Reklama

Reklama

V lednu roku 2009 se svět stal svědkem „zázraku na řece Hudson", když kapitán „Sully" Sullenberger (Tom Hanks) nouzově přistál s poškozeným letadlem na ledových vodách řeky Hudson a zachránil tak život 155 pasažérů na palubě letadla. Přestože veřejnost a média mluvila o ojedinělém činu dokazujícím jeho letecké dovednosti, probíhající vyšetřování hrozilo zničit jeho pověst a kariéru. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (916)

Baru.No1 

všechny recenze uživatele

Když Sully přistane na řece, všichni o něm mluví jako o hrdinovi. Pak se ale najde někdo, kdo se v tom musí pitvat. Poté je Sully vyšetřován, jestli neudělal chybu, protože podle počítačů, by prý mohl doletět na nejbližší runway. Opak je pravdou a řeč Sullyho, na posledním stání, smetla komisi jako urágán. Navíc film je zpracován z různých úhlů pohledu, což je také velké plus. Prostě film, který vás chytne za srdce. Tom Hanks svou roli zahrál skvěle. Navíc film suprově utíká, není tu žádné zbytečné protahování. ()

Pecos 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodný příběh o naprosto ojedinělém úspěchu přistání letadla na řeku Hudson a to vše bez jediné ztráty na lidských životech. Skvěle natočený film, který nelze hodnotit jinak, než-li pěti hvězdičkami. ()

Dejna 

všechny recenze uživatele

Kdybych tak mohla dát těch hvězdiček šest! Úžasný film o odvážném, skromném a dobrosrdečném člověku, který dokázal nemožné (pořád si říkám, jestli by každý pilot při evakuaci letadla opustil palubu až po ujištění, že jsou všichni pasažéři v bezpečí, i když je to protokol). Úžasně zpracované a ani chvíli nenudí, natočeno takovým způsobem, že jsem chvílemi měla pocit, že sedím v tom letadle (ještě, že to nebylo ve 3D, to by asi bylo po mně :-), Tom Hanks je zde BRILANTNÍ, opět ukázal, že umí i vážné role (viz Kapitán Philips) a jde mu to naprosto skvěle, Sullyho jsem mu věřila na 100%. Nevím, co ještě dodat...snad jen, že po dlouhé době film, který mě v závěrečných titulcích nechal s otevřenou pusou a bušícím srdcem (a rozhodně stojí zato vidět na velkém plátně, takže kdo jste to dosud nestihl, šupky do kina :-) ()

sir23 

všechny recenze uživatele

Výborne nakrútený film ktorý ma po dlhej dobe chytil za srdce. napínavý príbeh, dobrá kamera, excelentný Tom Hanks a pán režisér Clint Eastwood. teším sa keď vyjde na Blue-ray. ()

Malchy 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem DOKONALOST! Netřeba více komentovat, možná akorát dodám, že Tom Hanks se pro tuto roli narodil. ()

Baik 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood,Tom Hanks a Aaron Eckhart: vyborny reziser a pan herec + herec z ktereho se stava velmi dobry herec to proste nemuze byt spatny film.. Ted vazne zhruba po 20minutach az do konce jsem mel na krajicku nevim proc...nevysvetlitelne...mozna tim ze chlap udelal to nejlepsi co mohl zachranil vsech 155lidi vcetne jeho...to ze sesrotoval letadlo za xx milionu...to vem cert..ale i tak ho lincovali ze to mohl udelat jeste lepe....za me 5* ()

Mates Hradecky 

všechny recenze uživatele

Všichni máme tuto katastrofu v celkem živé paměti, neboť byla ve všech zprávách v roce 2009. Kapitán dopravního letadla bravurně přistál s nefunkčními motory na hladinu řeky a zachránil tak všechny cestující. Co jsme ale u nás nevěděli, že po této nehodě byl vyslýchán vyšetřovací komisí a viněn ze ztráty drahého letadla.Tom Hanks byl výborně obsazený do této role- má totiž podobné vlastnosti jako postava, kterou hraje- vysoká profesionalita, skromnost a empatie. Clint Eastwood opět usedl na režijní sesli a střihnul si další majsrštyk. Dokázal diváka zaujmout i dojmout- dlouho jsem nezažil, aby celé kino v závěru posmrkávalo. ()

pesbara 

všechny recenze uživatele

už dlouho jsem neměl z filmu tak intenzivní fyzickej pocit. Vynikající dílo skvělého režiséra o naprosto neuvěřitelné události, doslova o zázraku:o) vřele doporučuji. To je Amerika:o) ()

RavenSpector 

všechny recenze uživatele

Ty nejlepší příběhy píše život. I když je to klišé jako prase, k tomuto snímku nejde říct nic lepšího. K tomu výborně natočené a Tomem Hanksem obsazené. Eastwood jednoduše umí a umí to na jedničku. Mimochodem skutečný hlavní hrdina - Sully je opravdu hrdina jak se patří. ()

injoy 

všechny recenze uživatele

Jistě počin statečný, leč točit film o tom, že se vlastně nic nestalo?? O_o Bude se o každém nouzovém přistání točit film? Doufám, že ne. ()

TOPmoovie 

všechny recenze uživatele

par zaberov (scena s pristavanim, a vysetrovacie komisie, a spomienky na lietanie) bolo skvelych. asi tak do 30min z filmu max. zvysok preemocionalizovane kecy a bullshity. ()

Snakefinger 

všechny recenze uživatele

Co více dodat. Eastwood opět bravurně a s přehledem dokazuje že je nejenom excelentní herec ale stejně, ne-li lepší scénárista. Štastnou ruku měl i při výběru herců a Tom Hanks má zase jeden ze svých životních výkonů. ()

$h4rk 

všechny recenze uživatele

Měl sem velké očekávání k mému oblíbenému příběhu o Sullym, o kterém jsem hodně četl a viděl spoustu dokumentů. A byl jsem velmi potěšen, že se toho zhostil Eastwood za jeho pomoci, protože kdo jiný umí natáčet tak reálně příběhy jako právě on? On moc dobře ví že se dá divák zaujmout i filmem kratším než 3 hodiny. Hodinka a půl byla naprosto dostačující a bylo fajn se dozvědět i něco o osobním prožití této nelehké životní situace do které se dostali kapitán a první důstojník - a vlastně všichni na palubě airbusu a320. A vlastně o celém průběhu vyšetřování, které muselo být o nervy. Za mě jasný, velmi poutavý, detailní a přímý příběh. Kdybych chtěl být trošku rejpal, vyzdvihl bych ještě mimo vynikající výkon kapitána a prvního důstojníka, záchranářů a všech kdo se toho zúčastnili i konstrukci letadla, která byla až neobvykle silná - všichni na palubě si vybrali ten nejvíc lucky day v jejich životech. ()

MarekT. 

všechny recenze uživatele

Proč jsou v letadlech piloti? I když se může zdát, že technologie už je dávno na takové úrovni, aby autopilot zvládl bezpečně vzlétnout a přistát (viz. všechny filmy s Iron Manem), v momentě kdy nastane problém, jedině profesionální lidský pilot je schopný vymyslet řešení. Když jde o život 155 lidí na palubě a doba rozhodování se počítá na sekundy, jedinou nadějí je kapitán, který strávil celý život v kokpitu letadla. Navíc Tom Hanks, stejně jako kapitán Sullenberger, je zatraceně dobrý v tom co dělá. Nenazval bych to filmem, ale ukázkovým dílem kvalitní kinematografie. Tato excelence v podání jednoho z nejlepších současných režisérů a autority na filmovém poli ukazuje, že někdy v jednoduchosti není krása, ale přímo nádhera. Vypadá to, že opětovné shlédnutí bude nutné, abych trochu krotil nadšení. Zatím z fleku 5 hvězd, protože můj filmový zážitek byl dostatečně intenzivní i na 15,6 palcovém monitoru. ()

jizvoun 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film, ve kterém se mi Hanks líbil. Zahráno skvěle, stopáž není zbytečně natáhlá. Jsem rád, že se o tomhle borcovi natočil opravdu kvalitní film, zaslouží si to. ()

Andrebas 

všechny recenze uživatele

Extrémne napätý film plný emócií kde v jeden moment spojí 155 ľudí na palube a strach kapitána čo by sa stalo ak by sa pokúsil pristať inak nakoniec pravdepodobne neúspešne ešte že tak potom by sme tu nemali tento film. ()

Alvin 

všechny recenze uživatele

Jak jsem viděl, že to pilotuje chlapík, co už kdysi zvládnul návrat s těžce poškozenou kosmickou lodí a nedávno zase ujížděl somálským pirátům s kontejnerovou lodí, neměl jsem nejmenší pochyby, že zvládne i tohle. Ale teď vážně, klobouk dolů před nestárnoucím kovbojem, který to zase ukočíroval s klidem a jistotou, přesně na střed, aniž by se vůbec dotknul mantinelů vymezujících z jedné strany přehnaně akční bijáky a z druhé patetická melodramata. Prostě podobně jako to Sully položil rovnou doprostřed Hudsonu. A vůbec nevadí, že všichni vědí jako to dopadne, protože šikovným střídáním akčnějších a ukecanějších pasáží a taky občasnými flashbacky těch 90 minut uteče jak nic. Takže jděte do kina a "brace for impact!" ()

Související novinky

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

19.04.2019

88letý legendární herec a režisér Clint Eastwood (Pašerák, Americký sniper) do důchodu rozhodně nespěchá. Momentálně totiž krouží kolem projektu The Ballad of Richard Jewell, který by mohl natočil… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama