Reklama

Reklama

V lednu roku 2009 se svět stal svědkem „zázraku na řece Hudson", když kapitán „Sully" Sullenberger (Tom Hanks) nouzově přistál s poškozeným letadlem na ledových vodách řeky Hudson a zachránil tak život 155 pasažérů na palubě letadla. Přestože veřejnost a média mluvila o ojedinělém činu dokazujícím jeho letecké dovednosti, probíhající vyšetřování hrozilo zničit jeho pověst a kariéru. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (916)

darius1706 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době výborný film. Po velmi dlouhé době téma a hlavně ztvárnění, kdy i mně, už docela otřískanému kmetovi, se chvílemi zatřásla ruka. A po opravdu dlouhé době, kdy jsem viděl skvělé herecké výkony ze všech stran. Sečteno a podtrženo je to film, kterému nelze absolutně nic vytknout. Snad jen jedna věc, která mě naštvala už v kině a to napsaná hláška ve stylu "nejlepší newyorčané ze všech běželi a zachraňovali". Pardon, ale k takovém filmu taková laciná hláška mi fakt neseděla. Ale zpět - opravdu skvělý film a Sullenberger je frajer, kterého (chce se říci doufejme, že nebude muset) asi jen tak někdo nepřekoná. ()

kjama 

všechny recenze uživatele

Eastwood a Hanks dostali z tématu maximum. Film naštěstí nebyl nijak dlouhý, téma nenabízí více. Možná bych ocenila méně skákání v čase. ()

Frufru07 

všechny recenze uživatele

Velice pěkně řemeslně zpracovaný film - klasický Eastwood a další z jeho hrdinů z řad "obyčejných lidí". Ale chybí mi tam něco zajímavého (ty americké hrdinské filmy jsou přeci jenom dost podobné), něco navíc nad v podstatě dokumentární převyprávění příběhu a hrdinské zakončení. Tom Hanks není můj oblíbenec a ani tady mě nepřesvědčil. Asi bych to přirovnal ke koupi Škoda Octavia - je to pěkné, jezdí do dobře, udělá to výborně svoji práci - ale rozhodně se to nedá srovnávat se zážitkem, který má člověk když se sveze třeba v BMW, Porsche nebo Ferrari (alespoň předpokládám, nikdy jsem v něm nejel :-) ()

Proky11 

všechny recenze uživatele

Skvelý Hanks. Skvelý Eastwood. In media res. Žiadny úvod. Bang! Od začiatku vstupujeme priamo do deja. Bez zbytočných vedľajších línií a pátosu. Skvelá práca. Tipujem minimálne tri nominácie Akadémie a dvoch zlaťákov budúci rok v Dolby Theatre :-) "No one warned us. No one said you are going to lose two engines at a lower altitude than any jet in history. This was dual engine loss at 2,800 feet followed by an immediate water landing with 155 souls on board. No one has ever trained for an incident like that." ()

Brain32 

všechny recenze uživatele

Hanks je prostě sázka na jistotu. Je to snad jediný herec, který ať hrál kdekoli tak ten film by prostě šupa. Sully je řemeslně perfektně odvedená práce s Eastwoodovo rukopisem a bravurně podtržená výkony obou hlavních protagonistů :) ()

XaverYork 

všechny recenze uživatele

Při scéně, kdy má komise NTSB rozhodnout o správném/nesprávném úsudku kapitána, jsem měl nutkání si v tom poloprázdném kině stoupnout a zatleskat. Ano, tak silný zážitek jsem z filmu měl (a stále mám). Skvělý Tom Hanks pod taktovkou úžasného Clinta Eastwooda, to si přece nemůžete nechat ujít. ()

marsic 

všechny recenze uživatele

Další z výborných filmů z dílny Clinta Eastwooda, ten si zvolil velice zajímavé téma a sympatickým způsobem ho dokázal převést na filmová plátna. Tom Hanks zde navíc předvedl tradičně parádní výkon. Nemůže nám z toho tedy vyjít nic jiného, než úchvatná podívaná. Clint Eastwood tímto filmem jen potvrdil roli mého nejoblíbenějšího režiséra. ()

Oxytocin 

všechny recenze uživatele

Pro mě je snímek Sully jiná obdoba "emočního koncertu" velmistra Toma Hankse, který předváděl v Kapitánovi Phillipsovi. Způsob, jakým hraje nervozitu, nejistotu, strach o budoucnost, ... jak se klepe. Tleskám rukama i nohama. Lehoučké mínus za rozptylování scénkami s manželkou a její dojmy (jak zaplatíme hypotéku, jsi v pořádku, ... trochu mi to nesedělo). Ale to bych musel být hodně přísný, abych za to dával o hvězdu méně. Eckhart zdatně sekunduje a Eastwood se projevuje opět jako lepší režisér než herec za života, i když mám některé filmy s ním ve velké oblibě. Filmu svědčí kratší stopa, která udrží soustředěnost a napětí. ()

rimul 

všechny recenze uživatele

Když film končil, nechápal jsem, proč tak brzy....ani jediná vteřina nudy, strhující příběh bez pozlátek, zbytečných keců, skvělý Tom, nádherná hudba Jacobova....číslo 155 si budu pamatovat navěky. Úžasný film, díky za něj, Clinte. ()

52637 

všechny recenze uživatele

WOW. Zaslouzily umelec a jeste cim dal vice skvely reziser, kteremu je uz 86 let a toci ZAZRAKY. Nadherny film, ktery chytne a nepusti od zacatku do konce ani, kdyz odejdete z kina. 100% lahudka s vynikajicima hercema a Tomem Hanksem a nad nimi jeste kralem Clintnem Eastwoodem ktery jsi jde pro dalsi zlatou sosku jmenem Oscar ()

padav94 

všechny recenze uživatele

Bol som na to dnes v kine a bol to teda zážitok, ma to zaujalo, určite najlepší film aký som videl za poslednú dobu, nemam slov, odporúčam zhliadnuť ale najlepšie v kine.88/100 ()

Violeta_thea 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása...natočeno naprosto reálně bez patosu, který by celému příběhu dával nálepku pochybností o tom, zdali se to tak opravdu mohlo stát. A poslední věta filmu tomu dala punc odlehčení, které rozesmálo celé kino a posílilo vědomí, že tohle je ze života. Tohle klidně ještě jednou... ()

Whiterose 

všechny recenze uživatele

Jak ten čas letí: od okamžiku, kdy americký pilot machr nouzově přistál s Airbusem na řece Hudson a frajerským kouskem hodným leteckého kouzelníka zachránil 155 lidí už uplynulo 7 let. Mediální humbuk byl značný, vždyť piloti byli odjakživa polobozi a kapitán Sullenbergem to svým činem jen potvrdil. Amerika miluje své hrdiny a tohle byl příběh ze všech příběhů nejameričtější. O to víc nás pak překvapí, co se ukrývalo za pozlátkem a vavříny slávy. Kapitán Sully musel být podroben detailnímu vyšetřování. které zkoumalo, zda snad nebylo jeho "waterlanding" zbytečným hazardem se životy pasažéřů. Málokdo by z tohoto mikropříběhu zvládl udělat celovečerní film bez patosu a kýče. Zpracování á la americký doják se přímo nabízelo. Jenomže na režisérkou stoličku se posadil král všech filmových mazáků Clint Eastwood a to byla výhra. Sledujeme komorní a přesto velkolepé drama. Příjemně se tu střídají scény z letadla i z vyšetřovacích místností. Stihneme i psychologii hlavního hrdiny. Tom Hanks je Sully se vším všudy a znovu si říká minimálně o nominaci na Oscara. Všichni víme, jak film dopadne, ale dech se tají až do poslední chvíle. Amerika miluje své hrdiny, svět miluje piloty - všichni milují Sullyho. ()

kantario 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jako trošku filmová nuda, film dle mého názoru lehce ( opravdu jen lehce ) nadprůměrný. Když jsem se na film díval, měl jsem pocit, jako bych už to vše viděl. Celkem mě deptala ta neustále fňukající manželka a vyšetřovací komise mi přišla až přeúmělkovaně záporácká. Určitě jsem viděl více dechberoucí životopisná dramata. Nůďo ()

jlevcik 

všechny recenze uživatele

Věrně zpracovaný příběh dle skutečné události. Clint dokázal, že i za "málo" peněz se dá udělat velké divadlo. Jasných 5 hvězd nejen za mistrný výkon T. Hankse. ()

Související novinky

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

19.04.2019

88letý legendární herec a režisér Clint Eastwood (Pašerák, Americký sniper) do důchodu rozhodně nespěchá. Momentálně totiž krouží kolem projektu The Ballad of Richard Jewell, který by mohl natočil… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama