Reklama

Reklama

V lednu roku 2009 se svět stal svědkem „zázraku na řece Hudson", když kapitán „Sully" Sullenberger (Tom Hanks) nouzově přistál s poškozeným letadlem na ledových vodách řeky Hudson a zachránil tak život 155 pasažérů na palubě letadla. Přestože veřejnost a média mluvila o ojedinělém činu dokazujícím jeho letecké dovednosti, probíhající vyšetřování hrozilo zničit jeho pověst a kariéru. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (916)

Misha.d 

všechny recenze uživatele

Jako tady není prakticky o čem psát. Perfektní film. Velectěný kmet Clint si zaslouží bezmezný obdiv a respekt, že ve svém věku natočí takovýhle skvost. A Tom Hanks si může udělat další čárku za perfektní ztvárnění obyčejného člověka, ale hrdiny. Tohle mě teda vážně chytlo za koul... Ehm.. za srdce. Doporučuji všema deseti!!! Škoda, že je na hodnocení jenom 5 hvězd. Tohle by si zasloužilo 10! ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Nevidím jediný důvod proč nedat plný počet. Věrné skutečnosti, krátká stopáž, briliantní herecké výkony i režie, bez nějakého debilního patosu a ještě to má dobý konec. Skvělý film. ()

Novko 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama které mě velmi mile překvapilo. Filmy podle skutečných údálostí mám hodně rád takže na tohle jsem se podíval rád. 8,5/10. ()

nicolePavs 

všechny recenze uživatele

Další skvěle natočený snímek s mým oblíbeným dodatkem: “podle skutečné události”. Trocha příměsi katastrofického filmu, životopisného, dramatu i kapkou humoru. Bylo tam hodně retrospektivy, až jsem chvíkema nevěděla jestli daná scéna je vzpomínka nebo současnost. Přesto bych se na to mohla koukat znovu a znovu. ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Průměrný příběh zfilmovaný perfektním způsobem s hlavní hvězdou, jako vždy profesionálním Tomem Hanksem. Bohužel děj jako takový prostě není příliš chytlavý a těžce si tak dokážete představit, že byste snímek chtěli vidět znovu (ikdyž vyjímky se určitě najdou). Otázka ale zní "Mohl udělat rejža něco víc?" ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood bol mizerný herec a jeho režisérske umenie nemá k tomu ďaleko. Okrem dvoch vojnových filmov kde mu na krk dýchal Spielberg ako producent nenatočil nič poriadne a zaujímavé. Tento snímok má chabý príbeh, nepracuje sa s atmosférou (Sully v lietadle, Sully na vyšetrovacej komisii, Sully behá po meste), žiadne emócie, proste typická Clintova neschopnosť rozprávať príbeh a zaujať diváka. ()

Astonko 

všechny recenze uživatele

Hanksa sa nedá nemať rado a v takejto roli už vôbec nie. Len mi to asi v polovici všetko začalo pripadať repetitívne: havária - vypočúvanie (simulácie) - rozhovor so ženou - havária - vypočúvanie (simulácie) - rozhovor so ženou - havária... Skutočný príbeh je bezpochyby neuveriteľný a skladám rešpekt pred skutočným kapitánom, no film sa na základe toho dal podľa mňa natočiť lepší 7/10 ()

Skylwalker42 

všechny recenze uživatele

Eastwood a Hanks je snad filmová záruka všech záruk. Nejedná se přitom o žádný hrdinský velkofilm. Vše je podáno příjemně civilně bez patosu. Jestli se to přesně tahle odehrálo na řece Huston, tak Sully má můj nesmírný obdiv a tento člověk je přímo lidská pokora a skromnost v té nejčistší podobě. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

Sám zázrak si zaslouží 5* a herecké ztvárnění standardně 4*. Jenže moje očekávání míří hlavně na technokratické informace o průběhu incidentu a průběhu vyšetřování. Telefonování s rodinou a novinářské epizody sice jsou součástí skutečného dění, ale mně jen zdržovaly od hlavního zážitku. Proto jen 3* za méně rozpitvané postoje vyšetřovatelů, případně zástupců dotčených společností - ač v knize také určitě nejsou. Trochu vzít mustr, jakou osnovu měl Arthur Hailey ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Ntwl, takže přestože tam je Tomik Hanksů se svym kukučem, příčeskem do šediva a tim svym strašnym na-přes-ústa správnostvim, tak se to dá. Je to totiž dobré. Dobře poskládané, odvyprávěné, zahrané, sestříhané… prostě takový ten poctivý nadprůměrný biják, který byste čekali od Clinta Eastwooda. No nic, jdu si to celé ještě vygooglit… [90%; 2022-01-15 Home sweet home] ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Som nadšený, tento film si nič iné ako plnú počet hviezd ani nezaslúži. Pozrel som si ho na základe odporúčania jedného českého pilota, ktorý spomínal vo svoje biografii, zetje to jeden z mála filmov o lietadle, ktorý sa dá pre neho pozerať, lebo je tak realisticky spravený, že mu nemá ani čo vytknúť a takto nejako by to mohlo vyzerať pri leteckom nešťastí, ktoré sa vďaka Sullymu nestalo a jeho bravurou ho zvládol. Zároveň tento film ukazuje ako dôležitý je ľudský faktor pri lietaní a nikdy nesmieme dopustiť aby lietadla ovládali len stroje alebo piloti na diaľku inak by to nedopadlo dobre. Veľmi pekne tu bolo ukázané ako v tomto prípade ľudský faktor a um pilota pod tlakom závažil a aj keď to bol absolútne šialený pristávácí manéver on ho zvládol a všetkých zachránil, čo by inak skončilo fatálne. Naozaj výborný film, ktorý doporučujem všetkým, ktorých baví táto tematika a sú unavený z afektovaných amerických pseudo filmov. Samozrejme bravúrny Tom Hanks je veľkým bonusom. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca letecká dráma s perfektnou produkciou a vynikajúcimi hereckými výkonmi, ktorá sa po dramatických momentoch v lietadle preleje do drámy súdnej. Skvele časovaná dráma preskúmava konanie kapitána Sullyho po sekundách a napätá atmosféra obrany pravdy nepoľavuje až do konca. Tom Hanks je excelentný ako vždy a tento typ príbehu už úspešne absolvoval vo filme Kapitán Phillips: Prepadnutie lode Alabama. ()

kla_ra 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení! Celé balení kapesníčků není nutné, ale tak dva se hodí. Záběry přistání se ve filmu objevují několikrát a znovu a znovu jsou napínavé až běda. Pochybnosti pilota o tom, jestli skutečně udělal správné rozhodnutí jsou značně přesvědčivé. ()

Související novinky

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

19.04.2019

88letý legendární herec a režisér Clint Eastwood (Pašerák, Americký sniper) do důchodu rozhodně nespěchá. Momentálně totiž krouží kolem projektu The Ballad of Richard Jewell, který by mohl natočil… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama