Reklama

Reklama

V lednu roku 2009 se svět stal svědkem „zázraku na řece Hudson", když kapitán „Sully" Sullenberger (Tom Hanks) nouzově přistál s poškozeným letadlem na ledových vodách řeky Hudson a zachránil tak život 155 pasažérů na palubě letadla. Přestože veřejnost a média mluvila o ojedinělém činu dokazujícím jeho letecké dovednosti, probíhající vyšetřování hrozilo zničit jeho pověst a kariéru. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (916)

kodwin 

všechny recenze uživatele

Sully to zvládl, Eastwood taky. Víc z toho šlo dostat stěží, ale ten příběh není dost silnej na pět hvězd. ()

Orbitus 

všechny recenze uživatele

Pěkný film o skvělém pilotovi a jeho zvládnutí přistání na vodě, které je nejvíce rizikové a většinou skončí smrtí mnoha cestujících, Tom Hanks ztvárnil kapitána opravdu dobře, ale k filmu samotnému mám jednu velkou výhradu a to, že každý pořádný film musí mít svého záporáka. Samozřemě zde tuto roli dostali vyšetřovatelé, ze kterých udělali scénaristi totální zakomplexované blbce, kteří chtějí kapitána za každou cenu potopit. Pardon, ale tito lidé jsou ti, kteří zodpovídají za naši bezpečnost a když se něco podělá oni musí zjistit co, proč a jak se stalo a co šlo udělat lépe. Bez nich by bylo daleko více leteckých nehod a všichni můžeme být rádi, že se v troskách, záznamech a někdy i ostatcích, tak vrtají než vynesou závěry na veřejnost. Proto jen 4 hvězdy. ()

Signore 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že striktně vzato je to asi spíš čtyřhvězdičkový kousek (vskutku nic kinematograficky, ani myšlenkově převratného), ale na druhou stranu reflektuji skutečnost, že tvůrci splnily zadání na výbornou. Vyzdvihnout musím Eastwoodovu nenápadnou režii (včetně volby vstřícně uměřené stopáže) a samozřejmě herecké výkony (že Tom Hanks už nikdy nebude nominován na Oscara je od Kapitána Phillipse víceméně jisté, takže se nyní již vůbec nerozčiluji). ()

Monrou 

všechny recenze uživatele

Na to že se jedná o Eastwoodův film, jsem ho viděl s velkým zpožděním a ještě k tomu ne v kině. Pravděpodobně by zážitek z plátna pozvedl hodnocení a zejména emoce. Nicméně i tak by na 5 hvězdiček nedosáhl. Líbilo se mi rozložení děje který směrem ke konci gradoval, což u příběhu který popisuje zejména vyšetřování nehody než ji samotnou, není úplně jednoduché. Překvapivě Hanks celý film netáhne, jak to u jeho pár posledních filmů je zvykem, ale zapadá do lehce nadprůměrného scénáře a režie. Věřím že někteří Eastwoodovi fanoušci byli ze snímku zklamaní, jelikož od spojení Eastwood-Hanks by se dalo očekávat mnohem víc. Z mého pohledu odvedli i tak dobrou práci. ()

pichta 

všechny recenze uživatele

Nečakal som, že ten film bude takto dobre natočený. Žiadne kraviny navyše, priamočiaro s retrospektívnymi spomienkami, ktoré obajsňujú príbeh. Herci to precítili. Žiadne hlúpe chyby vo filme neboli. Režisér natočil objasnenie celého prípadu úplne geniálne a bez hlúpostí navyše, bez dramatických klišé, bez dojímavých a srdcetrhajúcich záberov. ()

godhand 

všechny recenze uživatele

No jo,Clintswood,šedivej Hanks super,Twoface Eckhart skvělej,nicméně spíš jako epizoda Vyšetřování leteckých katastrof ()

Sathine 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem, že by mě film, který řeší "nějakou" situaci v Americe, tak zasáhl. Ale natočeno to bylo tak dramaticky, že i když v podstatě člověk od začátku věděl, že to dobře dopadne, tak přesto zatajoval dech a ronil slzy. ()

adako 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre natočené a zahrané, bez pátosu (americký film na túto tému bez pátosu je zázrak sám o sebe), ale... akokoľvek mám Clinta Eastwooda rád ako režiséra, neviem sa tu zbaviť pocitu že varí z ničoho. Samozrejme, Sully si zaslúži všetko uznanie, no tento film má 96 minút a veľká časť z nich na mňa pôsobila ako čisté naťahovanie stopáže bez hlbšieho zmyslu. A potom si ešte prečítam že celé to vyšetrovanie je prifarbené aby vyzeralo hrozivejšie. Je pekné že Clint sa snaží preniesť dopredu skutočných hrdinov prostriedkom ktorý má a v ktorom je dobrý, teda filmom. Kvality človeka o ktorom je film točený však nekorelujú s kvalitou filmu samotného. ()

revere 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood (podobně, jako pilot Sullenberger, jeho posádka a týmy záchranářů) neudělal sebemenší chybu. Proto odvedl naprosto dokonalou práci s dokonalým výsledkem. Existuje mnoho "béčkových" filmů na podobné téma, ale kdybych měl hodnotit Eastwoodova (a Hanksova) Sullyho, litoval bych, že abeceda začíná již písmenem "A". ()

Hootik 

všechny recenze uživatele

We may end up in the Hudson...We’re gonna be in the Hudson... Brace for impact... It´s not a crash, it was a forced waterlanding. Tohle nemůžu hodnotit jako film... ()

datel13 

všechny recenze uživatele

Hodne povedenej snímek, dokumentarne presnej a zaroven resici pocity pochybujiciho cloveka, skromnyho kapitana Sullyho (na rozdil od lodniho kolegy Schettina opoustel palubu az jako posledni). Lehce me rusila typicky eastwoodovska epika oslavujici hrdinnou Ameriku, takze na plnou palbu to neni. Kazdopadne, vic takovych podarenych filmu. 85 % ()

robbez 

všechny recenze uživatele

Na filmu je nejsilnější to, že je natočený podle skutečné události, která je sama o sobě velmi neuvěřitelným příběhem a téměř opravdu zázrakem. Herecké výkony jsou velmi civilní a uvěřitelné, což filmu přidává na autentičnosti. Závěrečná scéna ze setkání skutečných pasažérů a letušek s kapitánem letadla je milou a zajímavou tečkou. ()

dauby 

všechny recenze uživatele

Film od mého oblíbeného režiséra s mým oblíbeným hercem v hlavní roli. Přesto velké zklamání. Snaha vytřískat pozornost na atraktivní události fakt nevyšla, je to utahané a nezajímavé Nuda, 30%. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

mám rád Toma Hankse, docela i Clinta E, ale tady je toho národního cítění trochu více než unesu, jiank bych dal určitě 4 ()

Kodousek 

všechny recenze uživatele

Hezké a dojemné. Standardně skvělý výkon Tom Hanks, lepšího herce si Clint Eastwood vybrat nemohl, sam pán režisér potom dílo vede klasickou rukou skvělou ve zpracování lidských dramat dle skutečnosti. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film musí mít vysoké hodnocení už bez přihlédnutí k hereckým výkonům za výběr námětu. Klobouk dolů před skutečnou postavou, které asi nemuselo být příjemné titulování hrdinou a v této krizové situaci si dokázala udržet chladnou hlavu a rozhodnout přesněji než počítač. Film až archetypálně vypovídá o dělání správných rozhodnutí na správných místech. ()

ABC1 

všechny recenze uživatele

Skvělý Tom Hanks + skvělý Clint Eastwood = výborný film, není potřeba víc dodat, snad jen, že vyšetřovací komise mi připadá jako předvoj dalších šíleností, které se staly v následujících letech v USA a nejen tam,bohužel!!! ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Před tím, než jsem se na tento snímek podíval, jsem viděl pouze to, že se někdy někde na řece Hudson povedlo nebezpečné přistání s velkým letadlem. Takže jsem očekával, že celý film bude oslava kapitána, jak je to zvykem v amerických filmech. Ale ejhle, ona skutečnost není tak růžová, jak se nám ji ti režiséři těchto filmů snaží vnutit. Je to totiž zase čistě jen o penězích a ačkoliv se kapitánovi podařil takový husarský kousek, Ameriku zajímá hlavně to, na koho hodit finanční břemeno nehody. Zkrátka USA, jaké skutečně jsou:(. Kvůli této skutečnosti dávám nakonec "jen" 4*. ()

Související novinky

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

19.04.2019

88letý legendární herec a režisér Clint Eastwood (Pašerák, Americký sniper) do důchodu rozhodně nespěchá. Momentálně totiž krouží kolem projektu The Ballad of Richard Jewell, který by mohl natočil… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama