Reklama

Reklama

V lednu roku 2009 se svět stal svědkem „zázraku na řece Hudson", když kapitán „Sully" Sullenberger (Tom Hanks) nouzově přistál s poškozeným letadlem na ledových vodách řeky Hudson a zachránil tak život 155 pasažérů na palubě letadla. Přestože veřejnost a média mluvila o ojedinělém činu dokazujícím jeho letecké dovednosti, probíhající vyšetřování hrozilo zničit jeho pověst a kariéru. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (916)

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Jedna z očakávaných hitoviek tejto jesene. Trošku ma sklamal skok priamo do deja, bez úvodnej klasiky runway-takeoff-problem-solution :), ale to zrejme kvôli dobre známemu priebehu havárie. V konečnom dôsledku to však nevadilo. Asi najdominantnejšou myšlienkou je vyšetrovanie, niečo na spôsob skvelého dánskeho Krigen. Najprv pilot hrdina, ale potom nastupujú právnici, ktorí už zabudli na 155 zachránených životov, keďže riešia stratu nejakých 100mio eur.. Záver si Clint Eastwood nemohol nechať ujsť v klasickom budovateľskom duchu. Tom Hanks a Aaron Eckhart, skvelá voľba. ()

r007 

všechny recenze uživatele

I když mám ráda Toma Hankse a Clinta Eastwooda, spíš než film mě dostal spíš ten neuvěřitelný příběh. Ale jakkoli se jedná o příběh výjímečný, zpracování až tak výjímečné pro mě není. Možná je to tím, že nemám moc ráda katastrofické filmy. Nějak se mi nelíbila první polovina, trochu mi vadilo přeskakování z jedné časové roviny do druhé, i když chápu, že to bylo nutné. Nejlepší část byla určitě vyšetřování a závěrečná replika neměla chybu... ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Bez zbytečného okecávání, tak si přesně představuji zpracování filmu tohoto typu. V jednoduchosti je obrovská síla. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Kvalitní katastrofický film, který dobře dopadne. Ledově klidný Tom Hanks, který zachrání všechny pasažéry letadla. Zejména zpočátku možná trochu nepřehledné, ale pak to chtě nechtě diváka vtáhne do děje a donutí ho prožít 208 vteřin v kokpitu letadla. Všechny pochybnosti, nadšení i zklamání. Skvělá práce. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Úžasná pocta hrdinům události z roku 2009. Natočený bravurně, natočený citlivě a Hanks je jen perla na tom všem. Celkově to působí velice osobně a celý to je celistvý. Až se podívám znova, možná přidám 1*. Zatím jsou to ohromený 4* a ROZHODNĚ DOPORUČUJU ()

mouzi 

všechny recenze uživatele

Zadny blockbusterovy trhak, ale velmi kvalitni drama v rezii Eastwooda s Hanksem v hlavni roli. A navic nepresahujici 100 minut. Co vic si prat? ()

Galaktus 

všechny recenze uživatele

Drsňák Clint Eastwood prostě umí točit filmy. Americký patriotismus, sounáležitost s bližními a s nimi vždy přítomný eastwoodovský kýčovitý pathos je jimi zcela prostoupen. Zajímavý zážitek, který však stačilo zažít jednou. ()

Cvachetka 

všechny recenze uživatele

Pěkně odvyprávěné. Jde vidět, že dobře natočený film nemusí mít nutně dvě hodiny. A jako bonus Aaron s pořádným knírkem :-) ()

burton-ka 

všechny recenze uživatele

Jestli někdo a něco funguje naprosto brilantně, tak je to Clint Eastwood a filmové plátno v jakékoliv podobě. Člověk si až řiká, že je stále lepší a lepší režisér než herec. Tenhle film je podle skutečné události z lednu roku 2009, kdy kapitán "Sully" (Tom Hanks) zachoval klidnou hlavu a zhruba ve svých 35 vteřinách, rozhodl a zachránil 155 lidských životů. Ačkoliv se rozhodl správně, vítězně tak letecká komise ho přesvědčovala o opaku. Z celého procesu, nátlaku novinářů i obdiv obyčejných lidí ho stále víc a víc svazovali, až kapitán Sully začal být na vážkách zda-li vlastně udělal vše správně. Celý film vypráví světoznámý příběh o jednom nouzovém přistání, které mohlo mít ovšem naprosto fatální následky. Vypráví o dni, kdy letadlo skončilo v řece Hudson, která protéká NYC. Ovšem jak opravuje jeho kopilot,Jeffrey "Jeff" Skiles, kterého hraje Aaron Eckhart. Letadlo neskončilo ve vodě ale přistálo díky kapitánovi Chesley Sullenberger na vodě, a to je vážně podstatný rozdíl. Pouhá záměna slov ale i ta občas vede ke katastrofě. Stejně tak jako jsou obyčejné filmy a filmy Clinta Eastwooda. Pro někoho běžně natočené drama jenže celý film, je tak nějak naprosto perfektní v tom jak je bez třpytek, jasu je celý zahalený do New York City lednové zimy. Nenajdete tam fádní záběr, nenajdete místo, kde by jste si řekli: "aha tak tady už to znám! Ted' už to bude tak a tak!" Nikoliv! Clint Eastwood natočil ve společnosti Toma Hankse a Aaron Eckhart naprostou perlu mezi filmy podle skutečné události. Za mě čistý průstřel 5 hvězd. O to víc, že v dnešním světě potřebujem vidět i na plátnech lidi jako je Sully, kteří jsou gentlemani a hrdinové v jedné o sobě a ještě z letadla odchází jako poslední, dokud nejsou spočítaní pasažéři, tak je jeho tep 110 a ačkoliv by se mohl zahalit do té "nekonečné" momentální slávy, vnímá to celé jako úspěch a s spolupráci všech složek, kteří se nějak zůčastnili na záchraně a spolupráci včetně pasažérů. P.S. dívejte se až do úplného konce (y) ()

Spalik1893 

všechny recenze uživatele

Na tento snímek jsem se vrhl po doporučení svého kamaráda - negramotného a nesoběstačného kvadruplegika, který ho vychválil s takovým úsilím, vervou a dojemností, že nešlo odolat. Po třiceti minutách děje však už poněkolikáté přemýšlím o příčetnosti svého přítele, jenž v tuto dobu již 2x ( slovy dvakrát ) uronil slzu nad skutečným příběhem kapitána Sullyho. Po úvodní ospalé půlhodince nabere film na krátký okamžik obrátky, které byste u filmu režiséra Clinta Eastwooda resp. herce velikosti Toma Hankse (TOP3) bohužel čekali od samotného začátku. Následná, pro mě všemi směry nejlepší část filmu je rekonstruovaný proces havárie, kde si divák trošku připomene, že se dívá na film vytvořen legendami...to ve spojení s obsazením herců drží 3* ()

Santiago. 

všechny recenze uživatele

Mám z toho hodně rozporuplné dojmy. Jako film asi bez výtek, ale ten námět mě prostě neoslovuje. Je to vše takové moc korektní, jednoznačné, jakoby to postrádalo něco z opravdovosti života. Já jsem viděl jen takový dokument, záznam události ze zpráv, bez hlubšího ponoření se... ()

zdenek305 

všechny recenze uživatele

Přímočarý (svižný) snímek k věci bez zbytečné omáčky okolo a přesto se krásně do 96 minut vešlo vše podstatné, i když jsem měl zpočátku o jeho krátké délce trošku pochybnosti. Ale jak se říká kdo umí, umí a zvlášť ještě v 86 letech vytvářet takové snímky? Smekám, Pane režisére Eastwoode, plný počet 5* ()

Facik. 

všechny recenze uživatele

Má modla Clint Eastwood, Tom Hanks a legendární kousek potomka Josefa Mengeleho v Texasu narozeného kapitána Sullyho mě nejenom že donutil udělit jasných 5 hvězd ale především snímek doporučit uživateli Spalik1893 jehož jsem do té chvíle naprosto respektoval. Člověk co nedokáže ocenit že film se věnuje bez okolků tématu na místo zbytečného tlachání, bloudění po letišti, hledání zavazadel a dalších grotesek nemá právo se považovat za filmového odborníka. Skvěle vystavěné drama, příběh hrdiny a již zmíněné legendy za jasných 5 hvězd i když si už tento snímek nikdy v životě znova nepustím. ()

paradoxman 

všechny recenze uživatele

Vážně by mě zajímalo, jestli tomuhle neuvěřitelnému člověku i v reálu říká manželka "Sully". Vůbec mi to tam nesedělo. Ani její reakce a pletení hypotéky do vyšetřování leteckého (ne)štěstí. Vyšetřovatelé taky dělali celou dobu ramena, což bylo tak neprofesionální, že to může zkousnout opravdu jen Hollywoodské studio... I přes tyto výtky jsem si film užil a Clintovi za děkuji i za příjemně krátkou stopáž. ()

Dawydov 

všechny recenze uživatele

Takový normální. Žádné chyby ten film nemá, a nevím, co by se z toho dalo vykřesat víc. Ale prostě nic, co bych potřeboval vidět znova. Je to krátký, docela napínavý, Hanks jako vždy nezklamal, takže OK. ()

Související novinky

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

19.04.2019

88letý legendární herec a režisér Clint Eastwood (Pašerák, Americký sniper) do důchodu rozhodně nespěchá. Momentálně totiž krouží kolem projektu The Ballad of Richard Jewell, který by mohl natočil… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama