Reklama

Reklama

V lednu roku 2009 se svět stal svědkem „zázraku na řece Hudson", když kapitán „Sully" Sullenberger (Tom Hanks) nouzově přistál s poškozeným letadlem na ledových vodách řeky Hudson a zachránil tak život 155 pasažérů na palubě letadla. Přestože veřejnost a média mluvila o ojedinělém činu dokazujícím jeho letecké dovednosti, probíhající vyšetřování hrozilo zničit jeho pověst a kariéru. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (915)

mstychov 

všechny recenze uživatele

Naprosto uzasnej film! Ja nevim proc, ale ten pribeh me strasne dojal, takze jsem mela slzy v ocich. Pribeh je napinavej, poutavej a udrzi vas na zidli. Sully byl velikanskej hrdina. Nemuzu uverit tomu, ze se neco takoveho stalo i ve skutecnosti. Velke plus davam i za konecne fotky a video skutecnych lidi, kteri se teto ne/stastne udalosti ucastnili. ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Příběh skutečného letu, který se stal v roce 2009. A jelikož si všichni pamatují jak to proběhlo, není lehké diváky napínat. Ovšem Clint Eastwood je prostě jistota, na co sáhne to se mu povede (nehledě na jaký se píše rok) + tradičně dobrý Tom Hanks = super podívaná. (2D dabing) Rozpočet: $ 60 miliónů, Tržby: $ 238,470 miliónů. ()

notozjano 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka. Hanks a Eckhart byla perfektní volba, celý film mně udržoval v napětí a úleva přišla ve chvíli, kdy Eckhart naprosto uvolněně zodpověděl otázku, co by udělal jinak. A opravdu, jinak to snad ani nešlo. Jak samotná událost, tak i tento film neupadne jen tak v zapomnění. Bravo jak Sullymu, tak Clintovi. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem "vau". Když se sejde skvělý režisér a herec, může být zfilmována i jednoduchá událost se známým koncem a přesto je výsledek úžasný. Tom Hanks byl excelentní. Režie super, střih a celková kompozice filmu člověka pohltí. A samotný příběh? ten kdyby nebyl podle skutečnosti, tak je hodně neuvěřitelný. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

No, pojali to retrospektivně, což je problém, protože pak se půlka napětí vytratila.....ale havarijní akce natočena vskutku poutavě, zato vyšetřování včetně simulace místy působilo směšně.....chybělo mi více zápletek nebo jedna pořádná, tohle bylo jenom takové zamyšlené ohlédnutí za jedním skvělým činem, který zachránil spoustu životů, nic víc (samozřejmě, není to málo, ale film vyžaduje větší drama). Při simulaci unuděným hlasem při nárazu: "Ptáci." ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Hanks a Eckhart pod vynikají taktovkou Clinta Eastwooda. Film přenáší na plátno reálné drama a je to příběh, který za vyprávění stojí. Ovšem 100% to bejt nemůže. Už během sledování filmu vás napadají různé logické otázky, které nejsou zodpovězené v momentu, v kterém odpovědi potřebujete znát. A k tomu teda podle mne jedna až chyba. Aby vyšetřovatelské týmy při počítačových simulacích a jiných, velmi podrobných rekonstrukcích události, při kterých letadlo s lidmi na palubě řízeně padá v New Yorku do řeky opominuli časový úsek v délce cca přes půl minuty… to se mi věřit nechce. Chápu ale scénaristy i toho Clinta… ono by jim bez téhle linky jinak prostě nedrželo pohromadě a film by byl prakticky nenatočitelný. Za tenhle oslí most 20% dolů. Jinak ale je to hodně dobrý film. Výjimečně pomůže, když si o celém „Zázraku na Hudsonu“ něco načtete dopředu, nebude to na škodu!! ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Režie Clint Eastwood?! To bych vůbec nečekala. Atmosféra filmu mi úplně sedla. Nebylo to přečančané do stylu kasovních trháků, nebyl to ani holý dokument a nebyla to nuda. Rozhodně jsem celou dobu byla duchem přítomna, byla jsem napnutá a fandila, co se dalo. Krásně civilně pojatý film. Pohled ze všech možných úhlů, ale především ze strany kapitána Sullenbergera. Ty niterné myšlenky, pochody a úvahy, jestli to udělal správně nebo měl možnost jednat pod takovým stresem jinak, aby nedošlo k poškození letadla a vyhnul se následnému nátlaku těch, kterým byla ztráta za zničený letoun trnem v oku a nehleděli na to, kolik životů ten bělovlasý muž zachránil.... to bylo tím, co diváka muselo jednoznačně vtáhnout do děje. Klobouk dolů před těmi, co mají k*ule na to, vzít na sebe zodpovědnost za tolik lidí a vyrazit s nimi kamsi do výšin mezi mraky, kde se žádná chyba netoleruje. Film dokresluje krásný jemný soundtrack. Tom Hanks - není se o čem bavit, úžasný výkon, stejně tak Aaron Eckhart. Na konci jsem byla dojatá a příjemně zaražená, přičemž nejvíc oceňuji tu jednoduchost, nikdo si nehraje s velkými gesty, nikdo citově nevydírá, za mě palec hore. PS: Eckhartův vtípek na konci se fakt povedl :) ()

WUTEN 

všechny recenze uživatele

Eastwood ví co dělá, Hankse obsadit do hlavní role a upravit ho do podoby skutečného kapitána bylo opravdu velmi přesvědčivé. Na to kolik je Eastwoodovi, tohle byl nejlepší kousek za posledních několik let. Na konci mě potěšilo vidět celou posádku s pasažéry, všichni vysmátí jak lečo, a ta podoba s Hanksem mě překvapila. Aspoň je tady vidět ta profesionalita, jak jsou zase Amíci ve střehu, jak jsou připraveni a za pár minut jsou všichni evakuováni, nemyslím jen záchranáře ale i celou posádku letadla. Ty krysaři co hledali tu chybu, že proč nepřistál tam nebo tam, kdyby to nakouřil do budovy někam, tak hned by se ozvali s otázkou "A proč jste to nepřiplesknul do vody?". Krucinál však zachránil všechny pasažéry a to je to hlavní. Opravdoví příběh bez zbytečného okecávání a protahování, jenže ten příběh je o tom že udělal svojí práci, zachránil všechny cestující a tím vlastně příběh skončí, tady není nic moc co dál točit a není třeba to už dál rozpatlávat, takže za mě 4*. ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele

Do této doby jsem nevěřil, že by někdo mohl natočit tak poutavý film, rekonstrukci a drama z jednoho příběhu, který smázne jedna epizoda leteckých katastrof. Letecké katastrofy jsou super, je to skvělá rekonstrukce, ale nikdy by mě nenapadlo, kolik se z toho dá vymáčknout. Je to neskutečné a naprosto perfektně ztvárněné. Efekty jsou doslova dechberoucí a všichni herci to zahráli na jedničku. Nezbývá než kroutit hlavou nad tím, že toto se po té havárii opravdu dělo a jak zvrácené a nemorální to je. Pilot který udělal všechno možné, aby zachránil své pasažéry, který udělal všechno správně, i když podle oficiálního postupu by byli všichni mrtví a kdo ví kolik dalších lidí by to ještě odneslo. Právoplatný hrdina je téměř označen za viníka. Jen proto, že na někoho tu vinu je třeba hodit. Tohle mi hodně připomíná příklad Stanislava Petrova, ačkoliv jsou tyto příběhy naprosto nesrovnatelné. Jedná se o stejný princip. Na někoho je třeba hodit vinu a nikdo si to nechce vzít na triko... ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Skvělý Tom Hanks i ostatní herci, skvělá režie, zaběry, příběh podle skutečné události nedrancující city za každou cenu. Možná bych o kousek raději bral kontinuální děj, ale tohle mělo také hodně do sebe. Moc doporučuji. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Film, popisující okolnosti nedávné události, kdy piloti dopravního letadla se 155 cestujícími přistáli s nefunkčními motory na řece Hudson... Přestože je tato událost velice čerstvá a člověk zná všechny její okolnosti z médií, filmové zpracování Clinta Eastwooda ho musí vtáhnout a všechny ty peripetie - nejen se samotným nouzovým přistáním, ale i ty, které následovaly v souvislosti s nepříjemným vyšetřováním - si prožívá spolu s piloty. Eastwood prostě umí - a Tom Hanks taky. Obdivuhodný příběh a skvělá podívaná. 85%. ()

Hird 

všechny recenze uživatele

Řemeslně je to skvělé, nicméně nemůžu si pomoct, 208 vteřin napětí na celý film nestačí, ani když se několikrát opakují s různým střihem. A závěrečná dramatizace vyšetřovacího procesu působí příliš uměle. ()

Související novinky

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

19.04.2019

88letý legendární herec a režisér Clint Eastwood (Pašerák, Americký sniper) do důchodu rozhodně nespěchá. Momentálně totiž krouží kolem projektu The Ballad of Richard Jewell, který by mohl natočil… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama