Reklama

Reklama

V lednu roku 2009 se svět stal svědkem „zázraku na řece Hudson", když kapitán „Sully" Sullenberger (Tom Hanks) nouzově přistál s poškozeným letadlem na ledových vodách řeky Hudson a zachránil tak život 155 pasažérů na palubě letadla. Přestože veřejnost a média mluvila o ojedinělém činu dokazujícím jeho letecké dovednosti, probíhající vyšetřování hrozilo zničit jeho pověst a kariéru. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (916)

Adámo 

všechny recenze uživatele

Chybí tomu větší prostor samotnému letu a méně zbytečných scén okolo. Také trochu více emocí. Ale jinak zvládnuté pěkně. | 08/2018 ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Dokonalé, precizní a jako od Spielberga, zato však s minimem patosu a amerických vlajek. Holt stará škola v moderním kabátě. Je fakt neskutečné, jak a co všechno Clint ve svém věku ještě dokáže prosadit a zrealizovat. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Brilantní drama o prostém muži, jenž se ze dne na den stal díky svým zkušenostem, odvaze a rozhodností národním hrdinou.  Především ale poukazuje na dobře známý lidský hyenismus, který se snaží znesvětit i něco tak krásného jako záchrana 155 lidských životů… No a když si snímek pod taktovkou vzal Clint a Sullyho se ujal Tom, nic se nemohlo pokazit :) 100% ()

soviczka 

všechny recenze uživatele

Takový milý komorní film a já ho celý probrečím jako želva... Obvykle nemám ráda filmy podle skutečných událostí, protože jsou prostě celé jeden velký spoiler, ale Sully byl prostě dobrý. Zásluhu na tom má především Tom Hanks a Clint Eastwood. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Eastwood, Hanks a silný příběh, to se mi líbí. Od začátku víte, jak to dopadlo, ale přesto je člověk napnutý jak kšandy. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Jak se dozvíme v posledních minutách u popotahování obou pilotů po soudech, byla to jediná správná možnost. Aaron tu dostal pořádný chlapácký knír a Tom je prostě univerzální herec, který dobře zahraje všechno. I když mě mnohem více oslovil jako Kapitán Phillips. Ale na další TOP film s ním čekám vlastně už od Zelené míle. Filmy Clinta už od Gran Torino také nejsou, co bývaly. 65% ()

Hojiko 

všechny recenze uživatele

Děj je nudný...nebavilo mě to a nemohl jsem se dočkat konce. Dobře, přistál letadlem na řece. Konec, tečka. Proč natahovat více jak hodinu zbytečné vyšetřování o tom, že mohl doletět na letiště, a tím, že přistál na řece ohrozil cestující. Ale vždyť nikdo nebyl zraněn a vše dobře dopadlo, tak co je za problém? Samozřejmě v tak stresové situaci jako je pád letadla se nedivím, že neměl vůbec čas na to, spekulovat, jestli doletí na letiště nebo ne. Přece to nemohl riskovat. Tím by podle mě ohrozil cestující mnohem víc. Toma Hankse mám rád, díky němu jsem film už v polovině nevypnul. ()

Jehan 

všechny recenze uživatele

Clint prostě točí sakramentsky poctivé filmy. Je radost je vidět. Ten člověk prostě umí, má lidský i filmařský čuch. Tom Hanks jako obvykle naprosto uvěřitelný. Úplně jsem se lekl, že vidím Nikitu Michalkova. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

"Sully" je spracovaný ako komorná dráma, ktorá sa okrem hlavnej dejovej línie zameriava na vnútorné rozpoloženie hlavného hrdinu a jeho snahu vyrovnať sa s tým čo prežil. Vcelku zaujímavo sa mi javí forma, akou je film podaný. Nejde totiž o typicky chronologické rozloženie deja, ale o súhrn fragmentov spájajúcich jednotlivé okamihy tejto udalosti aj následného vyšetrovania. Dej je napriek tomu dramaticky dostatočne vyvážený a navzdory vopred jasnému koncu ponúka aj záchvevy napätia. Prakticky celý film s točí okolo jednej postavy a dáva tým pádom vyniknúť Hanksovmu herectvu, ktorý stvárňuje Sullyho vo veľmi sympatickej kreácii. Zároveň treba pochváliť aj Clintove majstrovstvo, s akým dokázal túto komornú drámu prerozprávať a vtisnúť jej osobitý rozmer. 80%. ()

OJan 

všechny recenze uživatele

Dějově výborně zpracované a hodně mě to bavilo Tom Hanks to hraje opravdu dobře a Clint Eastwood znova potvrzuje, že je opravdu dobrý režisér. |90%| ()

bohhous22 

všechny recenze uživatele

Takový filmy miluju a Tom Hanks je zkrátka samostatná kapitola!!!Clint Eastwood je pojem a žasnu nad tím,že věk je v jeho případě jen číslo!!! Dokonalá práce.Eastwood a Scorsese zkrátka umí držet krok!!! ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že z tak, pro film nezáživného - když uvážíme, že nikdo nepřišel o život a letadlo nevybuchlo, hrdinové nebyli ani mladí ani krásní a ani ke zranění nepřišli- , lze udělat dobrý film. Znovu jsem si uvědomila, jak pánové C.E. a T.H jsou umělci nejvyššího levlu. A samozřejmě můj obdiv patří hlavně panu Sullymu. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Malé a svým způsobem velkolepé. Eastwood opět dokázal vyždímat z látky maximum a nechal ty nejlepší herce, co měl po ruce, aby to dotáhli do maxima. Krásný film, kterému body strhává první část, která se místy až nesmyslně vleče a kazí jinak dobrý dojem celku. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Ano, je to tak: O nouzovém přistání na Hudsonu lze mluvit jako o zázraku. Nebo byl zázrak, že ho pilotoval zrovna Sully, člověk, který létal 42 let svého života? Mnohem spíše to druhé... Neuvěřitelně skvěle udělaný film, u kterého vám bude běhat mráz po zádech. Úžasná filmařina, které může někdo možná vyčíst chronologické skoky. Ale podle mě jsou tam proto, aby se lépe udržela čilá pozornost diváka. A že ji film zasluhuje. Délka 1,5 hodiny je naprosto ideální. Není co ubrat, není co přidat. Tom Hanks po boku s Aaronem Eckhartem předvedli úžasné herecké výkony a chemie mezi nimi coby kapitánem a prvním důstojníkem byla takřka hmatatelná... "Splnili jsme úkol." "Ano, splnili." ... ... 5* ()

yntelygent 

všechny recenze uživatele

Film si podla mna zasluzi 3,5 az 4 *,pridrzat sa faktov sa uz viackrat osvedcilo,keby to tocil niekto iny ako C.E.isto by tam zmestil aj nejaku dojimavu love story a la Titanic,aj ked tuto by to asi nezabralo,pretoze k ziadnej katastrofe vlastne nedoslo....a co ocenujem najviac,presna minutaz,hodina a pol je presne tolko , aby film nezacal nudit nezaujimavymi hluchymi pasazami....vacsina americkych reziserov by si mala brat priklad,lebo se nam tu rozmohl takovej nesvar,ze sa natacaju trojhodinove sracky a prezentuje sa to ako velkofilm....to v tomto pripade nastastie neplati,no a trochu tej americkej patetickosti,to uz k tomu proste patri a pokial sa to neprehana , da sa to vydrzat. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Film sa venuje rekonštrukcii havárie a následnému vyšetrovaniu. Je výborné zostrihany a správne dávkuje napätie. Piloti sú hrdinovia a páči sa mi, že film je na ich strane. ()

Frog.cz 

všechny recenze uživatele

Lidi mají v povaze dělat z lemplů hrdiny anebo z hrdinů lemply, tady to byl bohužel ten druhý případ... naštěstí z dobrým koncem. 5* ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že bude pokorný realismus vytvářet tak silné napětí! Možná jsem to mohl předpokládat, když to je dílo p. Eastwooda... ()

Zoltar78 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný a téměř komorní film založený na nedávných skutečných událostech. Eastwoodova režie je neokázalá, ale precizní. Zrovna tak jako Hanksův "úsporný" projev, který své postavě vkládá neuvěřitelnou hloubku a lidskost. Dojalo mě to. Body navíc za krásnou závěrečnou písničku. ()

ndee 

všechny recenze uživatele

No vida, a jde to! Jde natočit americkej film o americkým hrdinovi bez americkýho klišé a všudypřítomných vlajících vlajek. Scéna, která ukazuje přistání na řece Hudson věrně popisuje co se stalo zatímco následné vyšetřování NTSB je pro dramatičnost přitažené za vlasy, ale je to film a ne dokument. Za mě čtyři hvězdy za filmařinu a jednu navíc pro Sullyho. ()

Související novinky

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

19.04.2019

88letý legendární herec a režisér Clint Eastwood (Pašerák, Americký sniper) do důchodu rozhodně nespěchá. Momentálně totiž krouží kolem projektu The Ballad of Richard Jewell, který by mohl natočil… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama