Reklama

Reklama

V lednu roku 2009 se svět stal svědkem „zázraku na řece Hudson", když kapitán „Sully" Sullenberger (Tom Hanks) nouzově přistál s poškozeným letadlem na ledových vodách řeky Hudson a zachránil tak život 155 pasažérů na palubě letadla. Přestože veřejnost a média mluvila o ojedinělém činu dokazujícím jeho letecké dovednosti, probíhající vyšetřování hrozilo zničit jeho pověst a kariéru. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (916)

Xmarc 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočený snímek o leteckém neštěstí, které naštěstí dopadlo velmi dobře. Typicky hollywoodský snímek se podařilo pěkně vyvážit a oprostit jej od přílišně kýčovitých, hrdinských i nepřirozeně oslavných momentů. ()

Bobik71 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že přistání byl mistrovský kousek. Jinak film mne nebavil. Nuda, nuda šeď. Navíc hodně patosu, což je u posledních filmů C. Eastwood docela často.. T. Hankse mám rád ale tady to moc nehrál-nebylo co.. ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

Perfektně a kvalitně zpracovaný snímek s dokonalými hereckými výkony. Snímek Sully je neuvěřitelně poutavý film. Při sledování mě strašně zajímalo jak to dopadne, i když jsem věděl skutečnost, snímek je tak zajímavý že i tak mi to nedalo a od obrazovky jsem se neodtrhl. Tom Hanks zde pouze potvrzuje to že byl a stále je nejlepším hercem současnosti. Ostatní herci, hlavně Aaron Eckhart, mu zdatně sekundují. Režie je, jak už to u Eastwooda bývá, špičková záležitost a snímek tak hezky plyne. Přál bych si takových snímků víc. Přál bych si aby do kin putovalo víc takovýto snímků než neustále se pokračující filmové série založené pouze na trikových efektech. P.S. pokud váháte si pustit nějaký film s Hanksem udělejte to, nikdy nebudete litovat. ()

Camel91 

všechny recenze uživatele

Byl to film, který jsem prostě chtěl dokoukat a proto si jej cením..... i když se tam zase tolik nedělo a vlastně ani moc toho herecky neměl co nabídnout přestože je herecké obsazení super. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Všichni frajeři v reálu i herci ve filmu spolu s tvůrci! A hlavně (krom štěstí a všech dobrých konstelací) naprosto frajerské přistání, hezky pomalu, klidně, nejdřív ocáskem trochu přibrzdit a pomalu položit k čumáku. Pouštěl jsem si to několikrát. ()

draxxi 

všechny recenze uživatele

Tak tady klobouk dolů. Do koukání na tento film jsem šel jen kvůli Tomu Hanksovi, kterýho považuju za jednoho z nejlepších herců. Čekal jsem trochu nudu, všichni ví co se stalo, jak to dopadlo a záběry z nehody byly všude. A pozor....překvapení. Super napínavý příběh, plný emocí a skvělých hereckých výkonů. Moc se mi to líbilo. 27/4/2020 98% ()

LucillaP 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečných událostí bez přemíry patosu. O "obyčejném" lidkém hrdinství, plnění povinností a víře v sebe sama a své schopnosti/zkušenosti. Oceňuji především přímočarost vyprávění a zbytečné nezabředávání do vedlejších linií, které by zde byly nadbytečné a rušivé. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Eastwood znova veľmi presvedčivo a svojím typickým nenáročným spôsobom vykresluje danú situáciu. Sústredí sa v nej na hlavnú postavu v ktorej Hanks ako inak exceluje. Nechýba zopár emócií, ktoré neprekážajú, nie je v tom žiadny patriotizmus, ani veľkohubé vyjadrenia a navyše to má rýchle tempo, pri ktorom si dokonca dvakrát môžme vychutnať to pristátie, zakaždým z trochu iného uhla pohľadu. Skromná, no o to precíznejšia práca založená na dobrom scenári. ()

90125 

všechny recenze uživatele

Neškodná vlastenecká limonáda. Eastwood len hladká a oslavuje humanitu, vo filme bez štavy. Akoby to nebol výnimočne film pre 17ročných, ale pre staršiu generáciu. Hanksov veľmi civilne hraný Sully je fajn, je príjemné sa na neho dívať. Pohľad do svedomia a hlavy plnej pochybností, pilota v extrémnej situácii, je vydarený a aj záchranná akcia na rieke je natočená skvele. Ale neviem čo ďalej by som ešte mohol pochváliť. Ten bezradný koniec, s tou vyšetrovacou komisiou, ktorá pôsobíla ako banda absolutných idiotov, určite nie. Tak aspoň poľutujem. Chúďa Laura Linney, nemala čo hrať. 68 % ()

Bragi66 

všechny recenze uživatele

Oba hlavní hrdinové hrají jak v soutěži o Zlatou helmu - Sympaťák roku, jenže je to trochu průhledné. Nic proti hereckým výkonům, zpracování, obrazu nebo zvuku, jenže je to předvídatelný tah na hrdinu. To ale neznamená, že by to ve skutečnosti nebyl hrdinský čin, který zachránil všechny životy lidí v letadle nouzovým přistáním na řece - to bezpochyby byl. Také ta myšlenka nadřadit vlastní odpovědnost nad systém je chválihodná. Jenže pak ta šablonovitě kyselá vyšetřovací komise zlých kapitalistických aerolinií, která ve finále vděčně poklekne před hlavním hrdinou, je v realitě prostě nestravitelná. A ty rodinné dialogy a adorace hlavního hrdiny lidovými vrstvami to také natahují k otravnosti. Důležitým důvodem ke sledování je ovšem také to, že je to reálný hrdinský příběh, který vyzněl pozitivně, i když se aerokapitalistům utopilo letadlo a jistě museli zaplatit i nemalé odškodnění cestujícím a posádce. ()

Little_Sawy 

všechny recenze uživatele

Ty vole, mě se to sakra líbilo! Síce Sully alá Hanks jako kapitán v letadle co sedí na prdeli a má kulervoucí odvahu přistát s letadlem na řece Hudson po srážce s vtákama, které jim zničí oba motory, takže musí, naléhavě to sklopiť do Hudsonu. I když měl dokonce povolení, na přistáti na plošinu. Ve filmu můžeme vidět i simulace, které naznačují, že by to Sullyven mrtě zvládl, samozřejmě jsi vybral ten lepší spůsob, zhroutit se na řeku. Čekala jsem že tam alespoň někdo pochcípa a ono.. nic. No i tak, jsem za čistou pětku a nad hodnocením dlhouho přemýšlet rozhodně nemusím. ()

Marcecek 

všechny recenze uživatele

Vždy vynikajúci Clint Eastwood sa spojil so vždy vynikajúcim Tomom Hanksom a vznikol vynikajúci komorný skutočný príbeh s vynikajúcou réžiou i scenárom, o zkúsenom pilotovi, ktorý to riskol a pristál s lietadlom na vode, a aj keď všetkých zachránil, tak zďaleka vyhrané nemá. Nakoniec dôjde v skoro detektívnej zápletke rozuzleniu a uznaniu zázraku i hrdinstva jednotlivcov. V skutočnom príbehu sa o zázrak nepochybne jedná a film je svojim spôsobom zázrakom tiež, pretože je ťažké uveriť, že takto kvalitný snímok vytvoril 90-ročný, aj keď drsniak, ale predsalen človek. Neskutočné a hodné uznania. Čo mi chýba k plnej paľbe a čo mi zráža hodnotenie je nižší emocionálny dopad, aspoň v mojom prípade, ale napriek tomu silných 80%. ()

leafroller 

všechny recenze uživatele

Zkušená a profesionální řemeslná práce nemůže zakrýt nepřehlédnutelnou řídkost scénáře. Ten film je prostě o ničem a v závěru už jsem se jen modlil, abych tu scénu z letadla neviděl potřetí. Chápu, že najít dnes materiál pro film je těžší než v roce 1980, ale tohle mi přišlo opravdu za každou cenu. Nicméně jednou se to rozhodně vidět dá a letos jsem už viděl daleko horší věci. A to je 17. ledna. ()

Nolanster 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich TOP 10 režisérov natočil snímku s jedným z mojich TOP 10 hercov, ktorá sa pre mňa stala jedným z TOP 10 filmov roku 2016. A just budem optimista! Tento film som si neskonale užil. Profesionálnejšie odvedenú prácu (samozrejme, že viažúcu sa k hlavnej téme) medzi blockbustrami len ťažko nájdeme. Nie je to žiaden underground, nie je to arťák, nie je to biják, nie je to prachsprostá skomolenina. Je to dôkladne natočený film, ktorý diváka od začiatku do konca udržiava v napätí, stále prináša nové a nové okolnosti a napriek tomu film pôsobí veľmi uvoľnene a cítime sa pri ňom príjemne. Ja mám taký názor, že podobné pocity divák zažije iba vtedy, keď sa film robí s láskou. :) Podľa mňa je to tak. Sullymu držíme palce od začiatku, napriek tomu, že nepoznáme všetky fakty a sám Sully o sebe pochybuje. Z toho plynú dve výhody - herecké majstrovstvo Toma Hanksa a americký hrdina v Eastwoodovom filme, ktorý o sebe pochybuje. Čo ma veľmi milo prekvapilo, bola chémia medzi Hanksom a Eckhartom. Skvelá, skvelá hudba, až na vokály, ktoré sa mi do tohto filmu nehodili, ale to je iba vkus. Kamera? Úžasná! V pozadí zasnežený New York a mestom sa rúti lietadlo medzi mrakodrapy! Tom Hanks vystupuje na záchranný čln a v pozadí sa potápa lietadlo. A najväčšiu hovadinu, ktorú vyvodím je tá, že Heisenbergova žena mi je stále nesympatická. :) Mínusom pre tento film bol pre mňa vzťah Sullyho s jeho ženou. Vidíme, že pred odletom možno nebolo všetko v poriadku a viac sa nedozvieme. To je výborné, nepotrebujeme túto informáciu vôbec vedieť, ale tie telefonické dialógy sú akosi čudne napísané. Neviem no. To ma ale neodradí od vlastníctva tohto skvelého filmu v mojej polici! ()

Související novinky

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

19.04.2019

88letý legendární herec a režisér Clint Eastwood (Pašerák, Americký sniper) do důchodu rozhodně nespěchá. Momentálně totiž krouží kolem projektu The Ballad of Richard Jewell, který by mohl natočil… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama