Reklama

Reklama

V lednu roku 2009 se svět stal svědkem „zázraku na řece Hudson", když kapitán „Sully" Sullenberger (Tom Hanks) nouzově přistál s poškozeným letadlem na ledových vodách řeky Hudson a zachránil tak život 155 pasažérů na palubě letadla. Přestože veřejnost a média mluvila o ojedinělém činu dokazujícím jeho letecké dovednosti, probíhající vyšetřování hrozilo zničit jeho pověst a kariéru. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (916)

jlevcik 

všechny recenze uživatele

Věrně zpracovaný příběh dle skutečné události. Clint dokázal, že i za "málo" peněz se dá udělat velké divadlo. Jasných 5 hvězd nejen za mistrný výkon T. Hankse. ()

andydufrsn 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné, sice nedokážu posoudit nakolik objektivní, ale jako dílko moc pěkné, vyhýbající se adoraci a heroizaci! Moc pěkné! Suprově natočené scény pádů a přestání letadla, no a tradičně skvělej Hanks! ()

SRK 

všechny recenze uživatele

Film som videl v kine 29.09.2016. Nejako ma nenadchol, ale ani neurazil. Oddychovka po práci, ale aby som filmu dal viac ako 3*? Nehrozí. Herci fajn, príbeh fajn, ale bol to absolútne pokojný film, ktorý stačí raz vidieť, aj to len ak sa veľmi nudíte. ()

Angel99 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem dát 4*, ale , když si člověk uvědomí, že se jedná o skutečný příběh a v závěru i máte možnost vidět skutečné postavy příběhu (proto neodcházet, když jsou titulky, jako my :) ), musím dát za pět, je neskutečné, co dokáže jeden člověk, jedno rozhodnutí... odpouštím zdlouhavý začátek, ale potom je to silný příběh, ještě nyní na něj vzpomínám .... ()

Janek14 

všechny recenze uživatele

Tak to mám nejradši. Příběh podaný čistě tak jak je. Žádné klišé a civilní vzhled. Sullenberger v rukou skvělého Toma Hankse a navrch příjemná dávka humoru. ()

JurkoNatalka 

všechny recenze uživatele

J: Další filmový "majsterštyk" od Clinta Eastwooda, potvrdzuje že si vie vyberať silné témy ktoré vo vás budu rezonovať ešte dlho po vzhliadnutí filmu. Rola ako ušitá pre Toma Hanksa jednoznačne jedna z jeho najlepších úloh za poslednú dobu. Film je po scénaristickej a režijnej stránke absolutne bravúrne zvládnutý. Ľutujem, že sme si nevybrali IMAX verziu. Pre mňa je film ašpirantom na Oscara, či už v kategory film alebo herecký výkon v hlavnej úlohe. 90per. -----------------N: Zaujímavé, že z podstate úplne "jednoduchého" deja o jednej udalosti, kde "všetko to dobre dopadlo" a nepokračovalo to hladaním pomoci cez alpy, jedením svojich priateľov v mrznúcich horách atd .... sa napriek tomu dokáže urobiť jeden velice chytlavý film, o ktorom človek premýšla aj po vzhliadnutí. Veeeeeliké plus v tom, že to není silene hrané na city divákov, predovšetkým tých amerických, a ani žiadnym spôsobom prečinčané. Dalo by sa povedať, že sa jedná viac o dokument ako hollywoodsky velkofilm. 85per. ()

maxs 

všechny recenze uživatele

Geniální výkon Toma Hankse, stejně jako velkého profíka kapitána Sullyho v reálu. Spojení Eastwooda a Hankse bylo skvělou volbou! Neskutečný příběh, skvěle sestříhaný film. Ačkoliv každý ví, jak to celé dopadne, u filmu se ani na okamžik nenudí! Výborně jsem se u filmu bavil. 5/5* byla jasná volba. ()

Rada.Shoa 

všechny recenze uživatele

Napínavé a strhující a tak to je s Tomem většinou.Super námět a parádní efekty.Je neuvěřitelné jak se člověk občas vžije do hlavní postavy a cítí to v tu chvíli všechny pocity s ní.A takto zaujmout diváka a nadchnout ho,umí jen málo herců.Tom Hanks je jedním z nich a snad nikdy mě ještě nezklamal.Jedním slovem "Zážitek" ! ()

hujerita 

všechny recenze uživatele

Eastwood je stále borec aj pri tých svojich rokoch a Hanks mu skvelo sekunduje. Plus na to tá atmosféra a výborný príbeh. Zvažoval som plný počet, ale Eastwood natočil aj lepšie pecky. Myslím že týmto filmom nič nepokazíte keď si ho pozriete. ()

Mrliš 

všechny recenze uživatele

Hezky zfilmovaný dokument o havárii dopravního letadla na řece Hudson. Jen mohl být klidně trochu kratší. ()

vampvegetar 

všechny recenze uživatele

nenáročný , strohý a dokumentárno smerovaný film s rozumnou stopážou a skôr prvoplánovanými a chronologickými dejovými zmenami s emotívno a správne načasovaným poukázaním na rozdiel medzi chovaním človeka a stroja resp. človeka v rôznych situáciách či faktoroch na neho vplývajúcich - čo viac prekvapí vyšetrovateľov ako vyšetrovaných, tým skôr prinesie zaslúžené katarzívne ukončenie procesu. práve svižnosť a uvedená striktnosť sú kladom, lebo mohlo to byť aj 3 hodinové záchranné epické echo udalostí, no tu je to s mierou podané divákovi príjemne mrazivým spôsobom, ako ochladeným pasažierom lietadla tohto "orezaného" letu. Hanks s ďalšou rolou ( po Philipsovi a Moste špiónov ), ktorá mu prejde možnými nomináciami na ceny, no skôr sa jej stále nedočká ( ktovie ) práve kvôli nenáročnosti prevedenia tohto príjemného štýlovo rozprávačsky natočeného "nehrdinského" hrdinstva po americky, ale pútavo a efektne. čisté 4 bez váhania. ()

Speedy115 

všechny recenze uživatele

Už jenom když jsem uviděl kníratého Toma Hankse, věděl jsem že to bude špičková podívaná. A Tomík opět nezklamal. Co víc ještě před touhle lahůdkou jsem zhlédl Gran Torino a to mě utvrdilo v tom přidat Clinta do seznamu mích nejoblíbenějších režisérů. K filmu, je značně realistický i když kdo ví, jaké jsou pocity lidí při pádu letadla. To však nebyl jediný silný moment filmu, jejich tam za 96 minut až dost. :) ()

pleva 

všechny recenze uživatele

Filmu nemohu vyčíst vůbec nic, byl to příjemně strávený čas, ale pro mě skvělý dokument spíš než velkej biják. Něco mi v tom chybí. Hanks je skvělý jako vždy, ale film je příliš uměřený, opravdový a komorní a pro mě by to chtělo větší zápletku (na začátku to vypadá slibně), ale nevnímám tam moc to zoufalství hlavního hrdiny vláčeného vyšetřováním... ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele

Lidský, uvěřitelný, už první záběry mě chytly. Film jemnej s famózním Hanksem. Ukazuje, jak tenká je hranice mezi bytím hrdinou a tím, koho média považují za ‚toho, kdo ohrozil‘. Moc médií je šílená a lidi jsou ovce. Paradox je, že celej život se mnohdy posuzuje podle jedinýho momentu. Kdyby to Sullenberger do Hudsonu napral a stálo by to krky, nikdo by o dobrým pilotovi nevěděl. Mluvilo by se jenom o těch, který to odsrali a jejich rodinách. Eckhart zase výbornej. Když z vás někdo chce udělat vola, udělá ho z vás ať chcete nebo ne. Přišlo mi, že Jeff byl mimo rodiny jedinej, kterej Sullyho podporoval. Na retrospekci si asi nikdy nezvyknu. Přistání tvrdý, ale hezký. ‚Je tady i tam.‘ U retrospektvních filmů mě vždycky hrozně fascinovalo, že celou akci museli natočit znovu. Každopádně, Clint je borec. Let 1549 "vplul" do Hudsonu hezky. Lidi na křídlech byli úsměvná scéna (jasně havárie je vždycky špatná, ale všichni živí, tak co?). Líbila se mi simulace. Když Sully vysvětloval své kroky a de facto se bránil, byl až obdivuhodně klidný. S těma simulacema měl asi pravdu. Dobře piloti, dobře kapitán. ()

yoho86 

všechny recenze uživatele

Velice pekne uchopeno. Opravdu zajímavá kamera a střih. Létání je moje prace a tento film je opravdu silny zážitek. Byl to proste borec o tom zadna. Film jen dokazuje to, ze lidsky mozek a rozhodnost nedokáže zadny počítač naposobit. ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Že je Clint Pan herec a snad ještě víc Pan režisér, o tom samozřejmě žádná. Ale na to, jaké je to velké a zajímavé téma, nemá pro mě film vůbec žádné emoce. Možná schválně. Ale výsledkem je pouze můj nezájem. Navíc když vím, jak to dopadne. Asi bych se spokojil s dokumentem. ()

BStone 

všechny recenze uživatele

Clint s Tomem zkrátka umí... Film nádherně ukazuje, jak jsou někteří lidé ve vysokých funkcích oddělení od reality. Jak mechanicky vykonávají své funkce netušíc, že před nimi sedí živý člověk, ne stroj. 80% ()

macherano 

všechny recenze uživatele

Dobre len malo emocii mi chybalo aj letecke katastrofy serial mal viac gradov a aj tento pribeh v jednej casti viac akcie a viac ma to strhlo ako samotny film skoda ze to neukzali ako cele a potom ten proces ked to strihali minulost pritomnost stratilo to drive.. ()

Související novinky

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

19.04.2019

88letý legendární herec a režisér Clint Eastwood (Pašerák, Americký sniper) do důchodu rozhodně nespěchá. Momentálně totiž krouží kolem projektu The Ballad of Richard Jewell, který by mohl natočil… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama