Reklama

Reklama

V lednu roku 2009 se svět stal svědkem „zázraku na řece Hudson", když kapitán „Sully" Sullenberger (Tom Hanks) nouzově přistál s poškozeným letadlem na ledových vodách řeky Hudson a zachránil tak život 155 pasažérů na palubě letadla. Přestože veřejnost a média mluvila o ojedinělém činu dokazujícím jeho letecké dovednosti, probíhající vyšetřování hrozilo zničit jeho pověst a kariéru. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (916)

King.D 

všechny recenze uživatele

Film o muži plném pochybností, zda udělal to nejlepší co mohl. Hanks se v roli drží svého standardu, Eckhart ho podobně doplňuje. Zdánlivě jednoduchý příběh, u kterého jsem se v prvních chvílích divil, jestli se vůbec hodí na zfilmování, je zpracovaný mistrem řemesla tak, že jsem na něj myslel ještě dlouhou dobu po shlédnutí. „that´s enough of that“ ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Výborne napísaný scenár a kráľovská réžia Clinta Eastwooda. A k tomu Tom Hanks v hlavnej úlohe! No akosi mi k tomu chýba nejaké väčšie bum... ()

Zveldr 

všechny recenze uživatele

Zápletka je vlastně jednoduchá, ale napětí ve filmu je od každého okamžiku větší a větší. Nikdy si nejste úplně jistí, jestli se událost nevyvinula jinak a pak se jen bojíte o bezmocného pilota Sullyho. Takové filmy jako tento Hanksovi opravdu sedí, protože on vždy do těchto rolí vnese tajemnost. Krásný a tajemný film ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Parádně natočené, parádní autenticita a dobrá rekonstrukce. Ale pořád to na mě jako jednorázová jednohubka, kde není moc a co prohloubit a ne jako vysokorozpočtovej megafilm a to je škoda.. ()

Stanix 

všechny recenze uživatele

Jedna událost, spousty detailních úhlů pohledu na tuto událost a standardně vysoký Tomův dramatický výkon. Nic navíc, ale stačí to. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Režisérsky výkon Clinta Eastwooda sa dá kvalitou výkonu prirovnať ku pilotnému výkonu kapitána Sullyho. Táto dráma natočená podľa skutočnej udalosti bola natočená až neuveriteľne precízne. Malo to tak akurát dramatických momentov, tak akurát osobných momentov zo života postáv, tak akurát efektných záberov pristátia lietadla na vode. Film proste vyžaruje neuveriteľným balansom a načasovaním. Všetky informácie a skutočnosti nám Clint dávkuje s neobyčajným prehľadom. Fakt vec nevídaná v drámach tohto typu. No a keď to všetko úžasne podporil hereckým výkonom Tomáško Henxovie, už nebolo o čom pochybovať. Na tejto vlne sa potom zviezli a prispôsobili aj ostatní protagonisti vo vedľajších úlohách. Nádherných plnotučných päť hviezdičiek a to bez dalších zbytočných kecov. Parádna záležitosť (film aj udalosť). Fly Forest fly. ()

Toneil 

všechny recenze uživatele

Dějově/předlohou/scénářem je to spíše vhodnější na krátkometrážní film než na 96 minut "celovečerní" film... ()

pmusic 

všechny recenze uživatele

V mých očích si největší pochvalu zaslouží především střih a režie, protože v poslední době se to všude hemží snímky, jejichž stopáž přesahuje zcela zbytečně dvě hodiny. 96 minut tohoto filmu je umě využito do poslední kapky a každá minuta a záběr nás posouvají v příběhu dál. Moc se mi líbily flashbackové úseky a především rekonstrukce celého nouzového přistání, kdy atmosféra gradovala a musím přiznat, že jsem byla nervozní za Toma i Aarona, byť jsem věděla, jak to celé dopadne. Vzhledem k tomu, že mě toto drama ohromilo víc než jsem čekala, odpustím Clintovi i ty americký kecy a klišé, které tam ke konci zase odněkud zabloudily. ()

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Všechno tady funguje, režie, herci, atmosféra, dokumentární stránka, napětí, úžas, krása, profesionalita, chytře odměřená stopáž, nic není přehnané, nic není americké klišé, žádné zbytečné salutování, prostě bomba k dojetí. Já měl mokrý voko od půlky filmu. Opět jsem si uvědomil, že takhle to ve státech opravdu je, já tam byl, já to viděl, já je miluju. Tom Hanks perfektní a velice pečlivě se zaměřte na Aarona Eckharta, který podle mne za Hanksem vůbec nezůstal pozadu i když je jen na vedlejšce. Děkuji pane Eastwoode, opět dokonalá práce. Tento film vřele doporučuji, taková je Amerika, užijte si to. ()

smatana.sk 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood vytvoril pútavý film bez toho, aby musel narvať do inak celkom jednoduchého skutočného príbehu nejaké umelé prísady. Piloti sú profesionáli, cestujúci sa správajú celkom rozumne, záchranári robia svoju prácu, komisia sa snaží objektívne vyšetrovať, rodinné vzťahy pilotov síce nie sú ideálne, ale nevyskytujú sa tam žiadne hysterické kravy ale ani dokonalé vzťahy vystrihnuté z Cosmopolitanu. Väčšina divákov pravdepodobne obdivovala hrdinu Sullyho, avšak treba sa pozrieť na prácu vyšetrujúcej komisie trochu objektívnejšie, než že sú to ľudia, ktorí sa snažia nášho Sullyho znemožniť. Práve toto je na celom filme najfascinujúcejšia vec: napriek tomu, že Sullyho už zbožňovala celá Amerika a stal sa miláčikom médií, komisia chce zistiť, či naozaj zvolil najvhodnejší postup. Pretože odhodiť letové predpisy, "checklisty", znamená vydať bezpečnosť pasažierov do rúk pilotovej improvizácie. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

Proč má nyní 87% "jen" úspěšné přistání s letadlem a co na něm může být ještě jiného zajímavého? Protože skvěle zachycený lidský faktor... Za těch několik chvilek zavánějících patosem bych tady ale radši viděl čistých 80%. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Film osciluje mezi kvasidokumentárním záznamem vyšetřování příčin havárie americkým úřadem pro leteckou bezpečnost a líčením pocitů kapitána Sullenbergera při reminiscencích havárie, které mu při vyšetřování vyvstávají na mysli. Perfektní výkon Toma Hankse pod rukou režijního veterána Eastwooda, který se zlepšuje film od filmu (už tak posledních 10 - 15 filmů :) . ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Velice dobré. Technicky a herecky dokonce až brilantní. Podobnost s Flightem Roberta Zemeckise a Denzela Washinghtona logická a ani příliš neruší. Co však trochu ruší je to, že je ten film tak nějak celý vycucaný z prstu, ovšem že by to nějak extra vadilo, to ne. ()

JajinkaBec 

všechny recenze uživatele

Za mě jeden z nejlepších filmů poslední doby. Skvěle zpracované, úsporně a přesně komplexně zvládnuté (Kdo z vás naposledy viděl americký film, který by měl 96 minut a bylo tam naprosto všechno?). V prvních chvílích jsem sice byla mírně zklamaná a myslela si, že celý ten přistávací manévr vezmeme jen velmi spoře a film se bude věnovat hlavně všemu tomu "papírování", ale opak byl pravdou. Postupné uvádění do obrazu, různé pohledy na jednu a tu samou věc, skvělá gradace a v neposlední řadě výborný Tom Hanks. Klidně bych na to okamžitě mrkla znovu! ()

ratpile 

všechny recenze uživatele

Byt Easwood zustava komornejsim a vzhledem k tematice logicky klidnejsim, pripomnel mi predeslou Hanksovu roli kapitana Phillipse. Snimek se nezatezuje budovanim hlubokeho podhoubi, nezdime prehnane emoce, je ale presto neuveritelne autentickym, vtahujicim do deje a naprosto primocare soustredenym na popisovanou udalost. Hanks i Eckhart byli navic brilantni, tema uchopeno citlive a lidsky vrely zaver podbarveny nostalgickym soundtrackem byl vytouzenym dotykem tepla v ledove rece Hudson. Eastwood porad zraje a Hanks jakbysmet. ()

intro 

všechny recenze uživatele

Clint a Tom, tahle kombinace prostě už předem znamenala velkou kvalitu. A taky, že se tak nakonec stalo. Doporučuji ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Zajimave, vite jak to dopadne a stejne na to napjate cumite jak Kobra na kralika. Jak to ten Clint dela, ze mu to porad takhle dobre vychazi? ()

john.doe 

všechny recenze uživatele

Starej mazak Clint to porad umi sakra, doufam, ze svuj odchod do filmoveho důchodu odlozi :-) a skvely Tom Hanks ovsem, ten to ani jinak neumi. ()

Související novinky

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

19.04.2019

88letý legendární herec a režisér Clint Eastwood (Pašerák, Americký sniper) do důchodu rozhodně nespěchá. Momentálně totiž krouží kolem projektu The Ballad of Richard Jewell, který by mohl natočil… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama