRDINSKEJ, takže 80% ()

DjangoDoe 

všechny recenze uživatele

Až pri tomto filme som si úplne uvedomil, aký režisérsky génius sa skrýva v Clintovi. Je to najmä pre jeho schopnosť "z hovna upliesť bič." Nemyslím to ako výsmech Eastwoodovi alebo Hanksovi, ale povedzme si na rovinu, nemôžte očakávať od historky, ktorá sa dá povedať v kine počas úvodných reklám tak veľa aby ste o nej natočili 90 minutový film s hviezdnym obsadením......POKIAĽ nie ste skúsený a uznávaný režisér so zmyslom pre "true stories". Sully to čo urobil, urobil správne a vie o tom on, co-pilot, cestujúci, sullyho žena, barman a aj chlapi v bare. Vie to v podstate každý a prekvapivo to tak aj ostane. Čiže sa stráca hlavný dejový ťahúň a tým je zápletka typu - pilot to akýmkoľvek spôsobom počas hrdinského činu posral, ktorá našťastie chýba v skutočných udalostiach ale nanešťastie posunie tento film za paŕ rokov medzi ostatné tuctové hrdinské filmíky. Zemeckisov Let bol v mojom prípade obstojnejší, sorry Clint. ()

vetsinezobri 

všechny recenze uživatele

Tak je to všude. V kontrolních orgánech působí hloupí, nezkušení a nekvalifikovaní. To, že se celá událost vyšetřovala, je naprosto v pořádku, ale ty kyselý ksichty, když se pustila konverzace pilotů a věže, si mohli páni kontroloři odpustit. JInak klasická oslava Ameriky, jinej už Clint nebude. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhlety kecací filmy, když mají o čem kecat. Dokonale jasně, stručně, přesně a poutavě je nám předhozen celý příběh, včetně zákulisí a myšlenkových pochodů. Sully je kecací film bez zbytečných keců. ()

Mijagi 

všechny recenze uživatele

Co dodat? Sešli se Pan Režisér Clint Eastwood a Pan Herec Tom Hanks a natočili pětihvězdičkový biják. Oba postarší, přesto nesentimentální. Událost, kterou jsem znal z médii, netušíc však o následující kauze, líčí Eastwood bez zbytečných kýčovitých emocí a na strunu diváka hraje se stejným klidem, jako zůstává výraz kapitána Sullyho po celou dobu nouzového manévru, přesto se příběh zaryje do duše. Hanksovi role sedne znamenitě, nelze si však nevšimnout podobnosti s jeho kapitánem Phillipsem z roku 2013, a tak na závěr dobře míněná rada: „Tome, jestli to čteš, příště by to chtělo kývnout zase na nějaký jiný druh filmu, ať se nám fanouškům neohraješ. Měj se.“ ()

DaveSmith 

všechny recenze uživatele

Jak vidno, životopisný drama jde natočit i lehce, svižně a s neumořující stopáží. Hanks, i když je ho pořád všude plno, je prostě skvělej jako vždycky. A Eastwood to tentokrát odvypráví tak svěže a neotřele, že jsem celou dobu ani nedutal a na plno si užíval tenhle neobyčejnej a úžasnej příběh. Hodně milý překvapení. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Mám rád katastrofické motivy..Mám rád Toma H. :) Spokojenost.. jednoduchý příběh, lidskost, kvalitní hudební doprovod a mistrne filmové zpracování. Dvojice pilotů sympatičtí paprdove.. celou dobu jsem jim fandil. 80% ()

TSZ 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood prostě umí (zřejmě to opakuji při každém shlédnutí jakéhokoliv jeho filmu, ale je to prostě tak). I z nepříliš zajímavého námětu jako je přistání letadla na vodě dovede uplést bič, který by mu většina kolegů mohla závidět. Tom Hanks to tu utáhne i svým chřadnoucím charismatem celkem hravě, protože kdyby jeho postavu hrál kdokoliv jiný, kvalita filmu by byla prakticky stejná. Na umělé vytváření hrdinů tady sere pes, Clint zvládne vytvořit legendu i ze sebevětší banality. ()

MFloyd 

všechny recenze uživatele

Perfektně vystavěný film. To mě napadá jako první. Havárii letadla ukazuje ne najednou, ale postupně, jak se rozvíjí příběh. Film je tak stále napínavý a opravdu mě docela začalo vrtat hlavou, jestli opravdu byl takovým hrdinou jak se říkalo. Tom Hanks samozřejmě přesvědčivý jako vždy a Clint konečně natočil po dlouhé době pořádný film, na který snad jen tak nezapomenu. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Klobúk dole pred Eastwoodom. Nemal som žiadne očakávania a bál som sa ako sa dá jedna krátka udalosť spracovať do filmu. Tvorcovia vytiahli z námetu doslova maximum. Navyše zamestnali skvelého Toma Hanksa a ďalších fajn hercov. Samotné ne/šťastie nám je servírované postupne, vyšetrovanie sa fajne stupňuje, do toho pochybnosti samotných účastníkov a teda aj divákov a samotný proces na konci je proste perfektný a dokonale zahral na city a zdôraznil hrdnistvo kapitána Sullenberga. Stále nemôžem uveriť tomu, čo produkuje Clint skoro v devedesiatke. Frajer. A tentokrát nahral film o skutočnom hrdinovi, nie ako o tej gume, čo strieľala ženy a deti v Iraku. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

70% - komentář 20ti slovy: Chci dát 30% i 100%, proč? Natočeno výborně, Hanks skvělý a příběh úžasný, ale postavit film na pár sekundách letu, přistání a "obhajoby"? Trošku nudilo. ()

existimi 

všechny recenze uživatele

"This is your captain speaking. Brace for impact." Kvalitní psychologické drama o jednom z nejslavnějších pilotů v dějinách. Takzvaný "real hero" a Hanks ho zvládl bravůrně. Filmu ale něco schází. Sullyho příběh zná téměř každý, víte od začátku do konce jak to dopadne, tudíž film stojí pouze na titulním hrdinovi - stoupá a padá s ním. Doslova, hihi. Chybí přidaná hodnota. Zemeckiho Let se mi asi líbil víc ... ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Nádherně zpracovaný příběh o obrovským hrdinství. Clint Eastwood mě nepřestává překvapovat a každým dalším zrežírovaným filmem dokazuje, že je jeden z největších velikánů filmovýho průmyslu. ()

Uhura 

všechny recenze uživatele

Eastwood má na lepší. Naprosto ploché postavy, nerealistické dialogy, absence gradace. To, jak jsou všichni absolutně černobílí, je směšné, a to, jak se na konci ti záporáci "napraví" a všichni společně se zasmějí, je už od Disneyho. Dívat se na to dá, právě proto, že je to taková americká pohádka, ale to je tak všechno. ()

mysakus 

všechny recenze uživatele

Sully je pan pilot. Zaujal mě celkově příběh o kterém jsem slyšel před filmem jen okrajově. Po filmu a přečtení některých výpovědí a poslechu nahrávky z černé skříňky mohu říct, že film je dle scénáře a i režie velmi přesný. Doufám, že ve všech leteckých kabinách vzdušného prostoru sedí takový frajeři jako Sully. :-) ()

Související novinky

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

19.04.2019

88letý legendární herec a režisér Clint Eastwood (Pašerák, Americký sniper) do důchodu rozhodně nespěchá. Momentálně totiž krouží kolem projektu The Ballad of Richard Jewell, který by mohl natočil… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama